• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IV Sesja Sejmu Rzeszy [wybór Lwa Wolnogradu]
Andrzej już wstępnie zgodził się pozostać moim zastępcą. W tej sytuacji od razu chciałbym przedstawić projekt uchwały powołującej go, po raz kolejny, na Miecznika.

Cytat:
[Obrazek: 16bOy1y.png]

Uchwała Sejmu Rzeszy Bialeńskiej

z dnia [...]

ws. powołania Miecznika Portu Arthurberg

Art. 1.
1. W oparciu o przepisy Ustawy z dnia 15 czerwca 2019 roku o zastępcy Lwa Wolnogradu Sejm Rzeszy Bialeńskiej powołuje na stanowisko Miecznika Portu Arthurberg Andrzeja Swarzewskiego na czas trwania kadencji Lwa Wolnogradu Ametysta Faradobusa.

Art. 2.
Uchwała wchodzi w życie z chwilą jej publikacji w dzienniku praw Rzeszy Bialeńskiej.

Myślę, że nie jest to propozycja kontrowersyjna, zatem zarządzam 24-godzinną debatę z możliwością jej przedłużenia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Moim zdaniem nie za bardzo jest nad czym debatować... aktywnych lenników obecnie za wielu nie jest. Tak więc skoro Andrzej wyraża chęć działania na tym stanowisku to i tak raczej nie znajdzie się kontrkandydat. Andrzej jest moim zdaniem i tak najlepszym kandydatem na ten urząd, choćby z racji aktywności i oddaniu sprawom Rzeszy.
Dziękuję za zgłoszenie mojej kandydatury. Oczywiście jestem gotowy do ponownego objęcia funkcji Miecznika Portu Arthurberg. Cudów nie obiecuje, bo pełnię rozliczne funkcje i nie będę mógł poświęcić Anatolii wiele czasu, ale jak zauważył Przedmówca, kontrkandydatów w obecnej sytuacji aktywnościowej i tak nie ma.
W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego, jak otworzyć głosowanie, które potrwa 48 godzin, to jest do 25 grudnia do godziny 19:00.

Za mocą 112 folwarków.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Wstrzymuję się.
Za z mocą 10 folwarków.
ZA z mocą 139 folwarków.
Za mocą 125 folwarków.
Zamykam głosowanie i stwierdzam, że Sejm Rzeszy mocą 386 folwarków przyjął uchwałę o wyborze Andrzeja Swarzewskiego na stanowisko Miecznika Portu Arthurberg. Gratuluję i życzę dalszej owocnej pracy!
Ametyst Faradobus

Dziękuję wszystkim licznym kontrkandydatom i głosującym. Postaram się władzę sprawować najlepiej.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości