Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE!
Przepraszam człowiek na kacu chce bronić Kobiety oraz Państwo. :/
Пётр Иванович Петров
Pułkownik Carskich Sił Zbrojnych
Odpowiedz
(29.06.2015, 18:34:01)Kristian Iversen link napisał(a): *Nieszukającym. Pisanie niepoprawną polszczyzną u nas, przypominam tylko, jest również karalne.

U was wszystko i wszyscy są karalni jeśli nie mają na nazwisko: Kamiński lub Iversen.
Odpowiedz
A Swarzewski, Primisz i Wettin?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
No i Zwell!
~Sukces IRC #bialenia (serwer: irc.mizure.net port: 6667)
Odpowiedz
Cytat:Upomina pan człowieka na kacu... Przepraszam że piję alkohol :/
Przecież dzieci nie mogą pić alkoholu.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Dobra, ktoś musi interweniować. Związku z tym, iż w pewnym małym procencie pretensje Aleksandry są usprawiedliwione, pragnę zaproponować ugodę. Niech Carstwo Brodryjskie przedstawi nowy projekt umowy aneksyjnej, ale by była dostosowana do NAP. Tak jak pisałem w expose, mogę się zgodzić na to, aby Brodria nie była pod pełną jurysdykcją bialeńską oraz by prowadziło reprezentatywną politykę zagraniczną zgodną z interesami RB. O ile nowy akt będzie rzeczywiście sensowny, to nie widzę przeszkód, aby go nie uchwalić. Jeśli zaś chodzi próbę secesji, to tę kwestię już zostawiam przyszłemu sędzi Bialenii.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
(29.06.2015, 19:10:19)Markus Wettin link napisał(a): Dobra, ktoś musi interweniować. Związku z tym, iż w pewnym małym procencie pretensje Aleksandry są usprawiedliwione, pragnę zaproponować ugodę. Niech Carstwo Brodryjskie przedstawi nowy projekt umowy aneksyjnej, ale by była dostosowana do NAP. Tak jak pisałem w expose, mogę się zgodzić na to, aby Brodria nie była pod pełną jurysdykcją bialeńską oraz by prowadziło reprezentatywną politykę zagraniczną zgodną z interesami RB. O ile nowy akt będzie rzeczywiście sensowny, to nie widzę przeszkód, aby go uchwalić. Jeśli zaś chodzi próbę secesji, to tę kwestię już zostawiam przyszłemu sędzi Bialenii.

Chwała Ci Markusie za dobre intencje!
Jutro przedstawię nowy projekt umowy.
Odpowiedz
Trochę o tej waszej zmowie wiem.  Big Grin
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
(29.06.2015, 19:19:20)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Trochę o tej waszej zmowie wiem.  Big Grin

Jeśli można nazwać zmową fakt, aby półrocznej współpracy nie trafił szlak, no to naprawdę dużo wiesz.
Odpowiedz
Ratujcie Markusa!
Dał się zmanipulować kobiecie!
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
Prymas Bialeński, Cysorz Kościelny,
Pan na włościach rotryjskich w Bialenii
[Obrazek: 2w3GR.png]

Odpowiedz
Dlaczego mam coś cenzurować, skoro to byłoby gwałcenie niezależności Brodrii? Daj buziaka!
A, Kamiński nie jest nietykalny. Pozywaj go, jeżeli chcesz. Tylko miej dobre argumenty i dowody złamania przez niego prawa.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(29.06.2015, 20:04:15)Carlos Lorenzo de Medici link napisał(a): Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Ja nie wiem czy się śmiać czy płakać, jak widzę, jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
Odpowiedz
(29.06.2015, 20:04:15)Carlos Lorenzo de Medici link napisał(a): Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Na forum Skarlandu nuda?
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
(29.06.2015, 20:39:59)Iwan Pietrow link napisał(a): Na forum Skarlandu nuda?

Na pewno gwarniej niż w Hasselandzie, zapewniam Smile

Odpowiedz
(29.06.2015, 20:44:56)Carlos Lorenzo de Medici link napisał(a): Na pewno gwarniej niż w Hasselandzie, zapewniam Smile

Wiedziałem! Gratuluję wspaniałych umiejętności ripostowania. Smile
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
(29.06.2015, 20:48:18)Iwan Pietrow link napisał(a): Wiedziałem! Gratuluję wspaniałych umiejętności ripostowania. Smile

Radziłbym wrócić do Osterii, Towarzyszu Tongue

Odpowiedz
(29.06.2015, 20:48:50)Carlos Lorenzo de Medici link napisał(a): Radziłbym wrócić do Osterii, Towarzyszu Tongue

<3 <3 <3
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
Przynajmniej coś się dzieje.
Odpowiedz
Będę bronił Umowy, której jestem współautorem. Proszę spojrzeć na ten punkt:

Cytat:1. Carstwo Brodryjskie zachowuje prawodawstwo sprzed podpisania Umowy Akcesyjnej o ile nie koliduje ono z powszechnie obowiązującym prawem Republiki Bialeńskiej, o czym zadecydują właściwe organy Republiki Bialeńskiej.

Ergo, jeśli wcześniejsze prawodawstwo miałby kolidować z prawem bialeńskim, to interweniować winien właściwy organ Republiki Bialeńskiej. Z tego co mi wiadomo, to takowych zgłoszeń do Sądu nie było.
Dalej, prawo weszło w życie - Jego Carska Mość podpisał Umowę Akcesyjną. Nikt nie zgłaszał zażaleń - nikt nie mówił wówczas, że Umowa jest sprzeczna z prawem, nikt nie parał się wreszcie do złożenia wniosku do judykatywy Najjaśniejszego Carstwa

Cytat:Art.1.
1. Władza sądownicza na terytorium Carstwa Brodryjskiego należeć będzie do Cara tudzież do wyznaczonych przezeń asesorów.
2. Jako władzę sądowniczą rozumie się:
- wydawanie wyroków w sprawach karnych,
- wydawanie wyroków w sprawach cywilnych,
- orzekanie o zgodności danych aktów prawnych z Najwyższym Aktem Prawnym,
- interpretowanie prawa.

by zbadała tę Umowę. A z tego co mi, to istniały właściwe organy, by orzekać w tej kwestii. Tu pragnę przytoczyć pewną sprawę, a mianowicie objęcie (w mojej opinii niezgodne z prawem -prawa do tronu miał wówczas JCW Mikołaj Patryk ) tronu przez Carycę Aleksandrę, lecz stało się to metodą faktów dokonanych nikt wówczas nie sprzeciwiał się tej (w mojej opinii precedensowej) sprawie, ergo została ona wprowadzona w życie.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości