Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
Kotku, tylko nie denerwuj się.
W aptece kupisz Valerin Max, to na uspokojenie.
Na odrzucenie projektu pozwala mi prawo, a nie dana osoba.
Nawet, jeśli omyłkowo Parlament przegłosowałby ten "projekt", to i tak by nie wszedł w życie, bo nic z niego nie wynika.
To tak, jakby wysłać do komputera jakiś zestaw poleceń, ale bez instrukcji, który skrypt ma to wykonać i gdzie docelowo ma być umiejscowiony.
Cytat:Artykuł 5. [Zasady techniki prawodawczej]
1. Zasady i reguły konstruowania aktów normatywnych nazywa się techniką prawodawczą.
2. Autorzy w projektach ustaw są zobowiązani do stosowania się do zasad techniki prawodawczej określonych w niniejszej ustawie.
3. Marszałek Parlamentu może odrzucić projekt ustawy podczas procesu legislacyjnego przed ogłoszeniem debaty, jeśli nie zastosowano w niej zasad techniki prawodawczej.
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 26
23.12.2016, 20:08:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.12.2016, 20:12:30 przez Maciej Kamiński.)
Jak nic z niego nie wynika, [...]? To, że ten twój tępy umysł czyta tylko algorytmy, a na domiar złego czyta tylko te najbardziej odpowiednie dla Ciebie i spóły, to chyba już zauważyłem.
Skąd Ty [...] wiesz, co by się stało za lat 50 czy za inny okres czasu, co? Wsadź se w [...] te swoje chore przewidywania i widzenie wszędzie Zanika tak jak ten Towarzysz Kransodębski.
Grać to Ty sobie możesz przed innymi obywatelami Bialenii, Dreamlandu i Sarmacji, a nie przede mną, bo jesteś [...] za mundry, aby do mnie startować w ogóle i skończ sprowadzać mnie do Waszego poziomu, bo Tobie, Kamińskiemu i von Thornowi już to nie wyjdzie.
Normalna jednostka zdrowa psychicznie pozwala poprawić błąd, a Ty jesteś gorszy od tych faszystowskich [...] pozatrudnianych w szkołach publicznych, więc skończ mi nawet doradzać i mówić mi, co ja mam robić!
(23.12.2016, 20:08:23)Sławomir von Weiss napisał(a): Wsadź se w [...] te swoje chore przewidywania i widzenie wszędzie Zanika
Akurat nie powiedziałem, że wszędzie widzę Zanika, ale o dziwo wiesz, kim ta osoba jest.
Wybacz, ale w udawaniu jesteś cienki jak Barbie wypluta prosto z maszyny w fabryce lalek. No i uwielbiam, jak wszystkich obrażasz na Gwiazdeczniku. Przynajmniej można z czegoś się pośmiać.
Jesteś uroczy, gdy przeklinasz i trzaskasz paluchami o klawiaturę. Podziwiam, że Tobie się chce, masz na to czas i wenę. Normalnie zazdroszczę takiej szybkości wymyślania tekstów o kurwach, faszystach i o zdrowiu psychicznym. Normalnie jesteś jak narrator w opowiadaniu, wiesz wszystko o danej osobie od wewnątrz, znasz uczucia ludzi, wiesz co myślą...
Nauczysz mnie tej sztuczki?
23.12.2016, 20:35:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.12.2016, 20:39:38 przez Maciej Kamiński.)
Nie mam pojęcia kim jest Zanik i w ogóle o [...] Wam z nim chodzi, ale wiem, że jesteś zwyrolem prawnym i prawnie ustanowionym jako opiekun prawa zwyrodniałego, a twe chichranie się z Kamińskim i z von Thornem to taki objaw Waszych zwyrodnień umysłowych.
A co Cię to [...] obchodzi na co ja mam czas, pieniądze i chęci? [...] ode mnie, [...]!
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thre...l#pid66916
Gorąco popieram projekt. Gospodarka to chyba najbardziej zaniedbana (obok prasy...) dziedzina funkcjonowania Bialenii. Musimy to zmienić, aby Bialenia była jeszcze ciekawszym i jeszcze nowocześniejszym państwem.
Liczba postów: 1 567
Liczba wątków: 167
Prasa była jednym z najbardziej rozwiniętych sektorów funkcjonowania kraju, ale po zmniejszeniu przeze mnie w dość znaczny sposób aktywności, gazeta zawiesiła działalność, a nikt inny nie miał czasu lub chęci, by podołać zadaniu.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
No tak, niestety nikt nie kontynuuje Twojego dzieła.
Liczba postów: 1 567
Liczba wątków: 167
Myślę, że szanse na reaktywację gazety przeze mnie są znikome i nie będę nawet stwarzać postanowień noworocznych, co do których mam pewność, że będą niezwykle trudne do realizacji, jeśli nie niemożliwe zupełnie. Liczę na Hewreta, bo przecież niejako jemu oddałem kontrolę nad pismem i dziedzictwo, ale także na wszystkich innych chcących kontynuować działalność "wBialenii" lub w ogóle chcących pisać i obserwować wydarzenia w kraju i za granicą.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Liczba postów: 2 135
Liczba wątków: 232
Postanowiłem się wstrzymać w głosowaniu nad projektem uchwały ws. powołania PKSPGR, ponieważ osobiście nie przykładam wielkiej roli do gospodarki. W dodatku uważam, że jedynym osiągnięciem komisji będzie stwierdzenie, że gospodarki w Bialenii nie będzie. Nie wiem, być może jestem zbyt krytyczny, ale po kilku nieudanych próbach utworzenia systemu gospodarczego straciłem wszelką nadzieję...
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
(26.12.2016, 01:11:52)Iwan Pietrow napisał(a): Postanowiłem się wstrzymać w głosowaniu nad projektem uchwały ws. powołania PKSPGR, ponieważ osobiście nie przykładam wielkiej roli do gospodarki. W dodatku uważam, że jedynym osiągnięciem komisji będzie stwierdzenie, że gospodarki w Bialenii nie będzie. Nie wiem, być może jestem zbyt krytyczny, ale po kilku nieudanych próbach utworzenia systemu gospodarczego straciłem wszelką nadzieję...
Uchwała Faradobusa nie stanowi i nie będzie stanowiła gospodarki nigdy. To ludzie stanowią gospodarkę i nie należy im w tym przeszkadzać. Ów uchwałka, a raczej przechwałka Faradobusa jest tylko pokazem siły, że wszystko, co się da należy ubrać w ustawkę, co jest typowym idiotyzmem wyniesionym z Republiki Wirtualnego Świata.
Jakoś nie widziałem w mikroświecie przykładu, żeby ktoś oddolnie zaczął tworzyć gospodarkę. Liczę na odpowiedź na gwiazdce wygwiazdkowanej lub nowym blogu (aczkolwiek nic mi o takim nie wiadomo; jeśli istnieje, to proszę o link), jeżeli się mylę.
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
28.12.2016, 04:12:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.12.2016, 14:16:48 przez Maciej Kamiński.)
Oj Andrzeju, Andrzeju. Nawet Ty jesteś w stanie w to uwierzyć, że ja będę Wasze zachcianki spełniał i odpisywał Wam, gdzie Wy chcecie?
Odpowiadając spiesznie na twą jakże wybitną myśl chyba zerżniętą z jakiejś kartkówki z wiedzy o społeczeństwie, to chciałem Ci rzecz krótko i dobitnie, iż ludzie umierają i nadal jest nas wielu przy życiu. Żaden [...] Seweryn, Kamiński czy też Tadeusz nie zmieni tego faktu. Ten Wasz [...] świat mikronacji jest tylko dla takich zdechlaków jak Wy. Ja reprezentuję życie, swoje życie, a Wy reprezentujecie śmierć, która czyha na mą śmierć i tego już nic nie zmieni.
Co do twego niewidzenia Andrzeju, to cóż Ci mogę poradzić na to. Marsz po laskę dla niewidomych i rżnij kalekę do końca swych dni. Zapewniam Cię, że trafi Ci się niebagatelna suma pieniędzy z tego tytułu. Podróże na Karaiby co roku będziesz miał zapewnione. Darmowe kursy z dowolnego języka obcego i ciepła zupka w przytułku dla ubogich umysłowo.
Nie przypuszczałem, że tak zniedołężniały człek jest na stołku prezydenckim otoczony jeszcze większymi pokrakami i niedorajdami v-życiowymi.
Jeżeli do przyjaźni [...] wie z kim jest Ci potrzebny traktat, Andrzejku (tzn. takim jak Ty), to do zjedzenia zupy będzie Ci potrzebny paragon z zakupionej łyżki. Jesteś [...] tak samo [...] jak Cz., więc idźcie się leczyć razem z K. na to samo!
Liczba postów: 1 016
Liczba wątków: 32
28.12.2016, 13:52:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.12.2016, 13:52:37 przez Karol Medycejski.)
Cytat:Może warto wysyłać na maila pytania, żeby uzyskać próbkę stylu?
Proponuję by każdy nowy kandydat na mieszkańca składał życiorys i list motywacyjny. Albo nie! Książkę niech pisze od razu!
Ludzie naprawdę, a gdzie zdrowy rozsądek? Jeżeli poszlaki, tj. adres e-mail oraz nazwa użytkownika nie wskazują, że to Zanik albo inny banita, to puszczać, najwyżej potem się przymknie. Już naprawdę nie popadajmy w paranoję, bo inaczej niebawem dłużej będzie trwał proces weryfikacji niż pobyt w Bialenii... Wtedy dopiero co niektórzy pismacy z zagranicy będą mieli używanie, że w RB jest zamordyzm...
Jego Operacyjność
(-) Linux
![[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]](http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/5/8/11668799_hhh.PNG)
-------
"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem
"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator
-------
Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?
Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Liczba postów: 2 676
Liczba wątków: 248
Może to i racja. Ale trzeba wprowadzić ręczną aktywację, bo ten gość non stop będzie się pojawiał i spamował swoimi chorymi przemyśleniami.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego
Sylwetka
Sewerynie,
Koniecznie wydaj rozporządzenie o chorych przemyśleniach. Jestem ciekaw, czy Swarzewski czy też Kamiński pójdzie siedzieć.
Liczba postów: 4 282
Liczba wątków: 534
Kiedyś mu się Bialenia znudzi, czy jak się raz doczepi, to zostaje?
Hewrecie, włączysz tę ręczną aktywację?
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Cytat:Oj Andrzeju, Andrzeju. Nawet Ty jesteś w stanie w to uwierzyć, że ja będę Wasze zachcianki spełniał i odpisywał Wam, gdzie Wy chcecie?
Ja tylko poprosiłem, ponieważ chciałem, żebyśmy mogli swobodniej porozmawiać, bo tutaj jesteś nieustannie banowany.
Cytat:Kiedyś mu się Bialenia znudzi, czy jak się raz doczepi, to zostaje?
Ale chyba nie chodzi o to, żeby uczyć Bialenię nudną na złość Zanikowi?  Lepiej poszukać skutecznego sposoby zapobiegania tworzeniu multikont.
Co tak ciężko z wyborem Marszałka?
Wiecie, że dopóki nie zostanie wybrany nowy Marszałek, to nie będzie można ogłosić wyborów lutowych do Zgromadzenia Ludowego?
Ja po zakończeniu prezydentury mogę wystartować w wyborach uzupełniających i potem zgłosić się na Marszałka.  W sumie nawet bardzo chętnie, bo nie chciałbym wycofywać się z aktywności, a od pracy na najwyższych stanowiskach rządowych będę chciał jakiś czas odpocząć.  Także niech ktoś się na te pół miesiąca zgłosi, a potem mogę zastąpić.
Potencjalnie @"Tadeusz Krasnodębski" by się wyrobił.
|