• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Uproszczenie forum
Chciałbym zaproponować pewną poprawkę do mojej pierwotnej propozycji. Co myślicie o tym, aby organizacje bialeńskie i brodryjskie zebrać w jednej kategorii? Wtedy wyglądałoby to mniej więcej tak:

Cytat:TERYTORIUM WSPÓLNE
--- Przejście graniczne - powitania
--- Komitet Polityczny (Car + Prezydent)

BIALENIA
--- Plac Zielony
--- Pałac Prezydencki
--- Powszechny Kongres Ludowy
--- Komitety Ludowe

BRODRIA
--- Plac Wolności
--- Kreml
--- Wiec

ORGANIZACJE I INSTYTUCJE
--- Uniwersytet Bialeński
--- Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej
--- Carskie Siły Zbrojne
--- Przedsiębiorstwa
--- Partie polityczne

PODZIAŁ TERYTORIALNY
--- Region Bialeński 1
--- Region Bialeński 2
--- Region Brodryjski 1
--- Region Brodryjski 2
Etc.

ARCHIWUM

Nie ukrywam, że ma to związek z kilkoma moimi pomysłami integracyjnymi (np. połączenie instytucji naukowych w jedno, wspólny rynek - wspólne przedsiębiorstwa, wspólne partie polityczne).

Z podziałem co jest czyje nie będzie problemu, bo przecież od tego mamy znaczki graficzne. Dzięki nim będziemy wiedzieli, czyje to jest terytorium.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Tylko wtedy ciężko mówić o skróceniu forum, bo liczba działów wyświetlających się na stronie głównej forum będzie mniej więcej podobna.
No w zamian byśmy maksymalnie ograniczyli liczbę poddziałów. Ewentualnie można by wrzucić władze Bialenii do jednego działu jako poddziały.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

A czy Siły Zbrojne obu państw muszą być na pierwszej stronie? Nic się tam nie dzieje. Podobnie z partiami politycznymi.
A gdzie byś je dał? Z Siłami Zbrojnymi RB na przykład jest moim zdaniem bardziej taki problem, że jest tam 2137 poddziałów. Jakby się to uprościło i przeniosło większość treści na stronę to z powodzeniem można na forum obgadywać jakieś manewry, prowadzić na bieżąco ewidencję.
Ametyst Faradobus

Początkowo myślałem, że wrzuci się to do organizacji i instytucji, ale w sumie Uniwersytet i Siły Zbrojne to takie wizytówki Bialenii, więc może nie warto ich ukrywać.

Może spróbujmy w ten sposób... Nie jest lekko skracać forum, jak każdy chce mieć swoje na wierzchu. Tongue 

BIALENIA
--- Plac Zielony
--- Pałac Prezydencki
--- Władza Ludowa

BRODRIA
--- Plac Wolności
--- Kreml
--- Wiec

DZIAŁY WSPÓLNE
--- Komitet Polityczny (Car + Prezydent)
--- Uniwersytet Bialeński
--- Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej
--- Carskie Siły Zbrojne
--- Przedsiębiorstwa
--- Inne organizacje i instytucje 

PODZIAŁ TERYTORIALNY
--- Region Bialeński 1
--- Region Bialeński 2
--- Region Brodryjski 1
--- Region Brodryjski 2
Etc.

ARCHIWUM
Można i tak. Nie mam nic przeciwko. Wydaje mi się, że będzie różnica jeśli Plac Zielony nie będzie miał 3 poddziałów, jeśli Pałac Prezydencki to nie będzie moloch, a regiony zmieszczą się w prostych działach.

No i co do kwestii technicznych to miło by było, gdyby działy posiadały takie indywidualne tła. Robiłoby to takie wrażenie, że jesteś w konkretnym miejscu.
Ametyst Faradobus

Jakieś arabskie targowisko na Placu Zielonym, Pałac Królewski z Trypolisu na Pałac Prezydencki, Choroszcz na Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy. xD
Prezydencki to ja już chyba ustaliłem jako ten z Aszgabadu i nawet zrobiłem elegancki opis. xD
Ametyst Faradobus

Jak za x miesięcy/lat zostanę prezydentem, to i tak stolicę przeniosę do Farwardin, a wtedy się ustawi w tło Nordatahaupstadt Valhallia. Tongue

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości