Forum Republiki Bialeńskiej
Bialeński mod do HOI 3 - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Bialeński mod do HOI 3 (/thread-1897.html)

Strony: 1 2 3

Bialeński mod do HOI 3 - Kristian Arped - 16.11.2014

Rozpocząłem prace nad bialeńskim modem do HOI-a 3. Póki co, stworzyłem tylko mapę rzek, ale chciałbym się poradzić. Mapa może wydawać się trochę rozciągnięta, ale bazuję na wittowskiej mapie, która musiała zostać przeskalowana do HOI-a do proporcji mapy ziemskiej.

[Obrazek: yjc8sHx.png]

Mapa zawiera również prowincje, jeszcze nieukończone. Oczywiście, póki co wszystko trzymam w jednym pliku. Potem wyeksportuję każdą warstwę jako osobne, odpowiednie pliki.

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - MvP - 16.11.2014

A czego dokłądnie chciałbyś się poradzić?

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Kristian Arped - 16.11.2014

Czy rzeki (niebieski) i jeziora (czerwony) odpowiadają.

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Hewret von Thorn - 16.11.2014

Jeziora na czerwono? Tam po lewej coś pusto... W ogóle coś na mapie mało jezior jest. Czyżby nigdy nie było na Valhalli epoki lodowcowej? Big Grin

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Feliks Spirkin - 16.11.2014

A takie pytanko. Skąd można wziąć po polsku legalną wersję tej gry? Szukam, ale znaleźć nie mogę. Tongue

(16.11.2014, 18:46:26)Hugon Hewret von Vincis link napisał(a): Jeziora na czerwono? Tam po lewej coś pusto... W ogóle coś na mapie mało jezior jest. Czyżby nigdy nie było na Valhalli epoki lodowcowej? Big Grin
Na mapie Krzysia też pusto tam jest. Może nie było. Big Grin

(16.11.2014, 18:53:15)Nabuchodonozor V link napisał(a): A takie pytanko. Skąd można wziąć po polsku legalną wersję tej gry? Szukam, ale znaleźć nie mogę. Tongue
Nie wydano jej z wszystkimi dodatkami. Bez Their Finest Hour można kupić.

Ze steam-a Smile

I połknąłeś Staw Jawnowicza na Orlicy na granicy Jahłody.

EDYTA: Nie zauważyłam wymogu po polsku, to będzie ciężko bo polskie wersje gier paradoxu maja to do siebie że albo ich nie ma, a jak są to zazwyczaj polonizacja jest do wersji 1.0 więc już po roku jest średnio używalna.

EDYTA 2: 666 Postów Kristianie ]Big Grin http://prntscr.com/56zpe1

Stan Janowicza brzydko wyglądałby, więc celowo go pominąłem. Ale dziękuję za uwagi. Big Grin

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Feliks Spirkin - 16.11.2014

Cytat:Ze steama
Brak polskiej wersji. Niby umiem w miarę dobrze angielski, ale to nie zmienia faktu, że wygodniej się gra w gry w rodzimym języku. ;D

Es gibt das deutsches Version auch.

(16.11.2014, 19:08:48)Nabuchodonozor V link napisał(a):
Cytat:Ze steama
Brak polskiej wersji. Niby umiem w miarę dobrze angielski, ale to nie zmienia faktu, że wygodniej się gra w gry w rodzimym języku. ;D
Zasadniczo mam podobnie więc jakbyś znalazł jakieś dobre tłumaczenie to się pochwal. Smile

A tutaj mapa prowincji:

[Obrazek: U4do3PL.png]

Jak patrzę na ogrom Dreamlandu, to mi się niedobrze robi. Sad

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Maciej Kamiński - 16.11.2014

A jeszcze w samej RB Anatolia została... Chociaż tam większość to będą pustki, nigdy nietykane choćby ludzką stopą.

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Kristian Arped - 17.11.2014

Nie chciało mi się wyeksportować każdej z osobna, więc po prostu zrobiłem zrzuty ekranu:

[Obrazek: dFSh8XQ.png]

[Obrazek: uuUS7aa.png]

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - MvP - 17.11.2014

Jakby kogoś interesowało to w tym momnecie na wyspie Bialenii jest 97 provek. Smile

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Konstanty Jerzy Michalski - 17.11.2014

Możesz dać prowkę miasta dla Port Arthurbergu na Anatolii?

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Kristian Arped - 17.11.2014

(17.11.2014, 22:58:05)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Możesz dać prowkę miasta dla Port Arthurbergu na Anatolii?
Jest. Nie mogę dać mniejszej, bo nie będę miał jak nazwać pozostałego terenu. Zresztą, i tak za małe te prowki są chyba na Anatolii.

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Piotr Pietrow - 19.11.2014

Może tylko przybyłem do Bielanii, ale bardzo zaciekawiły mnie prace nad tym modem.
Moim zdaniem można by było odwzorować wszystkie mikronacje i zrobić z tego jakiegoś ciekawego moda, byłbym zaszczycony gdyby było kilka eventów o mnie, typu podróżnik w Bielanii czy coś w tym stylu Smile

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Kristian Arped - 19.11.2014

Bialenii* Smile
Oczywiście, będą wszystkie kraje. Obecnie trwają prace nad Republiką Ludową Siedmiogrodu.

Odp: Bialeński mod do HOI 3 - Piotr Pietrow - 19.11.2014

Obiecuje że jak wyjdzie już mod zagram w niego, Hasselandem a później Bialenią.
Jeśli można Pana prosić, chciałbym co jakiś czas obserwować to Państwo i się udzielać tutaj czy w innych postach. Smile