Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego
Cytat:Ustawa o
Inkorporacji realnego prawa międzynarodowego
Art. 1
Republika Bialeńska zobowiązuje się do przestrzegania:
1. Konwencji Genewskich,
2. Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka z 1948 roku,
3. Konwencji wiedeńskiej o stosunkach dyplomatycznych,
4. Konwencji haskich,
5. Powszechnej Deklaracji Praw Seksualnych,
Art. 2
Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.
Jeśli ktoś znajdzie jeszcze jakieś ważne prawo międzynarodowe, to proszę zgłosić poprawkę.
N.N
Odpowiedz
Prawo o Ochronie danych osobowych to gdzie ja sie pytam ?
jescze sa inne prawa takie jak rolnictwo energetyka obywatela i itp uznane przez UEKE oraz ONZ
(-) Baltazar Aleksander Dostojewski - Swarzewski
Odpowiedz
Czy mogę się spytać, jak ustawodawca wyobraża sobie funkcjonowanie powszechnego prawa międzynarodowego w kraju, w którym nie ma równości wobec prawa (np. los chłopów w majątkach lennych u nas narusza art. 3, 4, 7, 21 i 28 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka)?

W kwestii formalnej - debata jak zwykle potrwa 3 doby (to jest do 23 stycznia, godz. 00:04).
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Cytat:jescze sa inne prawa takie jak rolnictwo energetyka obywatela i itp uznane przez UEKE oraz ONZ
Przepraszam bardzo, ale my nie przyjmujemy prawodawstwa Unii Europejskiej, gdyż to byłby czysty idiotyzm, biorąc pod uwagę warunki internetowe (realnie też to idiotyzm, ale cóż Big Grin Big GrinBig Grin ).
Cytat:Czy mogę się spytać, jak ustawodawca wyobraża sobie funkcjonowanie powszechnego prawa międzynarodowego w kraju, w którym nie ma równości wobec prawa (np. los chłopów w majątkach lennych u nas narusza art. 3, 4, 7, 21 i 28 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka)?
Pozwolę sobie podjąć polemikę.

Cytat:Artykuł 3

Każdy człowiek ma prawo do życia, wolności i bezpieczeństwa swej osoby.
A co u nas narusza prawo do życia? Kara śmierci? A prawo do wolności, to jak mniemam Kodeks Cywilno-Karny umożliwiający pozbawienie i ograniczenie wolności? Krąży widmo nad Bialenią, widmo Falandysza.

Cytat:Artykuł 4

Nie wolno nikogo czynić niewolnikiem ani nakładać na nikogo służebności; niewolnictwo i handel niewolnikami są zakazane we wszystkich swych postaciach.
W Republice Bialeńskiej nie występuje niewolnictwo w żadnej postaci. Żaden człowiek nie stanowi przedmiotu własności innej osoby, ani grupy osób. Chłopstwo to grupa społeczna znacznie odbiegająca od grupy niewolników.

Cytat:Artykuł 7

Wszyscy są równi wobec prawa i mają prawo, bez jakiejkolwiek różnicy, do jednakowej ochrony prawnej. Wszyscy mają prawo do jednakowej ochrony przed jakąkolwiek dyskryminacją, będącą pogwałceniem niniejszej Deklaracji, i przed jakimkolwiek narażeniem na taką dyskryminację.
Jaka dyskryminacji i nierówność wobec prawa ma miejsce? To bardzo poważny zarzut, tym bardziej, że pada z ust Ministra Spraw Wewnętrznych, który- jeśli takie zjawiska występują- jest za nie współodpowiedzialny.

Cytat:Artykuł 21

Każdy człowiek ma prawo do uczestniczenia w rządzeniu swym krajem bezpośrednio lub poprzez swobodnie wybranych przedstawicieli.
Każdy człowiek ma prawo równego dostępu do służby publicznej w swym kraju.
Wola ludu jest podstawą władzy rządu; wola ta wyraża się w przeprowadzanych okresowo rzetelnych wyborach, opartych na zasadzie powszechności, równości i tajności, lub na innej równorzędnej procedurze, zapewniającej wolność wyborów.
Ustrój naszego kraju, jak mało którego, wpasowuje się w artykuł 21. Chłopi mają prawo do uczestniczenia w rządzeniu swym krajem. Jeśli oddadzą głos, po uprzednim uzyskaniu obywatelstwa, to mają prawo do tego, jak i do wszystkiego innego.

Cytat:Artykuł 28

Każdy człowiek ma prawo do takiego porządku społecznego i międzynarodowego, w którym prawa i wolności zawarte w niniejszej Deklaracji byłyby w pełni realizowane.
Rzeczywiście takiego porządku międzynarodowego nie ma, gdyż w wielu mikronacjach prawa i wolności zawarte w tej Deklaracji nie są realizowane. Ale będziemy dążyć do tego, żeby taki porządek międzynarodowy powstał. Nic innego zrobić nie możemy.
N.N
Odpowiedz
Swoją drogą, w celu dostosowania można stworzyć jakąś Powszechną Deklarację Praw Działacza Mikroświata. To podniosłoby prestiż naszej polityki zagranicznej i kraju w ogóle, a także warunki w mikroświecie. Ale 1) trzeba by było to napisać, 2) trzeba by było znaleźć kraje, które to podpiszą, chociaż kilka.
N.N
Odpowiedz
Przy artykule 3 chodziło mi o bezpieczeństwo - a moi chłopi nie są bezpieczni, skoro mogę ich "przykładnie ukarać" ot tak.

Przy artykule 4 - dostaję wieś razem z chłopami i mogę ich zmuszać do służebności.

Przy artykule 7 - występuje nierówność między obywatelami a postaciami narracyjnymi, a obie te grupy to przecież ludzie.

Przy artykule 21 - postać narracyjna NIE uzyska obywatelstwa, a więc i praw gwarantowanych tym punktem.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Cytat:Przy artykule 3 chodziło mi o bezpieczeństwo - a moi chłopi nie są bezpieczni, skoro mogę ich "przykładnie ukarać" ot tak.
No i od chwili inkorporacji Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka będą mogli odwołać się do władz państwa od takiego traktowania.
Cytat:Przy artykule 4 - dostaję wieś razem z chłopami i mogę ich zmuszać do służebności.
A czy realnie dostając firmę razem z pracownikami możesz ich zmuszać do służebności? Oczywiście, że możesz, ale będzie to niezgodne z prawem.
Cytat:Przy artykule 7 - występuje nierówność między obywatelami a postaciami narracyjnymi, a obie te grupy to przecież ludzie.
Jaka nierówność? Prawo do głosowania jest prawem obywatelskim, a nie prawem człowieka. Inne prawa postacie narracyjne posiadają.
Cytat:Przy artykule 21 - postać narracyjna NIE uzyska obywatelstwa, a więc i praw gwarantowanych tym punktem.
Jeśli zdoła przyjąć internetową postać, to może uzyskać. Ma do tego pełne prawo.
N.N
Odpowiedz
Jestem przeciwnikiem takiego rodzaju rozumowania. Jest to całkiem niepotrzebne. Jako całość. Skąd właściwie pomysł??? Jestem naprawdę bardzo zdziwiony.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Cytat:Jeśli zdoła przyjąć internetową postać, to może uzyskać. Ma do tego pełne prawo.
Co masz na myśli, bo przyznam się, nie rozumiem.

Cytat:Jestem przeciwnikiem takiego rodzaju rozumowania. Jest to całkiem niepotrzebne. Jako całość. Skąd właściwie pomysł??? Jestem naprawdę bardzo zdziwiony.
Do kogo się w tych słowach odnosisz?
Odpowiedz
Cytat:Co masz na myśli, bo przyznam się, nie rozumiem.
No jeśli narracyjnie chłopstwo w jakiś sposób stanie się uczestnikiem forum, to niech wnoszą o obywatelstwo. Droga wolna.

Natomiast Jankowi odpowiedziałem już w innym wątku.
N.N
Odpowiedz
Czyżby Pan prezydent wzywał do kloningu? Pragnę przypomnieć, że mamy prawo konstytucyjne, które zabrania tego typu procederów na terenie Republiki Bialeńskiej.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Cytat:Czyżby Pan prezydent wzywał do kloningu? Pragnę przypomnieć, że mamy prawo konstytucyjne, które zabrania tego typu procederów na terenie Republiki Bialeńskiej.
Nie wzywam do kloningu. Ale jeśli baron Kamiński mówi o bezpieczeństwie postaci narracyjnych, to ja przypominam, że postacie te mogą się o obywatelstwo ubiegać. Big Grin Big GrinBig Grin
N.N
Odpowiedz
No to kończymy debatę i przechodzimy do głosowania.

Jestem PRZECIW tej ustawie.
Odpowiedz
Radziłbym ponowne zastanowienie się nad tą ustawą. Nasze konstytucyjne prawa obywatelskie nie są w 100% określone, praw człowieka w ogóle nie mamy określonych. A mieć musimy, bo tego wymaga dziejowa rola naszego kraju, kraju praw i wolności, reprezentanta wolności wśród narodów mikroświata.
N.N
Odpowiedz
Cytat:Radziłbym ponowne zastanowienie się nad tą ustawą. Nasze konstytucyjne prawa obywatelskie nie są w 100% określone, praw człowieka w ogóle nie mamy określonych. A mieć musimy, bo tego wymaga dziejowa rola naszego kraju, kraju praw i wolności, reprezentanta wolności wśród narodów mikroświata.
Przychylam się i zawieszam głosowanie; debata potrwa jeszcze dobę.
Odpowiedz
Panie prezydencie w jaki sposób narracyjne chłopstwo może ubiegać się o obywatelstwo? Ja postaci narracyjne traktuję jako takie ubarwienie, ale nic poza tym. Są bo są, ale to my faktycznie istniejemy i działamy. Nawet gdyby je "ożywić" to dalej my nimi sterujemy. Dlatego tego elementu nie biorę do gospodarki, bo to swoisty psuj.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Cytat:Panie prezydencie w jaki sposób narracyjne chłopstwo może ubiegać się o obywatelstwo? Ja postaci narracyjne traktuję jako takie ubarwienie, ale nic poza tym. Są bo są, ale to my faktycznie istniejemy i działamy. Nawet gdyby je "ożywić" to dalej my nimi sterujemy. Dlatego tego elementu nie biorę do gospodarki, bo to swoisty psuj.
Oczywiście, że nie ma to w gospodarce znaczenia.
Nie wiem w jaki sposób narracyjne chłopstwo ma się ubiegać o obywatelstwo, ale baron Kamiński mówi, że nieprzestrzegane są prawa człowieka, tj. chłopstwa.
N.N
Odpowiedz
Cytat:[quote author="Jan Kaniewski"]Panie prezydencie w jaki sposób narracyjne chłopstwo może ubiegać się o obywatelstwo? Ja postaci narracyjne traktuję jako takie ubarwienie, ale nic poza tym. Są bo są, ale to my faktycznie istniejemy i działamy. Nawet gdyby je "ożywić" to dalej my nimi sterujemy. Dlatego tego elementu nie biorę do gospodarki, bo to swoisty psuj.
Oczywiście, że nie ma to w gospodarce znaczenia.
Nie wiem w jaki sposób narracyjne chłopstwo ma się ubiegać o obywatelstwo, ale baron Kamiński mówi, że nieprzestrzegane są prawa człowieka, tj. chłopstwa.[/quote]
No więc właśnie - NIE MA JAK tego zrobić, i o to piję cały ten czas.
Odpowiedz
No, ale chyba oczywiste jest, że prawa człowieka obowiązują postacie rzeczywiste, a nie narracyjne?
N.N
Odpowiedz
Cytat:No, ale chyba oczywiste jest, że prawa człowieka obowiązują postacie rzeczywiste, a nie narracyjne?
Nie, prawa człowieka, jak sama nazwa mówi, obowiązują ludzi - a czym są postacie narracyjne? Gdybym uważał tak jak Ty, Andrzeju, to w ogóle bym nie zabierał głosu w tej sprawie.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości