02.12.2016, 16:51:09
Drugowie!
Już od jakiegoś czasu mówi się o potrzebie utworzenia ogólnobialeńskiej gazety, która ukazywałaby się cyklicznie. Czas, żeby stworzyć konkretny projekt i przejść do jego realizacji. Proponuję powołać Media Narodowe (a niech nazwa będzie kontrowersyjna! W ostatnim czasie w Bialenii za dużo jest nudy i bezpłciowości) w skład której wchodziłaby przede wszystkim gazeta, proponuję dwutygodnik i nazwę "Myśl Bialeńska".
Ale myślę, że możemy też utworzyć radio, a przynajmniej coś w tym stylu. Jako, że ciężko będzie zebrać więcej osób w tym samym czasie przed odbiornikami (Akrypa próbował i zniechęcił się niską frekwencją wśród słuchaczy), to proponuję, żeby audycje (wrócić do Tajemnic RB?
) i nowości były nagrywane i wstawiane w specjalny dział na forum.
Przede wszystkim potrzebujemy grupy ludzi, która chciałaby w naszym Mediach Narodowych działać. Ja z pewnością tak, mogę pisać artykuły, zbierać artykuły od innych, a jeśli będzie zainteresowanie to też poprowadzić "Tajemnice RB". Czy ktoś byłby chętny do czytania nowości? Ja nie mam zbyt radiowego głosu.
I czy są chętni do pisania artykułów lub prowadzenia jakichś własnych audycji?
Musimy ożywić Bialenię i razem tworzyć coś fajnego, a moim zdaniem Media będą ciekawą inicjatywą, a przy okazji dobrze zareklamują nas zagranicą i poza mikroświatem.
Kto jest chętny?
Już od jakiegoś czasu mówi się o potrzebie utworzenia ogólnobialeńskiej gazety, która ukazywałaby się cyklicznie. Czas, żeby stworzyć konkretny projekt i przejść do jego realizacji. Proponuję powołać Media Narodowe (a niech nazwa będzie kontrowersyjna! W ostatnim czasie w Bialenii za dużo jest nudy i bezpłciowości) w skład której wchodziłaby przede wszystkim gazeta, proponuję dwutygodnik i nazwę "Myśl Bialeńska".
Ale myślę, że możemy też utworzyć radio, a przynajmniej coś w tym stylu. Jako, że ciężko będzie zebrać więcej osób w tym samym czasie przed odbiornikami (Akrypa próbował i zniechęcił się niską frekwencją wśród słuchaczy), to proponuję, żeby audycje (wrócić do Tajemnic RB?
) i nowości były nagrywane i wstawiane w specjalny dział na forum. Przede wszystkim potrzebujemy grupy ludzi, która chciałaby w naszym Mediach Narodowych działać. Ja z pewnością tak, mogę pisać artykuły, zbierać artykuły od innych, a jeśli będzie zainteresowanie to też poprowadzić "Tajemnice RB". Czy ktoś byłby chętny do czytania nowości? Ja nie mam zbyt radiowego głosu.
I czy są chętni do pisania artykułów lub prowadzenia jakichś własnych audycji? Musimy ożywić Bialenię i razem tworzyć coś fajnego, a moim zdaniem Media będą ciekawą inicjatywą, a przy okazji dobrze zareklamują nas zagranicą i poza mikroświatem.

Kto jest chętny?