Forum Republiki Bialeńskiej
Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy (/thread-6586.html)

Strony: 1 2 3

Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Eddard Noqtern - 09.10.2016

Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy
organizowany przez Wspólnotę Rozwoju

[justify]Tłumy ludzi wkroczyły na Plac Zielony - podążali od strony gmachu Parlamentu, gdzie spotkali się i przygotowali. Na ich czele podążała grupka ludzi w zielonych koszulkach - działacze Wspólnoty Rozwoju. Kiedy Marsz Poparcia doszedł na Plac wszyscy złapali się za ręce, a przemawiać zaczął Eddard Noqtern:[/justify]

Szanowni obywatele!
[justify]W dniu dzisiejszym wiele się zdarzyło. Wszystko trzeba jeszcze przedyskutować, przemyśleć i poczekać na rozstrzygnięcia, które przyniesie nam Sąd Ludowy. Oczywiście, trzeba działać zgodnie z prawem, nie wolno go lekceważyć. Jednak musimy pamiętać, aby nie popaść w szaleństwo. Aby nie podważać wszystkiego i wszystkich. Manifestanci z drugiej strony Placu Zielonego chcą obalić Parlament. My się na to nie zgadzamy! Zapobiegajmy kryzysom, a nie je budujmy. Żyjmy w zgodzie z prawem i w przyjaźni![/justify]

[Obrazek: article-urn:publicid:ap.org:7c413f03c508...34x408.jpg]

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Maciej Kamiński - 09.10.2016

Teraz to już kwiecień na 99% - problemy z prezydenturą i dwie przeciwstawne ideologiczne demonstracje. Czekam tylko na nierealne warunki postawione przez którąś stronę.

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Eddard Noqtern - 09.10.2016

Macieju, skoro już się pojawiłeś zapraszam do powiedzenia paru słów.  Smile Jak uspokoić sytuację? Jak uniknąć kryzysu?

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Tadeusz Krasnodębski - 09.10.2016

Wierzę, że możemy znaleźć słuszne i demokratyczne wyjście z tej sytuacji. Kryzys konstytucyjny musi zostać zażegnany, a społeczeństwo nie może ciągle się dzielić. Dzisiaj działo się bardzo wiele - teraz trzeba na spokojnie pomyśleć nad rozwiązaniem konfliktów; jednak w sposób zgodny z prawem.

Mam nadzieję, że obie demonstracje przebiegną w spokoju.

Może uda się zorganizować rozmowę na ten temat osób najbardziej zaangażowanych?

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Karol Medycejski - 09.10.2016

(09.10.2016, 22:34:35)Maciej Kamiński link napisał(a): Teraz to już kwiecień na 99% - problemy z prezydenturą i dwie przeciwstawne ideologiczne demonstracje. Czekam tylko na nierealne warunki postawione przez którąś stronę.

Policja zamiast ględzić, to niech lepiej już zacznie strzelać!

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Iwan Pietrow - 09.10.2016

Nie trzeba było długo czekać na pierwsze strzały...

https://www.youtube.com/watch?v=xsk0yu2VAVI

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Karol Medycejski - 09.10.2016

https://www.youtube.com/watch?v=uw9VRnfl9no

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Eddard Noqtern - 09.10.2016

(09.10.2016, 22:36:39)Karol Medycejski link napisał(a): Policja zamiast ględzić, to niech lepiej już zacznie strzelać!

Karolu... Tutaj trwa pokojowa demonstracja. Strzelać to Maciej może tylko na strzelnicy w ramach szkoleń. Nigdzie indziej nie ma takiej potrzeby....

Cytat:Tutaj trwa pokojowa demonstracja.

Ma Towarzysz dowód?

Czy moglibyście przestać wszyscy spamować jakimiś filmami, czy muzyką? Co to ma do rzeczy? Jak coś oglądacie, róbcie to w swoim własnym domu... Chcemy pobyć w ciszy i spokoju, a nie pośród wrzeszczących troglodytów...

(09.10.2016, 22:38:09)Eddard Noqtern link napisał(a): [quote author=Karol Medycejski link=topic=6788.msg61168#msg61168 date=1476045399]Policja zamiast ględzić, to niech lepiej już zacznie strzelać!

Karolu... Tutaj trwa pokojowa demonstracja. Strzelać to Maciej może tylko na strzelnicy w ramach szkoleń. Nigdzie indziej nie ma takiej potrzeby....
[/quote]

Eddardzie, jak inba to inba, a ja pomagam Maćkowi pozbyć się druta i zachęcam go do przyłączenia się. Rankingi same się nie zrobią! xD

Cytat:Chcemy pobyć w ciszy i spokoju

"Róbcie to w swoim własnym domu..."

(09.10.2016, 22:40:02)Karol Medycejski link napisał(a): Eddardzie, jak inba to inba, a ja pomagam Maćkowi pozbyć się druta i zachęcam go do przyłączenia się. Rankingi same się nie zrobią! xD

Rozumiem, że możesz śmiać się i bawić, ale sytuacja jest poważna. Na tyle poważna, że można by darować sobie kiepskie żarty o pałowaniu, czy strzałach. Może zapomniałeś, ale mamy tu demokracje! Mamy prawo manifestować nasze poglądy w pokoju i bez zakłóceń.

(09.10.2016, 22:40:57)Iwan Pietrow link napisał(a): Chcemy pobyć w ciszy i spokoju

"Róbcie to w swoim własnym domu..."

Miło, że cytujesz i wspominasz moje słowa. Rozumiem, że się z nimi zgadzasz? Jeśli tak proszę o zaprzestanie tego bezsensownego spamu. A jeśli chcesz pokrzyczeć - widzę, że koledzy z drugiej strony placu już czekają na Ciebie... Chociaż ja oczywiście zachęcam, abyś pozostał z nami, podał nam ręce i się wyciszył.

Wyciszyć, to można się w domu, słuchając muzyki, ewentualnie pijąc alkohol. Na marszach, protestach, itd., raczej nie można tego zrobić...

Wspólnota Rozwoju nie dostrzega problemu w tym, że to ona tak naprawdę jest sprawczynią dzisiejszych wydarzeń. Gdyby nie nagminne czepialstwo i niepohamowana żądza władzy tego wrzodu bialeńskiej polityki, wtedy nie byłoby żadnego problemu. Podważając legalność władzy tow. Prezydenta, podważają oni jednocześnie legalność całego parlamentu. No bo przecież w pierwszym, jak i w drugim przypadku, przepisy zostały złamane. Skoro tak, skoro uważamy, że "dura lex, sed lex", to idźmy na całość!

@Edit I jeszcze WRony mają czelność mówić o zapobieganiu kryzysom i życiu w pokoju. Na miłość boską, zakończcie swoją działalność, a będziemy mieli w tym kraju pokój i spokój!

Nie mam zamiaru dyskutować z kimś kto bezpośrednio obraża moją partię i podaje niemerytoryczne argumenty. Chciałbym tylko, abyś powiedział mi w którym miejscu napisałem dziś, że jestem za odwołaniem Prezydenta?
Poza tym nigdzie nie będziemy decydować sami, w spokoju oczekujemy na decyzję Sądu Ludowego.

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Piotr Pawel I - 09.10.2016

Apeluję o pokój i spokój. I poszanowanie prawa i demokracji!

(09.10.2016, 23:02:18)Eddard Noqtern link napisał(a): Nie mam zamiaru dyskutować z kimś kto bezpośrednio obraża moją partię i podaje niemerytoryczne argumenty. Chciałbym tylko, abyś powiedział mi w którym miejscu napisałem dziś, że jestem za odwołaniem Prezydenta?
Poza tym nigdzie nie będziemy decydować sami, w spokoju oczekujemy na decyzję Sądu Ludowego.

Odwróć się plecami, zadrzyj głowę do góry i jak dziecko przestań ze mną rozmawiać. Gratuluję.

Proszę państwa, to jest właśnie poziom "lidera" Wspólnoty Rozwoju!

Odp: Marsz poparcia konstytucyjnych organów władzy - Tadeusz Krasnodębski - 09.10.2016

A poziom Lidera ZSPB, 2. co do wielkości partii w Bialenii, to obrażanie swoich konkurentów i atakowanie ich ad personam. Również wyrazy uznania.

[justify]Uczestnicy demonstracji zebrali się w ścisłą grupę. Każdy trzymał w rękach mały, specjalnie przygotowany lampion, który ma symbolizować zadumę i zastanowienie. Uczestnicy będą oczekiwać w spokoju na wyrok Sądu Ludowego, zjednoczeni, otwarci i pełni nadziei na lepsze jutro.[/justify]

[Obrazek: REU-BULGARIA_001.jpg]