Skandaliczne zachowanie Hasselandczyków
Eddard Notqern i Piotr Paweł I i spółka zaatakowali w bezpardonowy sposób naszego Prezydenta, pana Tadeusza Krasnodębskiego.

http://forum.hasseland.eu/index.php/topic,7232.0.html   (Jakby usunęli, mam screeny)

APELUJĘ! Należy uznać Eddarda Notqerna za persona non grata  w naszym Państwie.
Odpowiedz
Jak widać Hasselandczycy nie mogą pogodzić się z tym, że utracili kontrolę nad Bialenią.
[Obrazek: XKCp683.png]
Odpowiedz
Niestety Hasselandczycy chcą zyskać popularność poprzez robienie wielkiej dramy i zaczepianie innych.

Małostkowe i staromodne.
Odpowiedz
Jak to utraciliśmy? A nasi agenci Kamiński i Faradobus? :O
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
Zajęcia z manipulacji chyba pobierali przy Woronicza w Warszawie.
Odpowiedz
Sugeruję, by Bialenia wszystkich poza swoimi obywatelami uznała za persony non grata. Potem radzę otoczyć się murem a la Trump. I strzelać do każdego, kto się zbliży.
Radzę też zapoznać się z tym: http://f.kafeteria.pl/temat/f2/silne-lek...-p_4106304
A zajęcia z manipulacji mieliśmy w lepszych miejsach niż Woronicza Wink
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz
Znając pańskie zacięcie była to pewnie Nowogrodzka... No, chyba, że Kreml.

Ujadacie w Hasselandzie, bo Bialenia jednak przestała być chłopcem do bicia i upomina się o swoje.
Odpowiedz
Za persona non grata uznać mogę jedynie ambasadorów.

Eddardzie, mam jeszcze Twoje PW, jak wychwalasz moje zaangażowanie, ambicje i aktywność. Dlatego bardzo dziwi mnie nazwanie "najgorszym Prezydentem RB". No ale cóż - widzę, że Twoje sympatie zależą od tego, z kim aktualnie działasz. Bo wtedy byłem jeszcze w WR, to można było mnie pochwalać. Teraz - broń Boże!

Mój rząd często ulega zmianom? Eddardzie, przejrzyj moje postanowienia i dopiero zacznij to komentować. Podczas swojej kadencji, która trwa już miesiąc, zmieniłem jego skład tylko raz, kiedy powołałem Andrzeja na VP. Rzeczywiście - mój rząd często podlega zmianom.

No a odnośnie uznania mnie za najgorszą głowę państwa... Gdybym przeciwników nie miał, to byłoby coś nie tak. I dalej w tę dyskusję nie będę wchodził, bo ma jednak poziom dość niski. Ja nie rozmawiam z przedstawicielami innych państw o sympatiach, tylko o przyszłości i współpracy, gdzie sympatie nie mają dużego znaczenia. Może kiedyś Hasseland to zrozumie.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz
Niech żyje Prezydent Krasnodębski!
Odpowiedz
Cytat:pewnie Nowogrodzka... No, chyba, że Kreml

eee, myślałem, że Langley.
Ale ujawnię: ulica Kirowa. Miasto - no cóż, to jest zagadka  Wink
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz
Bialeńczycy zawsze będą stali po stronie swojego Prezydenta, który jest naszą dumą.
Odpowiedz
Mieć należny urzędowi szacunek do Prezydenta Republiki a stać po jego stronie to dwie zupełnie odmienne sprawy. Nie mogę popierać działań Prezydenta Krasnodębskiego, który w ostrych słowach w nocie dyplomatycznej wyraził się o Królestwie Hasselandu i jego władzach oraz prowadzi konfrontacyjną politykę względem Brodrii. Prezydent miał czas, by zastanowić się, przemyśleć wszystkie istotne kwestie i rozpocząć mediację, ale niestety tego nie uczynił. Napięta sytuacja pogłębiła się i teraz trudno będzie zdobyć Bialenii ponownie prestiż i wysoką aktywność obywateli.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
Ale Tadeusz nie jest jedynym winnym. Współwinna po stronie bialeńskiej jest KRI, bo przez nich działania naszego kraju nie były jednoznaczne i zdecydowane. Winny jest też Iwan, który nasz oszukał i bez zapowiedzi zerwał z nami współpracę i zawarł sojusz z Hasselandem. Wreszcie winny jest Hasseland, bo nie uszanował dwuletniego sojuszu bialeńsko-brodryjskiego i za pomocą intrygi go rozbił.
Ale trudno, trzeba fakty zaakceptować. Wrogowie byli sprytniejsi, a nam zabrakło jedności. Trudno, to nie pierwsza i nie ostatnia porażka Bialenii. Ale chciałbym jasno zaznaczyć, że Tadeusz nie jest winnym.
Odpowiedz
Oczywiście, zrzucanie całego ogromu winy na Prezydenta nie jest właściwe i zgodne z prawdą, natomiast Prezydent powinien był zaprzestać eskalacji konfliktu i zaproponować zarówno Brodrii, jak i Hasselandowi, ugodowe rozwiązania. Jeszcze kilkanaście dni temu prężnie rozwijała się współpraca Bialenii, Brodrii i Hasselandu, a tymczasem teraz Prezydent, przekreślając parę lat bliskich relacji, zerwał stosunki dyplomatyczne, a o mało nie wypowiedział wojny. Cały konflikt rozszerzył się też znacznie za sprawą Aleksandry Izabelli Swarzewskiej-Dostojewskiej, jak zwykle roszczącej sobie prawa do Brodrii i nie pozwalającej zdecydowanej większości brodryjskich obywateli decydować o własnym losie.
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
(19.02.2017, 17:14:38)AndrzejSwarzewski napisał(a): Bialeńczycy zawsze będą stali po stronie swojego Prezydenta, który jest naszą dumą.

Dokładnie.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Odpowiedz
Każdy, kto w obecnej sytuacji wyraża się negatywnie o naszym Prezydencie okrywa siebie hańbą.
Odpowiedz
Tadeusz Krasnodębski to prawdziwy bialeński mąż stanu.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Odpowiedz
(19.02.2017, 18:57:01)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Każdy, kto w obecnej sytuacji wyraża się negatywnie o naszym Prezydencie okrywa siebie hańbą.
A czy pod hańbą jest ciepło?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Cytat:Cały konflikt rozszerzył się też znacznie za sprawą Aleksandry Izabelli Swarzewskiej-Dostojewskiej,

Nie przesadzasz troszkę? Przed powrotem Aleksandry konflikt był w już w pełni, więc proszę, nie demonizujmy jej, bo akurat w tym konflikcie nawet jeśli ponosi jakąś winę, to jest ona znacznie mniejsza niż wina KRI, Iwana, rządu RB i KH.
Odpowiedz
Mam wrażenie, że przy obecnej poważnej groźbie rozdwojenia Brodrii na dwie, równorzędne, ale zwalczające się części z osobnym forum, władzami i zasadami ustalonymi w aktach prawnych, Aleksandra Swarzewska-Dostojewska nie powinna zaogniać sytuacji jeszcze bardziej poprzez niemające umocowania prawnego ani rzeczywistego akty mianowania się na Carycę.
Więcej tutaj
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości