02.11.2014, 19:14:06
Proszę o przyjęcie mnie do służby w Siłach Zbrojnych Republiki Bialeńskiej.
szer. Morgan van Bone
|
Wniosek o przyjęcie do służby
|
|
02.11.2014, 19:14:06
Proszę o przyjęcie mnie do służby w Siłach Zbrojnych Republiki Bialeńskiej.
szer. Morgan van Bone
02.11.2014, 19:17:42
A dowiemy się coś bliżej na temat jakiś konkretnych zainteresowań wojskowych kandydata? - pomoże to podjąć decyzję i ewentualnie wyznaczyć charakter służby.
![]() Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej. Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
02.11.2014, 19:20:55
Mógłbym być kapelanem wojskowym. Z chęcią służyłbym w Siłach Powietrznych, gdzie mógłbym wykonywać polecenia wg życzenia Dowództwa.
szer. Morgan van Bone
02.11.2014, 21:34:49
Siły Zbrojne RB są i będą neutralne światopoglądowo (przynajmniej dopóki ja nimi kieruję) i nie ma w nich miejsca dla kapelanów itp.
Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie by w tak kameralnym gronie pełnić dwie i więcej niezależnych funkcji, oczywiście jeżeli sami potrafimy sobie pewne kwestie rozdzielić (ja łączę dzialność biznesową, z wojskową i posłowaniem - choć armia jako taka jest również politycznie neutralna... wykonuje polecenia aktualnego Prezydenta). Możesz być więc sobie hierarchą w jakimś związku wyznaniowym i jednocześnie zupełnie niezależnie żołnerzem, oczywiście w armii nie wolno Tobie prowadzić jakiejkolwiek indoktrynacji religijnej. A na jakim stanowisku w lotnictwie byś sie widział? Masz jakieś specjalne zainteresowania lotnicze czy wirtualno-lotnicze? Oczywiście najpierw musisz uzyskać obywatelstwo. ![]() Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej. Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
04.11.2014, 00:22:42
Niegdyś interesowałem się wykorzystaniem strategicznych rakiet balistycznych dalekiego zasięgu. Czy Bialenia dysponuje takim sprzętem?
szer. Morgan van Bone
04.11.2014, 00:44:08
(02.11.2014, 21:34:49)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Siły Zbrojne RB są i będą neutralne światopoglądowo (przynajmniej dopóki ja nimi kieruję) i nie ma w nich miejsca dla kapelanów itp. Jeżeli są neutralne światopoglądowo, to powinno być w nich miejsce dla kapelanów wszelkich wyznań.
szer. Morgan van Bone
04.11.2014, 07:47:28
(04.11.2014, 00:22:42)Morgan van Bone link napisał(a): Niegdyś interesowałem się wykorzystaniem strategicznych rakiet balistycznych dalekiego zasięgu. Czy Bialenia dysponuje takim sprzętem?Bardzo dobrze... ponieważ w trakcie najbliższej tury modernizacji w armii (planowana na II połowę listopada - bo wtedy będę miał luźne dwa tygodnie) zamierzam właśnie wprowadzić do uzbrojenia rakiety balistyczne. Skoro państwo posiada zaawansowaną technikę kosmiczną to dorosło do tego by mieć takie uzbrojenie. Z chwilą gdy uzyskasz obywatelstwo - zostaniesz do armii przyjęty, a w przyszłości gdy ruszy wspomniana kwestia rakiet balistycznych, będziesz miał okazje się wykazać i otrzymać odpowiednie stanowisko. (04.11.2014, 00:44:08)Morgan van Bone link napisał(a): [quote author=Krzysztof Razorblade link=topic=1859.msg18371#msg18371 date=1414956889]Jeżeli są neutralne światopoglądowo, to powinno być w nich miejsce dla kapelanów wszelkich wyznań. [/quote] Nie - neutralność światopoglądowa armii polega na tym, że w ogóle nie ma ona związku i nie zajmuje się tym jaki prywatny światopogląd mają w niej służący. Po służbie mogą sobie nawet czary uprawiać i nic armii do tego (pod warunkiem, że prawa nie łamią). W trakcie służby natomiast nie ma na to miejsca. Kwestie światopoglądowe (w tym religijne) są sprawą prywatną czy wręcz osobistą - dopóki nie przeszkadza to w służbie to armii nic do tego. Natomiast jakakolwiek indoktrynacji religijnej w armii RB nie było i nie będzie... tym samym nie będzie w niej żadnych kapelanów i innych szamanów czy czarowników. Kwestia przedstawicieli związków religijnych może być brana pod uwagę tylko w czasie wojny, zresztą jako elementu związanego ze służbami tyłowymi zajmującymi się pochówkiem itd. Tyle, że bynajmniej nie są do tego potrzebni kapelani (żołnierze), w tyłowych służbach pomocniczych można zatrudniać personel cywilny. ![]() Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej. Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
04.11.2014, 10:44:18
Sprawa zostanie załatwiona dziś wieczorem lub jutro rano... do wieczora w pracy siedzę i telefonu nadaję. Proszę o cierpliwość... real nie ma litości.
![]() Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej. Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
05.11.2014, 15:31:51
(05.11.2014, 15:26:54)Morgan van Bone link napisał(a): Czy nadal mam szansę na przyjęcie do służby? Tak - zostaniesz przyjęty... chwila cierpliwości (niestety realioza). ![]() Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej. Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
04.06.2015, 19:31:23
Zgłaszam chęć wstąpienia w struktury Wojsk Lądowych armii Republiki Bialeńskiej na zasadzie służby kontraktowej. Czy w jednostkach pancernych są jakieś wolne miejsca?
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii Prezes Policji Krajowej
04.06.2015, 23:38:40
Dobrze, to w takim razie z miłą chęcią wstąpię do tegoż rodzaju wojsk. Czy wymagane jest jakieś wstępne szkolenie?
05.06.2015, 08:45:54
Mogę dodać, że mam pewne doświadczenie w kwestiach v-wojskowości. W Hasselandzie pełnię funkcję Inspektora Wojsk Lądowych w stopniu pułkownika. Również pobierałem nauki od Marszałka Razorblade'a. Niemniej do działania jestem gotów i jeżeli będę musiał odbyć staż kandydacki, to zapewniam, że nie będę miał z tym problemu.
05.06.2015, 17:19:27
Myślę, że nie powinno się łączyć funkcji wojskowych w dwóch państwach. To powinno być wręcz zabronione. Proszę przemyśleć swoje zdanie.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
06.06.2015, 21:34:23
(05.06.2015, 17:19:27)Eddard Noqtern link napisał(a): Myślę, że nie powinno się łączyć funkcji wojskowych w dwóch państwach. To powinno być wręcz zabronione. Proszę przemyśleć swoje zdanie.Ale w krajach sojuszniczych to nie jest aż takie złe.
N.N
09.06.2015, 10:36:16
Kto jest obecnie Naczelnym Wodzem Sił Zbrojnych Bialenii ?
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB, ![]() właściciel 87 folwarków
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej
09.06.2015, 20:07:21
(09.06.2015, 10:36:16)Thomas van der Lis link napisał(a): Kto jest obecnie Naczelnym Wodzem Sił Zbrojnych Bialenii ?Najwyżej w drabince stoi Hugon.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|