Pogawędki wszelakie (miejsce na OT)
(22.04.2015, 19:44:58)Feliks Spirkin link napisał(a): A ty znowu swoje. :Smile Zadajmy sobie podstawowe pytanie, jaka jest różnica dla osoby kochającej pisać ustawy czy pisze je w parlamencie czy w madżlisie?

Żadna. Dlatego też pojawił się fragment mówiący o łączących ich rzeczach. To Wy, to znaczy ludzie och tak bardzo przerażeni brakiem nieaktywnych regionów i zdegustowani jałowością bialeńskiego ustroju, nic nie robicie by regiony aktywizować, tylko w kółko gadacie to samo. Wink
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Ja od miesiąca gadam o złotym środku, ale Wy się plujecie, że to utopia itd. Zresztą nie tylko ja proponowałem zmiane systemu, ale każdego jesteście w stanie zniechęcić. ^^
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
(22.04.2015, 20:12:11)Feliks Spirkin link napisał(a): Ja od miesiąca gadam o złotym środku, ale Wy się plujecie, że to utopia itd. Zresztą nie tylko ja proponowałem zmiane systemu, ale każdego jesteście w stanie zniechęcić. ^^
Ciebie nie zdołaliśmy jak dotąd trwale zniechęcić. Jesteśmy tylko omylnymi ludźmi...

I nie jest prawdą, że nikt do niczego nie zmuszał. Chociażby obowiązkowe było mieszkanie w jakimś regionie.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(22.04.2015, 20:12:11)Feliks Spirkin link napisał(a): Ja od miesiąca gadam o złotym środku, ale Wy się plujecie, że to utopia itd. Zresztą nie tylko ja proponowałem zmiane systemu, ale każdego jesteście w stanie zniechęcić. ^^

[justify]No to mnie teraz zagiąłeś. Od ponad miesiąca staram się nie wypowiadać na temat projektów związanych z ustrojem i tak dalej, a teraz wyjeżdżasz mi z moim rzekomym pluciem się. Oprócz Ciebie to kto? Nieaktywny Ali, Akrypa i Hugon? Poza tym, zamiast rzucać pomysły na lewo i prawo, do czego niektórzy mają skłonność, napiszcie w końcu projekt aktu prawnego i działajcie. Póki co, jako obywatel, widzę tylko nudne gadanie z waszej strony. Jeżeli zaczniecie, tzn. Partia Regionów zacznie działać jak szanująca się partia polityczna działać powinna, to jestem nawet gotów poprzeć ją w wyborach, pomimo różnicy poglądowej.[/justify]
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Obecny bialeński system nie jest idealny, ale nikt nie zaproponował konkretnej zmiany na lepsze. A hasła różne są obecne od roku...
N.N
Odpowiedz
(22.04.2015, 20:41:55)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Obecny bialeński system nie jest idealny, ale nikt nie zaproponował konkretnej zmiany na lepsze. A hasła różne są obecne od roku...

Ekhem... Zaproponowano. Wink
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Według mnie to utrudniłoby wszelkie reformy, a nie miało konkretnych pozytywnych skutków.
N.N
Odpowiedz
(22.04.2015, 20:55:45)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Według mnie to utrudniłoby wszelkie reformy, a nie miało konkretnych pozytywnych skutków.

Ale tu nie chodzi o to, co byłoby według Ciebie, tylko o to czy były propozycje konkretnych zmian. xD
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Ja mówiłem o konkretnych zmianach NA LEPSZE. Tongue
N.N
Odpowiedz
Co dziś tak cicho w Republice? Wszyscy przejęci wyborami? Big Grin
N.N
Odpowiedz
(10.05.2015, 22:34:36)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Co dziś tak cicho w Republice? Wszyscy przejęci wyborami? Big Grin

A no szykuję dla Was niespodziankę.
Odpowiedz
^^
Odpowiedz
Brzydko pachną.
Pod gilotynę albo pod szubienicę.
Którą formę wolicie, Spirkinie?
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Rozstrzelanie.
Odpowiedz
A, bo to bardziej honorowe.
Ale Ludwik XVI albo Romanowowie preferowali bardziej ciekawe drogi śmierci. Smile)

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
"Dla woja jest kamienny mur, szlachetnym miecza błysk i lśnienie. Dla łotrów zaś napięty sznur! Dla łotrów poniżenie!"
N.N
Odpowiedz
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6QRhoYetnEU[/youtube]

Już niebawem Bar pod Osłem wróci na swe prawowite miejsce!
Odpowiedz
Dajcie mi 2x jakieś whiskey.

Odpowiedz
(24.05.2015, 16:50:01)Hugon Hewret link napisał(a): Dajcie mi 2x jakieś whiskey.

[Obrazek: Ballantines_Scotch_Whisky_2x_PL.JPG]
Odpowiedz
[Obrazek: 2eyf37n.jpg]
<3
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: