24-02-2023 21:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2023 21:20 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
Ronon niegdyś popełnił był mapę Brodrii. Niestety nie ma na niej nazw geograficznych. Może zamiast kolejny raz grzebać w zasadach ustrojowych, ogarnęlibyśmy tę sprawę? Wprawdzie Ronon może nie być zainteresowany współpracą i naniesieniem nazw na mapę, ale może jakiś inny zdolny kartograf, np. kulega Ribertrop zechce pomóc? W ostateczności zrobimy to sami.
Nazewnictwo jest bardzo przydatne przy robieniu narracji. Ja nie raz mając jakiś luźny pomysł otwierałem mapę Bialenii i zastanawiałem się, gdzie dane wydarzenie mogłoby się przydarzyć. W Brodrii jest gorzej, np. przed chwilą przyszło mi na myśl, żeby napisać o ekspedycji wysokogórskiej zorganizowanej dla uczczenia 9. rocznicy - ale nie wiem, jak się góry nazywają.
Co Wy na to?
Nazewnictwo jest bardzo przydatne przy robieniu narracji. Ja nie raz mając jakiś luźny pomysł otwierałem mapę Bialenii i zastanawiałem się, gdzie dane wydarzenie mogłoby się przydarzyć. W Brodrii jest gorzej, np. przed chwilą przyszło mi na myśl, żeby napisać o ekspedycji wysokogórskiej zorganizowanej dla uczczenia 9. rocznicy - ale nie wiem, jak się góry nazywają.
Co Wy na to?

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)