Gdzieś trzeba wreszcie zamieszkać...
Nie czekając na ustawę o obowiązku mieszkaniowym stwierdziłem, że wreszcie trzeba się gdzieś ulokować - mieszkanie w koszarach i hotelach nie służy na stare lata.

Wybrałem sobie ładny kawałek gruntu w moim lennie, niedaleko Razorna, przy drodze biegnącej wzdłuż wschodniego wybrzeża.

[attachment id=1 msg=3687]

Jak zwykle wykorzystując lokalne małe firmy z Razorna i okolic (tanio i szybko) rozpocząłem budowę swojego lokum. Dość szybko postawili mi to w stanie surowym... Taka skromna "hacjenda" - parterowy dom dla mnie (nie lubię po schodach biegać), piętrówka dla pracowników, cztery garaże.

[attachment id=2 msg=3687]

Potem trzeba to było wykończyć, no i zrobić drogę dojazdową - szeroka wyszła, ale co mi tam... niech goście mają wygodnie.

[attachment id=3 msg=3687]
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
Najwięcej roboty, było z ogrodzeniem...

[attachment id=1 msg=3688]

... ale wyszło całkiem zgrabnie, przy okazji zrobili mi lądowisko dla śmigłowca - człowiek musi być niestety dyspozycyjny.

[attachment id=2 msg=3688]

Z powietrza wygląda skromnie, ale pałaców nie lubię.

[attachment id=3 msg=3688]

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
Na tyłach zrobiłem sobie strzelnicę polową...

[attachment id=1 msg=3689]

... w końcu trzeba zachować formę.

[attachment id=2 msg=3689]

Trzeba jeszcze jakoś chałupę urządzić, teren zagospodarować - ale na pieczyste mogę już zaprosić.

[attachment id=3 msg=3689]

Odpowiedz
To jeśli można chciałbym osiąść gdzieś w okolicy,  w skromnej chatce, gdzie orzy piwie i korzonkach mógłbym knuć dalsze plany.  Skusiła mnie szczególnie bliskość strzelnicy... Tongue
Chemiczny Ali. Pułkownik.
Odpowiedz
Ja z chcęcią wybiorę się na pieczyste. Dziczyznę też macie? Smile
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
(31.07.2014, 03:09:58)Michael Redwitz link napisał(a): To jeśli można chciałbym osiąść gdzieś w okolicy,  w skromnej chatce, gdzie orzy piwie i korzonkach mógłbym knuć dalsze plany.  Skusiła mnie szczególnie bliskość strzelnicy... Tongue
Na razie zapraszam w gości... o budowie pomyślimy później, na spokojnie. Jak pisałem na PW - może sobie zrobimy jakąś "hacjendę" na Anatolii?

Upijemy przy dziczyźnie "budowlańca"... to może nam da jakąś promocję? Tongue

(31.07.2014, 09:22:11)Immanuel Kartografii Tamostosowanej link napisał(a): Ja z chcęcią wybiorę się na pieczyste. Dziczyznę też macie? Smile
"Się ustrzeli", lasów w Razornie nie brakuje, zwierzyny również.

Odpowiedz
Dobry pomysł z tą "hacjendą". Zostaję więc u Ciebie.  Wink
Chemiczny Ali. Pułkownik.
Odpowiedz
(31.07.2014, 14:59:24)Michael Redwitz link napisał(a): Dobry pomysł z tą "hacjendą". Zostaję więc u Ciebie.  Wink
W takim razie zalecam wpisanie się tutaj: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index...opic=527.0
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(31.07.2014, 09:52:05)Krzysztof Razorblade link napisał(a): [quote author=Michael Redwitz link=topic=523.msg12769#msg12769 date=1406768998]
To jeśli można chciałbym osiąść gdzieś w okolicy,  w skromnej chatce, gdzie orzy piwie i korzonkach mógłbym knuć dalsze plany.  Skusiła mnie szczególnie bliskość strzelnicy... Tongue
Na razie zapraszam w gości... o budowie pomyślimy później, na spokojnie. Jak pisałem na PW - może sobie zrobimy jakąś "hacjendę" na Anatolii?

Upijemy przy dziczyźnie "budowlańca"... to może nam da jakąś promocję? Tongue

(31.07.2014, 09:22:11)Immanuel Kartografii Tamostosowanej link napisał(a): Ja z chcęcią wybiorę się na pieczyste. Dziczyznę też macie? Smile
"Się ustrzeli", lasów w Razornie nie brakuje, zwierzyny również.
[/quote]

Hancjendę to i ja na Anatolii sobie zrobię. Spokojnie, będzie zniżka, trochę mi przyduszno w tej willi w Port Arthurberg.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: