![]() |
|
Ranking Zaufania i Nieufności - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Resorty rządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-559.html) +---- Dział: Archiwum Ministerstw (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-28.html) +----- Dział: Archiwum Resortu ds. Wewnętrznych i Administracji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-33.html) +----- Wątek: Ranking Zaufania i Nieufności (/thread-6995.html) |
Ranking Zaufania i Nieufności - Thomas von Lisendorff - 09.12.2016 Znamy już oficjalne wyniki rankingu Zaufania i Nieufności . Komu zatem ufamy najbardziej ? Na czele rankingu znajdują się ex aequo : Prezydent Republiki Bialeńskiej ,Andrzej Swarzewski oraz były Prezes Policji , Maciej Kamiński. 1. Andrzej Swarzewski 12.73% ( po 7 głosów ) Maciej Kamiński 3. Hewret Faradobus 10.91% ( 6 głosów ) 4. Eddard Noqtern 9.09% ( 5 głosów ) 5. Frederick Hufflepuff 5.45% ( po 3 głosy ) Piotr Paweł de Zaym Tadeusz Krasnodębski Tomasz Cyryl Dostojewski 9. Alberto de Medici 3.64% ( po 2 glosy ) Fiodor Swirydiuk Mikołaj Patryk Dostojewski Ronon Dex Severino Castiglioni-Faradobus 14. Bajtuś 1.82% ( po 1 głosie ) Iwan Pietrow Jan Kaniewski Jurij Bołodin Kristian Arped Feliks Sparkin Piotr Novitius Sheldon Anszlus Lovelace Na czele rankingu nieufności prowadzą : Fiodor Swirydiuk oraz obecny Prezes Policji, Severino Castiglioni-Faradobus . 1. Fiodor Swirydiuk 10.87% ( po 5 głosów ) Severino Castiglioni-Faradobus 3. Eddard Noqtern 8.7 % ( po 4 głosy ) Guliano Montini Piotr Novitius Piotr Paweł de Zaym 7. Iwan Pietrow 4.35% ( po 2 głosy ) Kristian Arped Tadeusz Krasnodębski 10. Alberto de Medici 2.17% ( po 1 głosie ) Andrzej Swarzewski Aroksus Soborowiec August von Medis Bajtuś Frederick Hufflepuff Herman Kolineusz-Michalski Jan Lubomirski-Dostojewski Jurij Bołodin Karol Wawrzyniec Konstanty Jerzy Michalski Feliks Sparkin Paulus Buddus Tomasz Cyryl Dostojewski Kolejny ranking już w styczniu. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - AndrzejSwarzewski - 09.12.2016 Bardzo dziękuję za zaufanie!
RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Severino Castiglioni - 09.12.2016 Bardzo dziękuję za Wasz brak zaufania. To mnie motywuje. A szczerze to ja już jestem mikronauta-emeryt, co sobie tylko dorabia do emerytury, więc ni ziębi, ni grzeje.
RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Eddard Noqtern - 09.12.2016 Były szef Policji ma największe zaufanie, a obecny budzi największą nieufność. Pytanie, czy zmiana była sensowna? RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Hewret von Thorn - 09.12.2016 To tylko próba wykazania się osoby, która tego tak bardzo pragnęła. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Severino Castiglioni - 09.12.2016 A może raczej zakończenia arbitralności w działalności oskarżyciela publicznego oraz zapewnienia bezpieczeństwa mieszkańcom przed banowaniem bez wyroku sądu? RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Eddard Noqtern - 09.12.2016 W każdym razie, przy najmniej według mnie, szefem Policji powinna być osoba jak najbardziej zaufana, a nie budząca nieufność... RE: Ranking Zaufania i Nieufności - AndrzejSwarzewski - 09.12.2016 Czyli proponujesz obsadzanie urzędów na podstawie sondaży? Jak ktoś ma jakieś uwagi do Severina, albo do jakiegokolwiek innego urzędnika państwowe, to proszę je merytorycznie przedstawić. Nie jest sztuką głosować, że się komuś nie ufa, albo, że się nie popiera działań rządu, ale jak trzeba to uzasadnić, to w jakiś dziwny sposób nagle wszyscy przestają się odzywać. Ja Severinowi ufam. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Eddard Noqtern - 09.12.2016 Jeśli ktoś traci czyjeś zaufanie, dzieje się to raczej w sprawach poufnych, a nie takich, które wszyscy będą chętnie wywlekać i upubliczniać. Wobec tego takie sondaże mogą być dosyć wiarygodne. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - AndrzejSwarzewski - 09.12.2016 No to sprawy poufne nie będą decydować o tym, kto jaki urząd będzie pełnił w naszym kraju. A sondaże personalne w mikronacjach opierają się na tym, kto kogo lubi, a za kim nie przepada. No i na polityce. Ale jeśli masz jakiś merytoryczny zarzut wobec Severina, to proszę go przedstawić.
RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Piotr Pawel I - 09.12.2016 Jednak szef policji powinien cieszyć się zaufaniem. Nie chcę się wtrącać w wewnętrzne sprawy Bialenii, ale z pewnością zmiana na stanowisku szefa policji wzbudziła u mnie ogromne zdziwienie. Po co zmieniać coś, co jest dobre? Dla samej zmiany? Co do rankingu: moja w nim obecność była bez sensu, liczę też na to, że w kolejnym już mnie nie będzie - przestanę być wkrótce obywatelem Bialenii. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - AndrzejSwarzewski - 09.12.2016 Maciej zgodził się na to, żeby powierzyć urząd Severinowi. A w kwestii pytania o sensowność zmiany czegoś dobrego, to należałoby tutaj powtórzyć wszystkie argumenty za kadencyjnością.
RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Maciej Kamiński - 09.12.2016 Matko, serio? Ani jednego głosu o braku zaufania? Nikt? Aż się ciepło na serduchu robi, że przesiadywanie tu godzinami (acz obecnie zwykle w tle) owocuje. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Piotr Pawel I - 09.12.2016 Macieju, gratulacje, czy przypadkiem nie wybierasz się do realnej polityki?... A na poważnie, to liczę na choćby skromną obecność w KH w charakterze doradcy ds bezpieczeństwa i policji ![]() Co do kadencyjności: nie wszędzie się sprawdza, nie wszędzie ma sens... RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Eddard Noqtern - 09.12.2016 Nie rozumiem, ktoś się poświęca, robi naprawdę wiele, jest stale doceniany przez wszystkich, można powiedzieć, że jest ekspertem w swojej dziedzinie, po czym nagle się tą osobę odwołuje by powołać kogoś kto nie budzi takiego zaufania, a do tego nie ma w Policji żadnego doświadczenia, ani okresu próby. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - AndrzejSwarzewski - 09.12.2016 Och, straszne, jakie to życie jest niesprawiedliwe i przykre. :'( RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Eddard Noqtern - 09.12.2016 Widzę, że skończyły się argumenty, jak i merytoryczna dyskusja? RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Tadeusz Krasnodębski - 09.12.2016 Argumenty? Wszystkie zostały przedstawione w Parlamencie, Posłowie w demokratyczny sposób przyjęli ustawę. Co jeszcze Andrzej ma argumentować? Wystarczy zajrzeć do gmachu i poczytać dyskusję nad projektem ustawy, a nie wylewać żale pod rankingiem. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - Eddard Noqtern - 09.12.2016 Ustawa nie ma nic do decyzji podjętej przez Prezydenta. Po prostu wydaje mi się, że podjęta decyzja nie była słuszna, ze względu i na doświadczenie i umiejętności Macieja, jak i brak doświadczenia Severino. RE: Ranking Zaufania i Nieufności - AndrzejSwarzewski - 09.12.2016 Ja nie zauważyłem nawet początku merytorycznej dyskusji, a jedynie szukamy dziury w całym. Maciej nie protestuje, a wręcz poparł kandydaturę Severina. Severino nie popełnił jeszcze żadnego błędu. A nagle Lord Szambelan Hasselandu pojawia się i protestuje przeciwko zwyczajnej sytuacji. Serio? :o Jakiego to doświadczenia Severino nie ma? Jest ekspertem w dziedzinie prawa i uczestniczył w jego tworzeniu. Moderatorem forum również w swojej długiej mikronacyjnej karierze był. Więc dlaczego nie miałby tego połączyć i zostać Prezesem Policji Krajowej? Ja nie widzę problemu. No, ale w porządku, możesz uważać tę decyzję za błędną. Ale już została podjęta, a nie ma podstaw, żeby ją cofnąć. |