Projekt nowego układu stowarzyszeniowego
(27.10.2016, 23:27:17)Hewret Faradobus link napisał(a): [quote author=AndrzejSwarzewski link=topic=6419.msg62214#msg62214 date=1477601879] a ta cała emigracja to zaledwie Piotr Paweł I

I właściwie na tym kończy się Hasseland.
[/quote]

Jest jeszcze Eddard.

Chociaż to wciąż jest co najmniej dziwne, że dwa dwuosobowe państewka mają aż taki wpływ na treść traktatu stowarzyszeniowego z 40-osobową Republiką.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz
(27.10.2016, 23:27:17)Hewret Faradobus link napisał(a): [quote author=AndrzejSwarzewski link=topic=6419.msg62214#msg62214 date=1477601879] a ta cała emigracja to zaledwie Piotr Paweł I

[/quote]

Jest jeszcze Eddard. No i ja. Tak, ja. Zaczynałem w Hasselandzie i czuję pewien sentyment do tego państwa, jakie by nie było. Czasami mogę się na nie obrazić, mogę nie być aktywny, mogę posłać do stu diabłów jego mieszkańców i politykę, ale jednak - to jest moja pierwsza mikronacyjna Ojczyzna, której nie zamierzam w pełni porzucić. A jak Hasseland odłączy się od Bialenii, to przeniosę się wraz z nim. O, tyle z mojej strony.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Szanowni, nie rozpoczynajmy dzielenia obywateli, bo to nic dobrego nie przyniesie. Razem znajdujemy się w ścisłej czołówce największych i najaktywniejszych mikronacji. Dobrze nam się współpracuje, chociaż oczywiście są jakieś zgrzyty. Ale problemy są także w państwach jednonarodowych, bo taka jest natura ludzka, żeby dzielić się na grupy i rywalizować między sobą. Przypomnijmy sobie chociażby Jahołdajewszczyznę.
Ale przywróćmy tę dyskusję na właściwe tory. Skończyliśmy na kwestii wspólnego parlamentu.
N.N
Odpowiedz
Cytat:
Cytat:a ta cała emigracja to zaledwie Piotr Paweł I

Po takich postach to mi się odechciewa dalszej dyskusji.
Panowie znacie Hasseland jednak bardzo słabo, jego historię również. Nie chce mi się polemizować, bo i po co? Nie ma to sensu. Obawiam się, że całe to nasze stowarzyszenie traci sens.
A może straciło już wcześniej.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz
A może jednak wskaże WKM, co jest nieprawidłowego w moim twierdzeniu, że cała emigracja hasselandzka w Sarmacji opierała się na jednej osobie?
I proszę nie dramatyzować, że stowarzyszenie traci sens. W każdej współpracy są trudne chwile, a większość Bialeńczyków (w tym prezydent) ceni sobie Hasseland i chce kontynuacji współpracy. Może zamiast niepotrzebnych emocji przejdziemy wreszcie do rozmów międzyrządowych? Jestem przekonany, że dalsze napierdalanki w tym wątku do niczego nie doprowadzą. Co stoi na przeszkodzie, żebyśmy wreszcie odbyli sensowną rozmowę w kuluarach?
N.N
Odpowiedz
(28.10.2016, 17:43:42)Piotr Pawel I link napisał(a): Panowie znacie Hasseland jednak bardzo słabo, jego historię również. Nie chce mi się polemizować, bo i po co?

Ale taka jest prawda - zabraknie PPdZ, zabraknie Eddarda... Hasseland kaput.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
No są jeszcze dwie osoby, więc z tym kaput bym poczekał.
Na zasadzie analogi też można powiedzieć że RB opiera się na dwóch osobach ... odejdziesz Ty odejdzie Maciek i forum padnie a z nim RB.
Oczywiście to tylko rozważania hipotetyczne, ale ...

Więc nie licytujmy się, kto, za co i dlaczego.
Popieram stanowisko Andrzeja ... skończmy z tym kto jest ważniejszy, a porozmawiajmy jak ....
Odpowiedz
(28.10.2016, 21:03:07)Bajtuś link napisał(a): No są jeszcze dwie osoby, więc z tym kaput bym poczekał.
Na zasadzie analogi też można powiedzieć że RB opiera się na dwóch osobach ... odejdziesz Ty odejdzie Maciek i forum padnie a z nim RB.
Oczywiście to tylko rozważania hipotetyczne, ale ...
Musiałbyś odejść jeszcze Ty uprzednio, i to zakładając, że żaden z nas trzech nie przekaże forum komuś innemu przed odejściem.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
No tak, ale zakładając że Hasseland odejdzie - odejdę i ja.
Odpowiedz
System informatyczny to nie problem, chętny do przejęcia całego serwisu jest [member=97]Kristian Arped[/member]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Ale czemu ma służyć ta licytacja? Bialenia jest w lepszej sytuacji od Hasselandu, ale jaki jest obiektywny powód, żebyśmy się podzielili i sprawdzili, kto dłużej i w lepszej kondycji przeżyje? Razem tworzymy coś wielkiego.
Zamiast dalej pompować balonik weźmy się za robienie czegoś konkretnego. Hewrecie, Bajtusiu, czy ktoś z Was pomógłby w utworzeniu strony Alei Zasłużonych (bialeńsko-hasselandzko-brodryjskiej)?
N.N
Odpowiedz
W czym ma być ta strona - oddzielna (jak v-mundial) czy w wordpressie na stronie głównej ?
Odpowiedz
Jeśli nie byłby to problem, to jako oddzielna strona.
N.N
Odpowiedz
Kochani, a gdyby nie tworzyć federacji, tylko Brodrię i Hasseland uznać za autonomiczne regiony Republiki? Mogłyby sobie rządzić samemu, ale sądownictwo i decyzje naszego Parlamentu, Prezydenta i Rządu byłyby dla nich obligatoryjne. Można też zawrzeć przepis w Układzie, że władze Bialenii interweniują w KH i CB tylko jeśli te regiony poproszą, nie radzą sobie z czymś lub ich decyzje są niebezpieczne dla porządku wewnętrznego. A w reszcie spraw wolna ręka, o ile działania są zgodne z prawem bialeńskim.
Odpowiedz
A czy nie możemy zwyczajnie rozwiązać obecnych problemów z układem i po prostu jego resztę zostawić, dopóki nie wystąpią kolejne?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(28.10.2016, 21:37:18)Maciej Kamiński link napisał(a): A czy nie możemy zwyczajnie rozwiązać obecnych problemów z układem i po prostu jego resztę zostawić, dopóki nie wystąpią kolejne?

Trochę niemądre podejście, Maćku.
Odpowiedz
A nawet bardzo niemądre. Obecny układ doprowadził do poważnych problemów i powstania konfliktu Bialenii i Hasselandu. Chcemy stworzyć nowy układ, który będzie wspierał harmonijny rozwój naszych trzech państw.
N.N
Odpowiedz
(28.10.2016, 21:40:18)AndrzejSwarzewski link napisał(a): A nawet bardzo niemądre. Obecny układ doprowadził do poważnych problemów i powstania konfliktu Bialenii i Hasselandu. Chcemy stworzyć nowy układ, który będzie wspierał harmonijny rozwój naszych trzech państw.
Jeżeli to podejście jest tak bardzo niemądre, to dlaczego od ZAWSZE się sprawdza w naszych warunkach, podczas gdy wypatrywanie nowych konceptów znikąd niekoniecznie?
Odpowiedz
Jakich konceptów znikąd? Ja mam koncepcję, tylko niestety Król Hasselandu nie chce ze mną rozmawiać, a Brodria Cara nie ma. A w tym wątku zamiast poważnie porozmawiać niektórzy wolą się bawić w licytowanie na to, kto jest najmądrzejszy i najwspanialszy. A tak to my do niczego nie dojdziemy.
N.N
Odpowiedz
(28.10.2016, 21:46:25)AndrzejSwarzewski link napisał(a): kto jest najmądrzejszy i najwspanialszy

Kto jest najmądrzejszy i najwspanialszy?

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości