"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie.
Pod względem mikronacji, to w sumie racja, tylko pytanie czym się kierujemy w cywilizacji laickiej? Jakimi zasadami moralnymi? Co warunkuje Nasze zachowania? Na podstawie czego odróżniamy zło od dobra, dobro od zła? Czym jest moralność?
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Mamy jedną zasadę: "Moja wolność się kończy tam, gdzie się zaczyna twoja". To warunkuje nasze zachowania, to nasza zasada moralna, tym odróżniamy dobro od zła. To je moralność! I tym akcentem kończymy, jeśli nie zalegalizujo poligamii, to ja nie mam po co tu żyć.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
Spokojnie, dzis dostaniesz bana. Wink
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz
Nie, dopiero 21 marca, jeśli nie podejmie żodnych kroków.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz
(17.03.2016, 10:43:54)Alberto de Medici link napisał(a): Nie, dopiero 21 marca, jeśli nie podejmie żodnych kroków.

No to się z Maciejem dogadajcie. Ja jestem tylko szeregowym policjantem.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index...;topicseen

A gdzie ZTP? Sad

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Tutaj w odnośniku możemy zobaczyć jak upada próba budowy samorządu mediów w Republice Bialeńskiej. Wszystko wyłożone jak na tacy. Dziękuję za to, że znalazły się osoby wyrażające zainteresowanie projektem, co nie zmienia faktu jego nieprzegłosowania za uchwaleniem nad czym ubolewam. Chcieliśmy aby te media były niezależne, co mógła wydatnie gwarantować BAM, ale nie było woli w celu jego wprowadzenia.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Ja myślę, że gdybyś zrobił to zgodnie z zasadami, to głosy byłyby przychylniejsze nad projektem.
Nie bez powodu stworzono ustawę o Biuletynie Ustaw, przede wszystkim po to, żeby utrzymać tam porządek i jednolity wzór opracowywania aktów prawnych.

Cytat:
[Obrazek: 75_23_01_16_11_33_49.png]

USTAWA O BIALEŃSKIEJ AGENCJI MEDIALNEJ

z dnia 20 marca 2016 r.

Artykuł 1.

Niniejsza ustawa tworzy Bialeńską Agencję Medialną jako organ sprawujący opiekę nad mediami Republiki Bialeńskiej.

Artykuł 2.

Funkcjonowanie Bialeńskiej Agencji Medialnej określa statut dołączony w postaci załącznika do tej ustawy.

Artykuł 3.

Zmiany w statucie można dokonać wyłącznie na drodze uchwały Parlamentu Republiki Bialeńskiej.

Artykuł 4.

Ustawa wchodzi w życie po 24 godzinach od chwili ogłoszenia.

Załącznik:

Cytat:(( Statut Bialeńskiej Agencji Medialnej ))

Chociaż ustawa o BAM to będzie taki sam niewypał jak ustawa o partiach politycznych. Smile)

Odpowiedz
Oj, chyba gorszego niewypału niż ustawa o partiach nie będzie. Ona po jej unieważnieniu będzie pokazywana nowym obywatelom, posłom, urzędnikom RB jako przykład jak nie tworzyć złego prawa ;-)

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Nie do końca dobry wątek na poruszanie takich kwestii, ale nie sposób nie odnieść się do wygłoszonego przed chwilą orędzia Pani Prezydent. Otóż... Pani Prezydent wypowiedziała wojnę Księstwu Sarmacji. Radzę to jak najszybciej odkręcić, bo pójdzie w v-świat i nie pozbędziemy się na długo łatki agresora. Pani Prezydent, czy to jest przemyślana decyzja?
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
Nie róbmy takiego szumu, bo to szum o nic. Sprawa została przez stronę Bialeńską czyli Naszą wyjaśniona i w tym momencie temat się kończy.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
(24.03.2016, 10:13:12)Jan Kaniewski link napisał(a): Nie róbmy takiego szumu, bo to szum o nic. Sprawa została przez stronę Bialeńską czyli Naszą wyjaśniona i w tym momencie temat się kończy.
A właśnie się nie kończy, bo coś takiego się nie powinno w ogóle zdarzyć.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
Co do mandatu Fiodora, to jest to sprawa dla Sądu. Wydaje mi się, że powinien dokonać wykładni... Przypominam:

Artykuł 7.

Skargi dotyczące przebiegu wyborów można wnieść w terminie 5 dni od zakończenia wyborów do Sądu Ludowego. W przypadku unieważnienia wyborów przez Sąd Ludowy, muszą one zostać ponownie przeprowadzone w terminie 10 dni od momentu wydania takiego orzeczenia.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index...5#msg43285

Przecież konkordat już został podpisany.
Parlament tylko ratyfikował umowę międzynarodową.

W przypadku umów międzynarodowych zawsze jest tak, że uprawniony podmiot (w imieniu swoim lub w czyimś) podpisuje umowę, a potem przedstawia organowi uprawnionemu do ratyfikacji (no chyba, że sam podmiot jest do tego uprawniony).

Odpowiedz
Cytat:Oczywiście, Pani Prezydent nic nie musi. Może przecież całą kadencję przesiedzieć w gabinecie. Ale jeśli nie słucha głosów obywateli musi liczyć się z tym, że może zostać odwołana.
Eddard Noqtern, były Prezydent, 3 kwietnia 2016 roku w Parlamencie
Chyba tylko mnie to śmieszy.  xDDD
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
Odpowiedz
Chyba tylko Ciebie.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
(03.04.2016, 19:53:06)Eddard Noqtern link napisał(a): Chyba tylko Ciebie.
Ty nie słuchałeś RC i BPD przez całą kadencję, a teraz gadasz na Aleks. Ja myślę, że poziom żenua to osiągnąłeś maksymalny. Tongue
Odpowiedz
https://spolecznosc.bialenia.org.pl/inde...pic=4899.0

A co z tym projektem? Smile

Odpowiedz
Czeka na podpis Prezydenta ...
Odpowiedz
Czyli jutro będzie mógł go podpisać Marszałek Parlamentu.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: