27-11-2022 17:22
Wtedy jeszcze był Martin również w mikronacjach. Pytanie brzmi, czy aktualizujemy nazwiska, czy zostawiamy tak jak było w czasie sprawowania urzędu. Jak aktualizujemy, to mi też zmieńcie na Ordyńskiego.
|
Z. Sprawy organizacyjne Strona główna RB
|
|
27-11-2022 17:22
Wtedy jeszcze był Martin również w mikronacjach. Pytanie brzmi, czy aktualizujemy nazwiska, czy zostawiamy tak jak było w czasie sprawowania urzędu. Jak aktualizujemy, to mi też zmieńcie na Ordyńskiego.
27-11-2022 17:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2022 17:26 przez Ametyst Faradobus.)
Ja bym zostawił w okresie sprawowania urzędu. Ewentualnie można dodać w nawiasie późniejsze nazwisko.
Docelowo to chcę tam dać odnośniki do profili na stronie, gdzie są wszystkie informacje. Swoją drogą takich biogramów nie mają jeszcze @"Aleksander Czerepach" i @"Error2246". prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
27-11-2022 18:14
Zgadzam się z Jego Magnificencją.
Kolejna kwestia do poprawy - legenda grup na forum. Ja proponuję zaktualizować grupy do stanu: - Prezydent - Gabinet, - Siły Zbrojne, - Policja Krajowa, - Obywatel, - Gość zagraniczny.
27-11-2022 18:20
Muszę w końcu poprosić Romańskiego, aby mi dał to szkolenie z obsługi BHP czy jak to się nazywa.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
06-01-2023 11:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2023 11:18 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
Zainspirowany rozwiązaniem z Federacji Nordackiej, zastanawiam się, czy na naszej stronie dałoby się dodać newsletter? Myślę, że rozsyłanie na maila "To był tydzień" i innych nowości prasowych mogłoby przypominać o nas rzadziej pojawiających się Bialeńczyków i skłaniać ich do odwiedzin.
Może któraś z tych wtyczek zadziała: https://blog.home.pl/2022/03/newsletter-...a-wtyczka/ @'Hewret z Gerwenu' może masz jakiś pomysł, jak to zrobić?
06-01-2023 12:28
W świetle przepisów RODO osoby rejestrujące się muszą najpierw wyrazić zgodę na otrzymywanie newslettera (stąd często firmy robią promocje w zamian za otrzymywanie spamu na skrzynkę, bo zgoda musi być dobrowolna).
A poza tym to i tak nie działa. Nikt tego czytać nie będzie, a źle skonfigurowana poczta mailingowa będzie lądować w spamie.
06-01-2023 12:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2023 12:56 przez Karol Medycejski.)
RODO nie ma tutaj, tj. w przypadku newsletterów za wiele do rzeczy. Istotne są przepisy prawa telekomunikacyjnego i ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Ta druga nas nie dotyczy, bo nie prowadzimy działalności gospodarczej i nasze wiadomości nie byłyby informacją handlową. Co do prawa telekomunikacyjnego jest to nieco bardziej kontrowersyjne, bo trudno jednoznacznie wskazać, czy byłby to marketing bezpośredni. No niemniej i tak lepiej odebrać od ludzi zgody, bo niezamówiony newsletter tylko wkurza i ludzie potraktują go jako zwykły spam.
06-01-2023 16:08
Ametyst F. Bo RODO
prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
06-01-2023 21:46
Jasne, też jestem za tym, by rozsyłać taki newsletter tylko do subskrybentów, a nie robić spam przypadkowym osobom.
|