Ratyfikacja traktatu
Trzech, z czego na nowym forum obecnych jest dwóch (z racji na problemy realne trzeciego)
/-/
Ludwik Tomović
Prezydent Federacji Slawonii

(22.08.2016, 13:19:34)Ludwik Tomlinson link napisał(a):Wbrew temu co Pan przedstawia, każdy zna swoje miejsce w hierarchii, model ten sprawdza się od blisko dwóch lat.
No powiedzmy, że 1035 postów w ciągu całego istnienia państwa, to takie średnie sprawdzenie się. Wink
N.N
(22.08.2016, 13:23:56)Ludwik Tomlinson link napisał(a):z czego na nowym forum obecnych jest dwóch
Obecnych dwóch czyli trzeci jest zarejestrowanym użytkownikiem z obywatelstwem czy nie jest? Proszę to bardziej szczegółowo wyjaśnić, bo to akurat jest bardzo ważna kwestia dotycząca uznania Slawonii i ewentualnej ratyfikacji traktatu.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
(22.08.2016, 13:27:11)AndrzejSwarzewski link napisał(a):[quote author=Ludwik Tomlinson link=topic=6321.msg56858#msg56858 date=1471864774]
Wbrew temu co Pan przedstawia, każdy zna swoje miejsce w hierarchii, model ten sprawdza się od blisko dwóch lat.
No powiedzmy, że 1035 postów w ciągu całego istnienia państwa, to takie średnie sprawdzenie się. Wink
[/quote]

Sugeruje się Pan starym forum, na obecnym w niecałe trzy miesiące jest ponad 300 postów, co może nie jest wynikiem oszałamiającym, ale dla nas na ten moment wystarczającym.

(22.08.2016, 13:33:41)Ronon Dex link napisał(a):Obecnych dwóch czyli trzeci jest zarejestrowanym użytkownikiem z obywatelstwem czy nie jest?

Trzeci nie jest zarejestrowany na nowym forum, natomiast na starym jest.
Zatem na nowym forum mamy 11 użytkowników z czego dwóch jest obywatelami.
/-/
Ludwik Tomović

Istotna jest dla mnie deklaracja "ilu jest obywateli", nawet, jeśli nie wszyscy są na forum. BTW może ten trzeci niech się jednak na to forum zapisze?...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
(22.08.2016, 13:42:05)Piotr Pawel I link napisał(a):BTW może ten trzeci niech się jednak na to forum zapisze?...

Zapisze się gdy tylko jego problemy realne ustaną (przepraszam, nie chcę wchodzić w szczegóły dotyczące tych problemów)
/-/
Ludwik Tomović

A kiedy ten trzeci się ostatnio logował? Pytam z uwagi na sformułowanie warunku dotyczącego ilości obywateli w naszej ustawie o uznawaniu:
Cytat:a) Posiada stałą liczbę aktywnych obywateli (przez takowych rozumie się osoby o statusie obywatela w danej mikronacji, które wyczerpują bialeńskie kryteria zachowania uzyskanego obywatelstwa stałego), nie mniejszą niż 3,
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
(22.08.2016, 13:46:45)Maciej Kamiński link napisał(a):A kiedy ten trzeci się ostatnio logował?
No chyba się nie logował - skoro nie jest użytkownikiem obecnego forum Slawonii...

(22.08.2016, 13:39:23)Ludwik Tomlinson link napisał(a):Zatem na nowym forum mamy 11 użytkowników z czego dwóch jest obywatelami.
Czyli Slawonia niestety nie spełnia naszych warunków uznawania innych mikronacji... a przyczyny problemów trzeciego to faktycznie nie nasza sprawa. Faktem jest, że obecnie Slawonia ma tylko dwóch aktywnych obywateli (trzeci nie jest nawet zarejestrowany).

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Panie Macieju,

Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na Pańskie pytanie, gdyż stare forum nie oferuje możliwości sprawdzenia ostatniego logowania.
Prawdopodobnie była to połowa maja.
/-/
Ludwik Tomović

(22.08.2016, 13:58:58)Ludwik Tomlinson link napisał(a):Panie Macieju,

Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na Pańskie pytanie, gdyż stare forum nie oferuje możliwości sprawdzenia ostatniego logowania.
Prawdopodobnie była to połowa maja.
No cóż... To zdecydowanie zbyt dawno.
Bez "Pana" poproszę. ,Wink
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Panie Marszałku,
Szanowni Deputowani,

skoro już udzielono mi głosu, to sobie coś napiszę. Nie będzie się to różniło jednak znacznie, a właściwie w ogóle, od tego, co można było przeczytać w moich postach na Placu Zielonym.

Otóż, początkowo wyrażałem swoje wątpliwości, czy ratyfikacja umowy międzynarodowej o powyższej treści nie byłaby naruszeniem przepisów ustawy. Teraz jednak, po zastanowieniu się nad tym, mogę z całą pewnością powiedzieć, że nie, gdyż po prostu norma ustawowa byłaby uchylona w myśl zasady hierarchiczności aktów prawnych, która wynika z konstytucji. W ten sposób, tj. ratyfikując powyższy traktat, prawodawca, którym jest Wysoka Izba, jednoznacznie wyraziłby swoją wolę, zgadzając się na brzmienie umowy międzynarodowej i w ten sposób uchylając obowiązywanie normy ustawowej w ten konkretnej sprawie (ale nie zupełnie z systemu!). By jednak zadowolić fanów norm spisanych wprost, można zawrzeć w traktacie, że Republika Bialeńska odstępuje od stosowania przepisów tej ustawy w tym konkretnym przypadku.

Tak, czy inaczej, prawo nie stoi na przeszkodzie do ratyfikacji, jedyne co może ją zablokować to wola polityczna Parlamentu.

Dziękuję.
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Rozpoczynamy głosowanie, które potrwa dwie doby tj. do 24.08.16 do godz. 20.00 lub oddania głosów przez wszystkich uprawnionych.

Przeciw
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
PRZECIW.
Za
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Za.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
ZA
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Przyznam, że jestem w rozterce... z jednej strony nie jestem przekonany co do tego, że należy działać wbrew obowiązującej ustawie dot. uznawania innych mikronacji - ale z drugiej zawsze byłem zdania, że warto nawiązywać kontakty z nowymi i małymi mikronacjami, bo a nuż z tego coś ciekawego z czasem wyniknie. A w razie jak się nie uda to... w sumie nic się złego nie stanie. Nie chcę więc pomimo moich sporych wątpliwości natury prawnej na drodze współpracy ze Slawonią... Niech się ten traktat sam obroni.

WSTRZYMUJĘ SIĘ

Za
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Głosowanie zakończone:

- 4 głosy ZA,
- 2 głosy PRZECIW.
- 1 głos WSTRZYMUJĄCY SIĘ.

Parlament dokonał ratyfikacji traktatu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości