Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich
[Obrazek: swieca_stara_ksiega_shutterstock_2342440...975124.jpg]
Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - debata

Witam Serdecznie,

Razem z Panem Prezydentem postanowiliśmy rozpocząć debatę nad stworzeniem Księgi Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich. Chodzi nam o stworzenie takiej otwartej Księgi (lepsza nazwa do wymyślenia), do której każdy mógłby wpisać jakiś powszechnie obowiązujący w Bialenii zwyczaj (np. "nie panowanie się"). W przyszłości ministerstwo stworzy ankietę, w której wybierzemy te najbardziej wartościowe zwyczaje i wyda wszystko w formie jednej spójnej księgi.

Zachęcam wobec tego do zgłaszania propozycji zwyczajów bialeńskich, w kategoriach:

I Zwyczaje parlamentarne i polityczne.

II Zwyczaje komunikacyjne i społeczne.

No właśnie jakie kategorie jeszcze można by wyróżnić?

Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Można zaczerpnąć coś stąd.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
(19.05.2016, 11:43:18)Eddard Noqtern link napisał(a): W przyszłości ministerstwo stworzy ankietę, w której wybierzemy te najbardziej wartościowe zwyczaje i wyda wszystko w formie jednej spójnej księgi.
Czy ja dobrze widzę, że monarcha próbuje wartościować tradycje? o_O

Poza tą jedną gafą, inicjatywa jest prześwietnym pomysłem.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Cytat:Czy ja dobrze widzę, że monarcha próbuje wartościować tradycje? o_O

Co gorsza poprzez demokratyczne głosowanie. :O Ludwik XVI przewraca się w grobie.

A tak całkiem na poważnie, to myślę, że chodziło o to, by wybrać te tradycje, które na prawdę są kultywowanymi zwyczajami, a nie jakieś bzdety typu "żeby załatwić coś w Pałacu Prezydenckim, trzeba dać pani Jadzi kilogram podwawelskiej i kwiaty".
(19.05.2016, 20:47:02)Alberto de Medici link napisał(a):
Cytat:Czy ja dobrze widzę, że monarcha próbuje wartościować tradycje? o_O
...Ludwik XVI przewraca się w grobie.
Nie może się przewracać w grobie z powodu braku mózgu, przez co nie ma połączeń neuronowych z resztą ciała. Wink
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Brak mózgu w wielu przypadkach można zastąpić.
N.N
(19.05.2016, 20:25:08)Maciej Kamiński link napisał(a): [quote author=Eddard Noqtern link=topic=5504.msg49094#msg49094 date=1463650998]W przyszłości ministerstwo stworzy ankietę, w której wybierzemy te najbardziej wartościowe zwyczaje i wyda wszystko w formie jednej spójnej księgi.
Czy ja dobrze widzę, że monarcha próbuje wartościować tradycje? o_O

Poza tą jedną gafą, inicjatywa jest prześwietnym pomysłem.
[/quote]

A może monarcha wykonuje tylko polecenia zlecone mu z góry?  Tongue Ale potwierdzam słowa Pana Prezydenta - chodziło o te tradycje, które są faktycznie tradycjami wszystkich Bialeńczyków i warto by je umieścić w księdze.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
(19.05.2016, 21:05:04)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Nie może się przewracać w grobie z powodu braku mózgu, przez co nie ma połączeń neuronowych z resztą ciała. Wink

Kurde, miał być Ludwik XIV... Dobra, koniec tego spamu.
Tradycją jest to, że Hewret jest administratorem, Maciej policjantem, a Andrzej prezydentem.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
(19.05.2016, 21:44:38)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Tradycją jest to, że Hewret jest administratorem, Maciej policjantem, a Andrzej prezydentem.
A Dowódcą Sił Zbrojnych Ronon. Ja natomiast jestem tym, co jest znienawidzony przez całą czwórkę + WR. Big Grin
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
(19.05.2016, 21:46:38)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): [quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49133#msg49133 date=1463687078]
Tradycją jest to, że Hewret jest administratorem, Maciej policjantem, a Andrzej prezydentem.
A Dowódcą Sił Zbrojnych Ronon. Ja natomiast jestem tym, co jest znienawidzony przez całą czwórkę + WR. Big Grin
[/quote]
Tradycją jest ambasador Wandystanu.
Czy ja naprawdę tak niewyraźnie wyrażam swoją opinię o Tobie? :roll:
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
(19.05.2016, 21:46:38)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): [quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49133#msg49133 date=1463687078]
[/quote]

Zauważ, że Twoi najbliżsi przyjaciele są na sadistic.pl Smile

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
(19.05.2016, 21:56:34)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=5504.msg49134#msg49134 date=1463687198]
[quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49133#msg49133 date=1463687078]
[/quote]

[/quote]
A co jeśli ci powiem, że nigdy nie wchodziłem na sadistica? xDD
Ej, Fiodor, nie jesteś przeze mnie znienawidzony, przecież razem robiliśmy happeningi! Big Grin Kiedy następny? ^^
N.N
(19.05.2016, 22:06:16)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): [quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49138#msg49138 date=1463687794]
[quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=5504.msg49134#msg49134 date=1463687198]
[quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49133#msg49133 date=1463687078]
[/quote]

[/quote]
[/quote]

To się nazywa stratą. Big Grin

(19.05.2016, 22:10:23)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=5504.msg49139#msg49139 date=1463688376]
[quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49138#msg49138 date=1463687794]
[quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=5504.msg49134#msg49134 date=1463687198]
[/quote]

[/quote]
[/quote]

To się nazywa stratą. Big Grin
[/quote]
Ja tam się cieszę, bo po niektórych opowieściach to aż wymiotów prawie dostałem.
(19.05.2016, 22:09:37)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ej, Fiodor, nie jesteś przeze mnie znienawidzony, przecież razem robiliśmy happeningi! Big Grin Kiedy następny? ^^
O właściwej porze, czyli do ustalenia na gg. ^^
Tradycją jest szkalowanie Sarmacji, jakoby w księstwie nie znano żelaza.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości