• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lista członków Partii
Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):Myślałem, że zawirowania z obywatelstwem mogły coś zmienić
To było w trakcie zmian w ustawie o obywatelstwie, część utraconych obywatelstw była przewidziana do przywrócenia po wejściu w życie nowelizacji (a niektóre były odebrane tylko abyśmy mogli przegłosować rzeczone zmiany - potrzebne było kworum w ZN), w związku z tym przynajmniej z mojej strony nie było żadnych ruchów z tym związanych, bo dyskusja kuluarowa na temat rozwiązania kwestii nieaktywnych obywateli była prowadzona sporo wcześniej niż projekt nowelizacji ustawy na forum.
W związku ze zmianami na naszej scenie politycznej zwracam się z pytaniem do dotychczasowych członków Naszej Partii:
- kto zostaje, a kto odchodzi?

Jak rozumiem, Ametyst w związku z przejściem do nowej partii Iwana Pietrowa z BPD odchodzi... A pozostali Koledzy? Na kogo mogę liczyć, a kto chciałby zrezygnować?

To też w sumie pytanie do ogółu obywateli Naszej Ojczyzny - bo może ktoś ma zamiar wstąpić do obecnie opozycyjnej Bialeńskiej Partii Demokratycznej?
Ja zostaję w BPD. Myślę, że obecna sytuacja jest okazją do aktywizacji działalności partii.

Natomiast nie planuję wychodzić z Gabinetu, jeśli mnie @'Iwan Pietrow' nie wyrzuci.
Iwan mnie trochę wyprzedził z tą deklaracją i nie zdążyłem złożyć formalne rezygnacji. Czynię to niniejszym teraz.

Kilka słów komentarza: nie odchodzę z BPD jako strona jakiegoś konfliktu i pozostaję otwarty na współdziałanie z członkami partii, którym dziękuję za dotychczasową współpracę. Jednocześnie uznałem, że moje przejście do opcji konkurencyjnej może przyczynić się do ustanowienia w Bialenii systemu co najmniej dwupartyjnego, czego długofalowo potrzebujemy. Poza tym jako członek gabinetu Iwana, a z tej funkcji nie zamierzam rezygnować, będę się czuł lepiej pozostając z nim i z Karolem w jednej grupie politycznej. Jednocześnie mam nadzieję, że również BPD będzie wzrastała w siłę i odgrywała silną rolę w bialeńskiej polityce, bo dwie mocne frakcje przydadzą nam się bardziej jako krajowi aniżeli jedna, całkowicie dominująca partia władzy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Rozumiem Twoją decyzję i myślę, że nikt w BPD nie ma o to pretensji. Bez względu na przynależność partyjną, jestem pewny, że będziemy w stanie wspólnie pracować dla Republiki. Przed nami wiele wspólnych rozważań, gdzie kończą się kwestie partyjne i zaczynają apolityczne. Na przykład, w kontekście podziału partyjnego moja wiceprezydentura może się wydawać dość dziwna.
Jako, że swego czasu - jeżeli dobrze zdaję się pamiętać, byłem w BPD, to do partii powracam jako syn marnotrawny.
Również powracam w szeregi partii.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Wprawdzie zgodnie ze statutem moje członkostwo w BPD wygasło w chwili utraty obywatelstwa, ale dla porządku informuję, że nie zamierzam powracać do partii.

Nie zmienia to faktu, że jestem bardzo zadowolony z uczestnictwa w Partii w ciągu ostatnich lat. BPD sprawująca przez trzy lata władzę w sposób niemalże monopolistyczny odegrała pozytywną rolę w dziejach naszego kraju. I dziś żegnając się z nią wcale nie uważam, że kładziemy ją do trumny, tylko zamykamy pewien rozdział w historii pogmatwanego wprawdzie, ale także bogatego w twórcze osiągnięcia bialeńskiego ruchu demokratycznego. Wiele złego powiedziano o tej partii, ale ja sądzę, że godność i uczciwość ludzka powinna nas chronić od wydawania o niej sądów tylko negatywnych albo też wydawania sądów potępieńczych. Poczekajmy jeszcze co powie historia o tej partii. Ja apeluję po prostu o to, by nie znęcać się nad BPD, bo jest to znęcanie się także często nad swoim życiem.
BPD była istotnym elementem życia Bialenii, więc należy jej się dostojne miejsce w naszej historii. Być może jeszcze kiedyś powróci do życia?
Myślę, że niewielu się znajdzie którzy by mieli całkowicie negatywny stosunek do BPD bo chyba większość osób przewinęła się przez tą partie.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości