Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
No cóż, szkoda, bo gdybyś potrafił przyjmować krytykę i nie hiperbolizował, to mógłbyś dużo osiągnąć na UB.
Niemniej, drzwi naszej uczelni są dalej otwarte, a i ja nie żywię do Ciebie osobistej urazy.
N.N
Liczba postów: 1 172
Liczba wątków: 148
(06.01.2015, 23:43:12)AndrzejSwarzewski link napisał(a): No cóż, szkoda, bo gdybyś potrafił przyjmować krytykę i nie hiperbolizował, to mógłbyś dużo osiągnąć na UB. Ktoś kto nie przeczytał większości tekstu, nie rozumie sarkazmu itd. nie może nazywać tego co napisał krytyką. Po za tym jak mam przyjąć krytykę na poglądy których nie reprezentuje tylko mi je wmawiasz?
Cytat:Niemniej, drzwi naszej uczelni są dalej otwarte, a i ja nie żywię do Ciebie osobistej urazy.
Ja tam urażę mam ale może zniknąć ale obrażając mnie na pewno nie zniknie ona. I chyba jako jedyna z osób w RB uważam iż można kogoś obrazić nie używając przekleństw lecz np. porównań które są bardzo wrogie/obraźliwe.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej
Cytat:Ktoś kto nie przeczytał większości tekstu, nie rozumie sarkazmu itd. nie może nazywać tego co napisał krytyką. Po za tym jak mam przyjąć krytykę na poglądy których nie reprezentuje tylko mi je wmawiasz?
Celem krytyki było pokazanie, że sarkazm i ironia w nadmiarze, to nie coś, co powinno występować w pracy naukowej. Chciałbym też zauważyć, że przed rozpoczęciem pytań spytałem, czy praca jest w pełni na poważnie. Odpowiedziałeś, że tak.
Cytat:Ja tam urażę mam ale może zniknąć ale obrażając mnie na pewno nie zniknie ona. I chyba jako jedyna z osób w RB uważam iż można kogoś obrazić nie używając przekleństw lecz np. porównań które są bardzo wrogie/obraźliwe.
Też tak uważam, jednakże pomimo tego nie obraziłem się, gdy stwierdziłeś, że albo jestem idiotą albo mam kompleks Stalina.
N.N
Liczba postów: 1 172
Liczba wątków: 148
Cytat:Też tak uważam, jednakże pomimo tego nie obraziłem się, gdy stwierdziłeś, że albo jestem idiotą albo mam kompleks Stalina.
Po masz kompleks Stalina (wszędzie widzisz zagrożenie itd.), choć akurat określenie tego tak było niezbyt dobre więc tu przepraszam. A idiotą cię nie nazwałem, podkreśliłem nawet, że nim nie jesteś.
Cytat:Celem krytyki było pokazanie, że sarkazm i ironia w nadmiarze, to nie coś, co powinno występować w pracy naukowej. Chciałbym też zauważyć, że przed rozpoczęciem pytań spytałem, czy praca jest w pełni na poważnie. Odpowiedziałeś, że tak.
Po praca jest poważna, ale wyjaśniłem jak należy ją interpretować ale ty wziąłeś z kilkudziesięciu zdań tłumaczenia jedno i uznałeś to za całość.
Ironii tam nie było, a sarkazmu też mało. Prace naukowe nie muszą być drętwe a już na pewno nie interpretowane dosłownie. Z resztą większość sformułowań wyjaśniłem a do tego się nie ustosunkowałeś. Wolę napisać 2 pracę niż kłócić się pod 1 o jej sens.
I jeśli mamy nawiązać współpracę w przyszłości to przestań nazywać mnie ekscelencją.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej
Liczba postów: 2 030
Liczba wątków: 349
(27.11.2014, 22:16:49)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Wnioski zostały rozpatrzone pozytywnie.
Oczywiście uznaje się licencjat Ekscelencji Dostojewskiego z Uniwersytetu Brodryjskiego i zezwala na rozpoczęcia studiów magisterskich.
Wasza Magnificencjo!
Czy powyższe oświadczenie Waszej Magnificencji jest jeszcze aktualne? Jeśli tak to wnioskuję o wyznaczenie promotora mojej osobie, pod okiem którego studia swoje kontynuować mógł będę.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Liczba postów: 105
Liczba wątków: 22
Imię i nazwisko: Tomasz Anter
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Politologiczno-Socjologiczny
Posiadane obywatelstwa: Osteryjskie
Argumentacja wniosku: Od dawna interesują mnie mikronacje od strony socjologicznej. Uważam że w v-świecie jest niedostateczna ilość badań i opracowań dotyczących dynamiki społeczno-aktywnościowej mikronacji - dlatego chciałbym się poświęcić tej dziedzinie.
Podpis: Tomasz Anter
Wniosek został rozpatrzony pozytywnie. W celu konkretnego ustalenia przebiegu Pańskich studiów proszę zgłosić się do mnie na GG ( 35267258 ) lub priv.
Witam serdecznie w murach naszej uczelni!
N.N
Liczba postów: 1 189
Liczba wątków: 296
Imię i nazwisko: Kamil Maciejewski
Wydział na który jest kierowany wniosek: Historia Bialenii
Posiadane obywatelstwa: Republika Bialeńska
Argumentacja wniosku:
Drogi Rektorze!
Jak pewnie Pan wie, mniej-więcej rok temu napisałem tutaj moją pracę licencjacką o historii armii bialeńskiej i jej protoplastek. Później zadeklarowałem chęć napisania pracy magisterskiej o konflikcie sarmacko-dżamahirijskim, ale z powodu zapadnięcia w realiozę stworzenie tego dzieła nie było mi dane.
Obecnie postanowiłem zapisać się na wydział historii Bialeni, gdyż:
a) nie ma tam żadnych wątków,
b) chciałbym poznawać historię tego v-kraju,
c) chcę, żeby każdy Bialeńczyk, imigrant, lub osoba wyleczona z realiozy mogła/mógł łatwo poznać historię swego v-państwa, lub dowiedzieć się, co się działo, gdy nie było jej,jego na forum.
d) posiadam zbyt małą wiedzę z zakresu nauk przyrodniczych, aby na poważnie rozważać zapisanie się na ich wydział.
Podpis: Kamil Maciejewski
Wniosek został rozpatrzony pozytywnie.
Czy jest Pan w dalszym ciągu zainteresowany napisaniem pracy o konflikcie Dżamahirijji z Sarmacją?
N.N
(01.05.2015, 18:51:35)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Wniosek został rozpatrzony pozytywnie.
Czy jest Pan w dalszym ciągu zainteresowany napisaniem pracy o konflikcie Dżamahirijji z Sarmacją?
Bardzo dziękuję.
A co do pracy o konflikcie, to jeżeli uda mi się zgromadzić wystarczającą ilość materiałów, zrobię ją. Najpierw muszę zdać egzamin, a potem spróbuję odnaleźć mój stary temat z prośbą o linki do materiałów. Nawet jeżeli to się uda, to pewnie i tak czeka mnie długie przeszukiwanie archiwów Dżamahiriji i Sarmacji.
Zakres egzaminu jest związany z tematem pracy, dlatego dobrze byłoby, aby podjął Pan ostateczną decyzję. Nie śpieszy się i jaką decyzję Pan podejmie, taka będzie dobra, ale musi być ostateczna.
N.N
Dobra, ok. Sprawdziłem właśnie mój stary temat i po chwili zastanowienia stwierdzam, że mój pomysł z ostatniego posta tam zamieszczonego trzeba trochę modyfikować - zamiast samolotów i helikopterów muszą być łodzie rybackie i promy z "emigrantami", gdyż według mojej pracy licencjackiej Dżamahirijczycy najpierw wykorzystywali swoje siły lotnicze do masakrowania najeźdźców, którzy sprowadzili własne dopiero potem. Będzie o wiele więcej wymyślania niż przy historii armii, ale może się udać.
Moja ostateczna decyzja brzmi więc: biorę się za wojnę o niepodległość Dżamahiriji.
OK. Teraz za chwilę są uroczystości, ale potem podam Panu zakres literatury z której będzie pisał Pan egzamin.
N.N
Liczba postów: 2 657
Liczba wątków: 290
8 kwietnia 2016 roku
Imię i nazwisko: Ametyst Faradobus
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Kulturoznawstwa
Posiadane obywatelstwa: Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu, Królestwo Francji i Nawarry
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
po prostu chciałbym napisać pracę licencjacką o Magiku.
Z wyrazami szacunku,
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Liczba postów: 2 676
Liczba wątków: 248
Ten Uniwersytet jest raczej wymarły, ale zapraszam do Akademii Libertas, będziesz mógł napisać taką pracę w Instytucie Filozofii.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego
Sylwetka
Liczba postów: 301
Liczba wątków: 30
Ty jesteś już raczej wymarly.
Guliano margrabia Montini
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Mason "Pelikan Orientyki"
Ksiądz Kościoła Rotryjskiego
Pierwszy wśród sprawiedliwych
Najznamienitszy obywatel Bialenii
Przyjaciel Andrzeja Swarzewskiego
Wielokrotny Marszałek Parlamentu
Profesor zwyczajny doktor habilitowany
Zadeklarowany działacz LGBTQ na terenie Bialenii
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 2
Imię i nazwisko: Ozjasz Goldberg
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Ekonomii
Posiadane obywatelstwa: Z miejscowych obywatelstw żadnego nie mam
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
Chciałbym nabyć być może w przyszłości potrzebną mi wiedzę o ekonomii. Uniwersytet Bialeński jest dość prestiżowy, mam nadzieję, że zostanę przyjęty.
Podpis: Ozjasz Goldberg
Szanowny Panie,
Z radością przyjmuję Pana w mury Uniwersytetu Bialeńskiego.
Proszę zgłosić się do mnie, to ustalimy przebieg studiów.
Z wyrazami estymy,
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 26
20.12.2016, 13:03:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.12.2016, 13:06:52 przez Wergiliusz Postawny.)
Imię i nazwisko: Sławomir von Weiss
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Nauk Społecznych i Politycznych, Wydział Ekonomii, Wydział Dziennikarstwa, Wydział Prawa
Posiadane obywatelstwa: w toku nabywania bialeńskiego
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
Pragnę rozwoju i chciałbym się rozwijać, a sądzę, że rozwój na tym uniwersytecie będzie mi zapewniony.
Z wyrazami szacunku,
Sławomir von Weiss
Wniosek został rozpatrzony pozytywnie, witam wśród studentów.
|