Forum Republiki Bialeńskiej
Nie będzie ułaskawienia - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Nie będzie ułaskawienia (/thread-7498.html)

Nie będzie ułaskawienia - Hewret von Thorn - 04.04.2017

[ATTACHMENT NOT FOUND]

To z obecnie obowiązującego kodeksu karnego.

Stanisław Klepka pozostanie zbanowany.

Poza tym proszę, żeby ktoś z obywateli złożył wniosek o stwierdzenie legalności powołania Aleksandry Dostojewskiej na stanowisko wiceprezydenta. Mowa tu o art. 10, ust. 1, lit. d) Ordynacji Wyborczej obecnie obowiązującej. Jeśli z Brodrią Południową podpisujemy traktaty, to jednoznacznie traktujemy to jako państwo trzecie. A więc Aleksandra nie jest prezydentem Bialenii i wszystkie jej decyzje należy uznać za niebyłe.
Również prosiłbym o wszczęcie postępowania wobec Andrzejowi Swarzewskiemu o nadużycie władzy, tj. przekroczenie uprawnień w związku z powyższym.
Nie wiem również, czy to nie jest celowe szkodzenie Republice Bialeńskiej atakując Księstwo Sarmacki bezpośrednio lub pośrednio.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za praworządność Bialenii,
obecnie mnie w kraju nie będzie, mam nadzieję, że zwalczycie fałsz, tyranię, obłudę i kłamstwo.

Smile

RE: Nie będzie ułaskawienia - Maciej Kamiński - 04.04.2017

Ale konto "Stanisław Klepka" nie jest zbanowane.
[spoiler]Nie ma takiego konta w ogóle.[/spoiler]

RE: Nie będzie ułaskawienia - Aleksandra Dostojewska - 04.04.2017

(04.04.2017, 00:25:13)Hewret Faradobus napisał(a): [ATTACHMENT NOT FOUND]
To z obecnie obowiązującego kodeksu karnego.
Poza tym proszę, żeby ktoś z obywateli złożył wniosek o stwierdzenie legalności powołania Aleksandry Dostojewskiej na stanowisko wiceprezydenta. Mowa tu o art. 10, ust. 1, lit. d) Ordynacji Wyborczej obecnie obowiązującej. Jeśli z Brodrią Południową podpisujemy traktaty, to jednoznacznie traktujemy to jako państwo trzecie. A więc Aleksandra nie jest prezydentem Bialenii i wszystkie jej decyzje należy uznać za niebyłe.
Również prosiłbym o wszczęcie postępowania wobec Andrzejowi Swarzewskiemu o nadużycie władzy, tj. przekroczenie uprawnień w związku z powyższym.
Nie wiem również, czy to nie jest celowe szkodzenie Republice Bialeńskiej atakując Księstwo Sarmacki bezpośrednio lub pośrednio.
obecnie mnie w kraju nie będzie, mam nadzieję, że zwalczycie fałsz, tyranię, obłudę i kłamstwo.
Smile

Ja również pozdrawiam i przypominam koziołkowi, żeby nie podskakiwał zbytnio w górę, bo mu o czyś przypomnę. Wink

RE: Nie będzie ułaskawienia - Hewret von Thorn - 04.04.2017

Znowu pokazujesz jaka jesteś podła.
Tylko byś wszystkimi groziła, a nic od siebie nie wprowadzasz do Bialenii.
Jedynie co uczyniłaś, to psucie wizerunku kraju i działalność niezgodnie z racją stanu.

Zajmiemy się wszystkim jutro, bo czas spać.
Nawbijajcie tu trochę postów.

(04.04.2017, 00:27:28)Maciej Kamiński napisał(a): Ale konto "Stanisław Klepka" nie jest zbanowane.
[spoiler]Nie ma takiego konta w ogóle.[/spoiler]

Liczy się zdarzenie administracyjne.

RE: Nie będzie ułaskawienia - Aleksandra Dostojewska - 04.04.2017

Ehhh, tak bardzo boli przeczytanie kilku zdań?

Carstwo Brodryjskie obecnie nie istnieje, jest Carstwo Brodrii Południowej, ale oficjalnie , jeszcze, na razie jego głową nie jestem.

RE: Nie będzie ułaskawienia - Ametyst Faradobus - 04.04.2017

(04.04.2017, 00:28:04)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
(04.04.2017, 00:25:13)Hewret Faradobus napisał(a): To z obecnie obowiązującego kodeksu karnego.
Smile

Ja również pozdrawiam i przypominam koziołkowi, żeby nie podskakiwał zbytnio w górę, bo mu o czyś przypomnę. Wink

https://www.youtube.com/watch?v=X7Bf-0kIhGo

Akurat z głową państwa obcego to sprzeczności nie ma. Państwa stowarzyszone zgodnie z którymś tam wyrokiem sądu nie są uznawane za trzecie.
Rozmiar inby mnie rozczarował.

(04.04.2017, 17:21:52)Maciej Kamiński napisał(a): Akurat z głową państwa obcego to sprzeczności nie ma. Państwa stowarzyszone zgodnie z którymś tam wyrokiem sądu nie są uznawane za trzecie.
Rozmiar inby mnie rozczarował.

Ustawa Ordynacja Wyborcza jest nowa, orzecznictwo odnosi się do starej.

Czy treść przepisu uległa zmianie?

Akurat w tym przypadku tak, bo teraz nie ma po przecinku wyjątku.

No dobra, to w takim razie potrzeba nowego orzeczenia.

RE: Nie będzie ułaskawienia - AndrzejSwarzewski - 07.04.2017

A szkoda, bo ze Stasiem chętnie bym sobie podyskutował.

RE: Nie będzie ułaskawienia - Maciej Kamiński - 07.04.2017

Poleć do Dreamlandu w tej sprawie.

A tam mój najbardziej interesujący krytyk chodzi wolno?

Świeżutka decyzja szykującego się do koronacji monarchy to potwierdziła, więc tak. Pewnie niezbyt długo - strzelam, że na obchodach zacznie trzodę robić i wyleci ponownie.

Stowarzyszmy się z Wurstlandią i dajmy mu immunitet głowy państwa stowarzyszonego. Tongue

Wurstlandię to anektujmy od razu, powołamy się na podręcznik i stworzymy tam sekundogeniturę Feliksowi.