Liczba postów: 1 732
Liczba wątków: 183
Rozpocząłem prace nad bialeńskim modem do HOI-a 3. Póki co, stworzyłem tylko mapę rzek, ale chciałbym się poradzić. Mapa może wydawać się trochę rozciągnięta, ale bazuję na wittowskiej mapie, która musiała zostać przeskalowana do HOI-a do proporcji mapy ziemskiej.
Mapa zawiera również prowincje, jeszcze nieukończone. Oczywiście, póki co wszystko trzymam w jednym pliku. Potem wyeksportuję każdą warstwę jako osobne, odpowiednie pliki.
(–) Kristian Arped
Liczba postów: 1 677
Liczba wątków: 115
A czego dokłądnie chciałbyś się poradzić?
[i]Maria von Primisz
![[Obrazek: DGS1nKB.png]](http://i.imgur.com/DGS1nKB.png)
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Czy rzeki (niebieski) i jeziora (czerwony) odpowiadają.
(–) Kristian Arped
Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
Jeziora na czerwono? Tam po lewej coś pusto... W ogóle coś na mapie mało jezior jest. Czyżby nigdy nie było na Valhalli epoki lodowcowej?
Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
A takie pytanko. Skąd można wziąć po polsku legalną wersję tej gry? Szukam, ale znaleźć nie mogę.
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
(16.11.2014, 18:46:26)Hugon Hewret von Vincis link napisał(a): Jeziora na czerwono? Tam po lewej coś pusto... W ogóle coś na mapie mało jezior jest. Czyżby nigdy nie było na Valhalli epoki lodowcowej?  Na mapie Krzysia też pusto tam jest. Może nie było.
(16.11.2014, 18:53:15)Nabuchodonozor V link napisał(a): A takie pytanko. Skąd można wziąć po polsku legalną wersję tej gry? Szukam, ale znaleźć nie mogę.  Nie wydano jej z wszystkimi dodatkami. Bez Their Finest Hour można kupić.
(–) Kristian Arped
16.11.2014, 18:57:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.11.2014, 19:01:58 przez MvP.)
Ze steam-a
I połknąłeś Staw Jawnowicza na Orlicy na granicy Jahłody.
EDYTA: Nie zauważyłam wymogu po polsku, to będzie ciężko bo polskie wersje gier paradoxu maja to do siebie że albo ich nie ma, a jak są to zazwyczaj polonizacja jest do wersji 1.0 więc już po roku jest średnio używalna.
EDYTA 2: 666 Postów Kristianie ] http://prntscr.com/56zpe1
[i]Maria von Primisz
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Stan Janowicza brzydko wyglądałby, więc celowo go pominąłem. Ale dziękuję za uwagi.
(–) Kristian Arped
Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
Cytat:Ze steama
Brak polskiej wersji. Niby umiem w miarę dobrze angielski, ale to nie zmienia faktu, że wygodniej się gra w gry w rodzimym języku. ;D
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Es gibt das deutsches Version auch.
(–) Kristian Arped
(16.11.2014, 19:08:48)Nabuchodonozor V link napisał(a): Cytat:Ze steama
Brak polskiej wersji. Niby umiem w miarę dobrze angielski, ale to nie zmienia faktu, że wygodniej się gra w gry w rodzimym języku. ;D Zasadniczo mam podobnie więc jakbyś znalazł jakieś dobre tłumaczenie to się pochwal.
[i]Maria von Primisz
A tutaj mapa prowincji:
Jak patrzę na ogrom Dreamlandu, to mi się niedobrze robi.
(–) Kristian Arped
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
A jeszcze w samej RB Anatolia została... Chociaż tam większość to będą pustki, nigdy nietykane choćby ludzką stopą.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Nie chciało mi się wyeksportować każdej z osobna, więc po prostu zrobiłem zrzuty ekranu:
(–) Kristian Arped
Jakby kogoś interesowało to w tym momnecie na wyspie Bialenii jest 97 provek.
[i]Maria von Primisz
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
Możesz dać prowkę miasta dla Port Arthurbergu na Anatolii?
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
(17.11.2014, 22:58:05)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a): Możesz dać prowkę miasta dla Port Arthurbergu na Anatolii? Jest. Nie mogę dać mniejszej, bo nie będę miał jak nazwać pozostałego terenu. Zresztą, i tak za małe te prowki są chyba na Anatolii.
(–) Kristian Arped
Liczba postów: 671
Liczba wątków: 97
Może tylko przybyłem do Bielanii, ale bardzo zaciekawiły mnie prace nad tym modem.
Moim zdaniem można by było odwzorować wszystkie mikronacje i zrobić z tego jakiegoś ciekawego moda, byłbym zaszczycony gdyby było kilka eventów o mnie, typu podróżnik w Bielanii czy coś w tym stylu
Пётр Иванович Петров
Pułkownik Carskich Sił Zbrojnych
Bialenii* 
Oczywiście, będą wszystkie kraje. Obecnie trwają prace nad Republiką Ludową Siedmiogrodu.
(–) Kristian Arped
Liczba postów: 671
Liczba wątków: 97
Obiecuje że jak wyjdzie już mod zagram w niego, Hasselandem a później Bialenią.
Jeśli można Pana prosić, chciałbym co jakiś czas obserwować to Państwo i się udzielać tutaj czy w innych postach.
Пётр Иванович Петров
Pułkownik Carskich Sił Zbrojnych
|