![]() |
|
Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków (/thread-7321.html) Strony:
1
2
|
Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Aleksandra Dostojewska - 18.02.2017 Eddard Notqern i Piotr Paweł I i spółka zaatakowali w bezpardonowy sposób naszego Prezydenta, pana Tadeusza Krasnodębskiego. http://forum.hasseland.eu/index.php/topic,7232.0.html (Jakby usunęli, mam screeny) APELUJĘ! Należy uznać Eddarda Notqerna za persona non grata w naszym Państwie. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Gaudius van der Cathair - 18.02.2017 Jak widać Hasselandczycy nie mogą pogodzić się z tym, że utracili kontrolę nad Bialenią. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Aleksandra Dostojewska - 18.02.2017 Niestety Hasselandczycy chcą zyskać popularność poprzez robienie wielkiej dramy i zaczepianie innych. Małostkowe i staromodne. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Eddard Noqtern - 18.02.2017 Jak to utraciliśmy? A nasi agenci Kamiński i Faradobus? :O RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Aleksandra Dostojewska - 18.02.2017 Zajęcia z manipulacji chyba pobierali przy Woronicza w Warszawie. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Piotr Pawel I - 18.02.2017 Sugeruję, by Bialenia wszystkich poza swoimi obywatelami uznała za persony non grata. Potem radzę otoczyć się murem a la Trump. I strzelać do każdego, kto się zbliży. Radzę też zapoznać się z tym: http://f.kafeteria.pl/temat/f2/silne-leki-uspokajajace-bez-recepty-p_4106304 A zajęcia z manipulacji mieliśmy w lepszych miejsach niż Woronicza
RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Aleksandra Dostojewska - 18.02.2017 Znając pańskie zacięcie była to pewnie Nowogrodzka... No, chyba, że Kreml. Ujadacie w Hasselandzie, bo Bialenia jednak przestała być chłopcem do bicia i upomina się o swoje. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Tadeusz Krasnodębski - 18.02.2017 Za persona non grata uznać mogę jedynie ambasadorów. Eddardzie, mam jeszcze Twoje PW, jak wychwalasz moje zaangażowanie, ambicje i aktywność. Dlatego bardzo dziwi mnie nazwanie "najgorszym Prezydentem RB". No ale cóż - widzę, że Twoje sympatie zależą od tego, z kim aktualnie działasz. Bo wtedy byłem jeszcze w WR, to można było mnie pochwalać. Teraz - broń Boże! Mój rząd często ulega zmianom? Eddardzie, przejrzyj moje postanowienia i dopiero zacznij to komentować. Podczas swojej kadencji, która trwa już miesiąc, zmieniłem jego skład tylko raz, kiedy powołałem Andrzeja na VP. Rzeczywiście - mój rząd często podlega zmianom. No a odnośnie uznania mnie za najgorszą głowę państwa... Gdybym przeciwników nie miał, to byłoby coś nie tak. I dalej w tę dyskusję nie będę wchodził, bo ma jednak poziom dość niski. Ja nie rozmawiam z przedstawicielami innych państw o sympatiach, tylko o przyszłości i współpracy, gdzie sympatie nie mają dużego znaczenia. Może kiedyś Hasseland to zrozumie. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Aleksandra Dostojewska - 18.02.2017 Niech żyje Prezydent Krasnodębski! RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Piotr Pawel I - 19.02.2017 Cytat:pewnie Nowogrodzka... No, chyba, że Kreml eee, myślałem, że Langley. Ale ujawnię: ulica Kirowa. Miasto - no cóż, to jest zagadka
RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - AndrzejSwarzewski - 19.02.2017 Bialeńczycy zawsze będą stali po stronie swojego Prezydenta, który jest naszą dumą. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Frederick Hufflepuff - 19.02.2017 Mieć należny urzędowi szacunek do Prezydenta Republiki a stać po jego stronie to dwie zupełnie odmienne sprawy. Nie mogę popierać działań Prezydenta Krasnodębskiego, który w ostrych słowach w nocie dyplomatycznej wyraził się o Królestwie Hasselandu i jego władzach oraz prowadzi konfrontacyjną politykę względem Brodrii. Prezydent miał czas, by zastanowić się, przemyśleć wszystkie istotne kwestie i rozpocząć mediację, ale niestety tego nie uczynił. Napięta sytuacja pogłębiła się i teraz trudno będzie zdobyć Bialenii ponownie prestiż i wysoką aktywność obywateli. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - AndrzejSwarzewski - 19.02.2017 Ale Tadeusz nie jest jedynym winnym. Współwinna po stronie bialeńskiej jest KRI, bo przez nich działania naszego kraju nie były jednoznaczne i zdecydowane. Winny jest też Iwan, który nasz oszukał i bez zapowiedzi zerwał z nami współpracę i zawarł sojusz z Hasselandem. Wreszcie winny jest Hasseland, bo nie uszanował dwuletniego sojuszu bialeńsko-brodryjskiego i za pomocą intrygi go rozbił. Ale trudno, trzeba fakty zaakceptować. Wrogowie byli sprytniejsi, a nam zabrakło jedności. Trudno, to nie pierwsza i nie ostatnia porażka Bialenii. Ale chciałbym jasno zaznaczyć, że Tadeusz nie jest winnym. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Frederick Hufflepuff - 19.02.2017 Oczywiście, zrzucanie całego ogromu winy na Prezydenta nie jest właściwe i zgodne z prawdą, natomiast Prezydent powinien był zaprzestać eskalacji konfliktu i zaproponować zarówno Brodrii, jak i Hasselandowi, ugodowe rozwiązania. Jeszcze kilkanaście dni temu prężnie rozwijała się współpraca Bialenii, Brodrii i Hasselandu, a tymczasem teraz Prezydent, przekreślając parę lat bliskich relacji, zerwał stosunki dyplomatyczne, a o mało nie wypowiedział wojny. Cały konflikt rozszerzył się też znacznie za sprawą Aleksandry Izabelli Swarzewskiej-Dostojewskiej, jak zwykle roszczącej sobie prawa do Brodrii i nie pozwalającej zdecydowanej większości brodryjskich obywateli decydować o własnym losie. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Severino Castiglioni - 19.02.2017 (19.02.2017, 17:14:38)AndrzejSwarzewski napisał(a): Bialeńczycy zawsze będą stali po stronie swojego Prezydenta, który jest naszą dumą. Dokładnie. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Aleksandra Dostojewska - 19.02.2017 Każdy, kto w obecnej sytuacji wyraża się negatywnie o naszym Prezydencie okrywa siebie hańbą. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Severino Castiglioni - 19.02.2017 Tadeusz Krasnodębski to prawdziwy bialeński mąż stanu. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Maciej Kamiński - 19.02.2017 (19.02.2017, 18:57:01)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Każdy, kto w obecnej sytuacji wyraża się negatywnie o naszym Prezydencie okrywa siebie hańbą.A czy pod hańbą jest ciepło? RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - AndrzejSwarzewski - 19.02.2017 Cytat:Cały konflikt rozszerzył się też znacznie za sprawą Aleksandry Izabelli Swarzewskiej-Dostojewskiej, Nie przesadzasz troszkę? Przed powrotem Aleksandry konflikt był w już w pełni, więc proszę, nie demonizujmy jej, bo akurat w tym konflikcie nawet jeśli ponosi jakąś winę, to jest ona znacznie mniejsza niż wina KRI, Iwana, rządu RB i KH. RE: Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków - Frederick Hufflepuff - 19.02.2017 Mam wrażenie, że przy obecnej poważnej groźbie rozdwojenia Brodrii na dwie, równorzędne, ale zwalczające się części z osobnym forum, władzami i zasadami ustalonymi w aktach prawnych, Aleksandra Swarzewska-Dostojewska nie powinna zaogniać sytuacji jeszcze bardziej poprzez niemające umocowania prawnego ani rzeczywistego akty mianowania się na Carycę. |