Republika Brodryjska
Ja miałem zostać głową Kościoła Brodryjskiego w Federacji Brodryjskiej, ale chyba się z tego wycofam. ;D
Odpowiedz
I słusznie. 
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Odpowiedz
(08.08.2016, 21:13:23)Aroksus I Soborowiec link napisał(a):Ja miałem zostać głową Kościoła Brodryjskiego w Federacji Brodryjskiej, ale chyba się z tego wycofam. ;D

Zapraszam do studiów teologii rotryjskiej na AL. To da możliwość uzyskania nominacji prezbiterskiej.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Odpowiedz
Jako p.o. Prezydent Republiki Brodryjskiej powołuje na tymczasowe stanowiska :
- Piotra Konstantyna Dostojewskiego na urząd Kanclerza Republiki Brodryjskiej. Ponad to powierza mu się urząd Ministra Spraw Zagranicznych.
- Fiodora Swirydiuka na urząd Marszałka Zgromadzenia Republikańskiego, pełniącego funkcję Parlamentu.  Ponad to powierza mu się urząd Ministra Spraw Wewnętrznych.

Nadaję także tytuł Honorowej Obywatelski Republiki Brodryjskiej, szanownej Aleksandrze Swarzewskiej - Dostojewskiej.

/-/ Tomasz Bagrat Dostojewski
p.o. Prezydent Republiki Brodryjskiej
Wielki Książę Bałmucji
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
Czy jest jakieś miejsce publiczne Republiki Brodryjskiej?
[Obrazek: XKCp683.png]
Odpowiedz
Panie Bagrat, Panie Swirydiuk, - opanujcie się!

Jesteśmy w Bialenii. To słowo powinno dużo dla was znaczyć, bo przecież gdyby nie my, nie powstałaby Nordata w takiej formie, jaką ją obecnie znamy. Standardy puczów, stanów wojennych i tym podobnych mamy dawno za sobą, odcinając się grubą kreską od tego co było w trakcie istnienia Związku Brodyjskiego.

Ale jednak nie. Wymyśliliście, że zrobicie sobie pucz. Naturalnie, nie miał on się żadnej szansy udać, bo nie macie jakiejkolwiek władzy w administracji forum, a takowy pucz może udać się jedynie w przypadku posiadania realnej władzy. Nic nie znaczące jednostki wojskowe, nawet niezbyt opisane, nawet w walce narracyjnej nie mają szans przeciwko zorganizowanym oddziałom carskim. W obawie przed banicją, lub też karą śmierci czym prędzej przeprosiliście cara. Ale w buńczucznym akcie zuchwałości, niedługo potem, oderwaliście sobie ot tak, trzy regiony.

Nie macie jakiejkolwiek legitymacji, bo jedynym prawnym kontynuatorem Federacji Brodyjskiej jest Carstwo. Głos ludu nie zawsze jest głosem Bożym, drodzy spiskowcy. Grozicie nam, że uciekniecie do innych państw, z tymi trzema regionami. Jakich państw? Parlandii, Batawii, Abachazji, Uhrainy czy Wenedii? Wrócicie w takim wypadku do Bialenii jedynie w przypadku wielkiego miłosierdzia prezydenta. Za najmniej parę miesięcy, do kilku lat.

Nie bądźcie głupi. Możecie złożyć broń i jak gdyby nic się nie stało rozmawiać z Carem na temat reform. Jawnym buntem nic nie zdziałacie. To nie jest Nordata.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Panie Michalski.
Siły Zbrojne w Brodrii tworzyłem Ja z pomocą Wielkiego Marszałka.  Całe Siły Zbrojne są pod moim zwietzchnictwem. Przypomnę iż to Car Iwan przerwał rozwój Sił Zbrojnych wydalajac Marszałka Ronona z Brodrii.  Także nie mówcie mi o świetnych Carskich Siłach Zbrojnych ponieważ wszystko co stworzyliśmy jest pod naszą komendą i będzie dalej rozwijane ale jako Siły Zbrojne Republiki. Siedzcie sobie w Caracie i rozwijajcie go dalej, bez Nas i naszych ziem.
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
(09.08.2016, 13:00:50)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a):Jakich państw? Parlandii, Batawii, Abachazji, Uhrainy czy Wenedii?
Widzę, że masz nieaktualne informacje dot. Mikroświata. Akurat Batawia, Uhraina i Wenedia są częścią Abachazji, a Parlandia może nie upadła, ale jest od dawna nieaktywna.
[Obrazek: XKCp683.png]
Odpowiedz
Dlaczego wszystko się dzieje na forum obywateli Bialenii? Załóżcie własne i się kłóćcie.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
Spokojnie Severino. Już niedługo.
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
(09.08.2016, 13:09:40)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Panie Michalski.
Siły Zbrojne w Brodrii tworzyłem Ja z pomocą Wielkiego Marszałka.  Całe Siły Zbrojne są pod moim zwietzchnictwem. Przypomnę iż to Car Iwan przerwał rozwój Sił Zbrojnych wydalajac Marszałka Ronona z Brodrii.  Także nie mówcie mi o świetnych Carskich Siłach Zbrojnych ponieważ wszystko co stworzyliśmy jest pod naszą komendą i będzie dalej rozwijane ale jako Siły Zbrojne Republiki. Siedzcie sobie w Caracie i rozwijajcie go dalej, bez Nas i naszych ziem.

Wasze ziemie nie są wasze. Jesteście plenipotentami ziem Carstwa.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Jesteśmy demokratami, mającymi już dość znoszenia monarchii absolutnej.
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
(09.08.2016, 13:43:50)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Jesteśmy demokratami, mającymi już dość znoszenia monarchii absolutnej.

To działajcie jako demokraci w Carstwie. Przecież nikt Wam tego nie zabrania. Możecie utworzyć partię demokratyczną i próbować demokratyzować Brodrię zgodnie z prawem, dyskutując i prowadząc rozmowy. Takie yoyonacyjne odrywanie terenów jest bezcelowe i tylko powoduje spory.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Rozwiążcie problem pokojowo. Siądźcie do rozmów. Jak Car zmieniał ustrój, to wszystkim to odpowiadało.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
(09.08.2016, 13:49:28)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Rozwiążcie problem pokojowo. Siądźcie do rozmów. Jak Car zmieniał ustrój, to wszystkim to odpowiadało.

Dokładnie, wtedy nie było problemu, wszyscy byli za.
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
Iwanie,  w twoim świecie nie ma miejsca na demokrację.  Co mielibyśmy niby robić? Wszystkiego zabroniłeś,  we wszystkim musisz mieć ostatnie słowo,  no może poza BFP.
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
(09.08.2016, 13:52:49)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Iwanie,  w twoim świecie nie ma miejsca na demokrację.  Co mielibyśmy niby robić? Wszystkiego zabroniłeś,  we wszystkim musisz mieć ostatnie słowo,  no może poza BFP.

Jak wszystkiego zabroniłem? Przecież cały czas prowadziliśmy dyskusję - czy to przy powoływaniu Senatu Rządzącego, czy to przy ustalaniu wyglądu Rady Państwa, czy to nawet podczas tworzenia Zwodu Praw Kardynalnych (który przyjęła Duma Bojarów!!!)... Ja przedstawiam propozycje i czekam na Wasze opinie. Skoro jasno piszecie, że projekty Wam odpowiadają, to je przyjmuję. W związku z tym, jak wszystkiego zabraniam? Tworząc monarchię absolutną, chciałem uprościć pewne procedury zachodzące w Brodrii. Przed przyjęciem Zwodu Praw Kardynalnych nic nie działało - Duma nie działała, Rząd nie działał. W trakcie wyborów często brakowało chętnych do bycia posłem. Ciężko było działać. Posiadając władzę absolutną mogę szybko podejmować decyzje i tworzyć różnorakie instytucje. Nie oznacza to jednak, iż nie jestem skłonny do demokratyzacji Brodrii. Trzeba jednak rozmawiać, a nie organizować jakieś marne pucze, itd... Pokażcie, że potraficie myśleć i zacznijcie przedstawiać własne propozycje. Teraz powstała Rada Państwa - proszę bardzo, można tam dyskutować.
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
Zgodzisz się na referendum ? Pytaniem byłoby "Który ustrój wybierasz, Monarchię czy Republikę ?"
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
(09.08.2016, 13:00:50)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a):Nie macie jakiejkolwiek legitymacji, bo jedynym prawnym kontynuatorem Federacji Brodyjskiej jest Carstwo.
Pieprzysz tak, że aż żal słuchać.
"1. Carstwo Brodryjskie i Związek Brodryjskim uznają się za równych sobie dziedziców kultury i tradycji dawnej Federacji Brodryjskiej, zniesionej 1 grudnia 2014 r. Najwyższym Aktem Prawnym."
Oraz
"5. Sztandary Federacji Brodryjskiej będą mogły zostać zwrócone dopiero wówczas, gdy dojdzie do całkowitego zjednoczenia Brodrii. Państwo mogące zwać się prawnym kontynuatorem Federacji musiałoby:
a) posiadać pełne terytorium Federacji Brodryjskiej,
b) w pełni kontynuować prawo Federacji Brodryjskiej,
c) być uznanym przez wszystkich sojuszników dawnej Federacji Brodryjskiej. "

N.N
Odpowiedz
Ja uważam że najlepiej dla dobra Brodrii jest żeby miała ona jedną władzę i była jednością. Brodria liczy na tyle mało obywateli że walki, secesje i podziały mogą po prostu spowodować jej upadek.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości