• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprawy demograficzne
Szacunki wykonane przez statystyków Alkazaru Emira:

Emirat Bialenii:
Chrześcijanie - 27% (w tym 13% rotryści, 12% różne denominacje protestantyzmu, 2% prawosławni),
Zielony Kościół - 25%,
Mazdaiści - 8%,
Ateiści/Agnostycy - 31%,
Inne wyznania - 9%  (w tym 2 % budzimiryści, 2% wandyści).

Wolnograd:
Chrześcijanie - 23%,
Zielony Kościół - 19%,
Mazdaiści - 5%,
Ateiści/Agnostycy - 42%,
Inne wyznania - 11%.

Bengazi:
Chrześcijanie - 18%,
Zielony Kościół - 41%,
Mazdaiści - 2%,
Ateiści/Agnostycy - 32%,
Inne wyznania - 7%.

Jak na realia za mało ateistów i za dużo chrześcijan. Wydaje mi się też, że liczba członków Zielonego Kościoła mogłaby być większa.

(03-12-2022 12:30)Karol Medycejski napisał(a): Jak na realia za mało ateistów i za dużo chrześcijan.
Jakie realia? Wyznanie mirkonautów?

(03-12-2022 12:30)Karol Medycejski napisał(a): Wydaje mi się też, że liczba członków Zielonego Kościoła mogłaby być większa.
Wychodząc ze stanu jaki ustalono przed laty, w wyniku akcji Dawahu dochodzi do coraz większej islamizacji Bialeńczyków. Zakładam, że jeśli sytuacja dalej będzie rozwijać się w obecnym kierunku, to za rok muzułmanów będzie już więcej.
Wyznania narracyjnej ludności powinny jednak odzwierciedlać w istotnym stopniu poglądy realnych mirkonautów. Zresztą, patrząc na ostatnie lata i budowaną narrację, to Bialeńczycy wierzą raczej w gusła, pomoc socjalną i karnet na goloneczkę po tajsku.

To wtedy miliony narracyjnej ludności musiałyby zmieniać wyznanie co chwilę. Ja jednak uważam, że mikronauci nie muszą być statystycznym odbiciem ludności narracyjnej. Zakładamy jednak, że rzeczywistość narracyjna jest względnie stała, podczas gdy rzeczywistość wirtualna zmienia się dynamicznie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości