Ankieta: Który kraj uważasz za głównego sojusznika?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Brodria
0%
0 0%
NUPIA
60.00%
6 60.00%
ZSKHiW
30.00%
3 30.00%
Sarmacja
0%
0 0%
Dreamland
10.00%
1 10.00%
Tirimudzia
0%
0 0%
Astania
0%
0 0%
Aryun
0%
0 0%
Inne kraj (napisz jaki)
0%
0 0%
Razem 10 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Który kraj uważasz za głównego sojusznika?
Podobny sondaż zrobiła Brodria, więc i my możemy spróbować. Smile SmileSmile
N.N
Odpowiedz
Moja odpowiedź brzmi NUPIA - a to już choćby z tytułu tego, że w dniu dzisiejszym (23.04.2014) wchodzi w życie traktat o sojuszu militarnym.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
A ja- nie umniejszając nic NUPIA- zagłosowałem na Brodrię. Uważam, że Brodria jest przyszłością polskiego mikroświata, a do tego wiernym i oddanym sojusznikiem.
Prezydent Grutin jest gwarantem probialeńskiego kursu polityki Brodrii i całej Nordaty, tak więc powinniśmy go wspierać. Smile SmileSmile
N.N
Odpowiedz
Wahałem się, ale stawiam ostatecznie na Brodrię, patrząc po kursie ich polityki.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Zarówno w Brodii jak i NUPII działają nasi ludzie. Samo to powinno dawać jasny sygnał z kim warto trzymać. Z georaficznego punktu widzenia Brodia jest naturalnym sprzymierzeńcem. NUPIA leży dużo dalej, jednak jej zrównoważona, wyważona postawa w ostatnich tygodniach zadecydowała że w sondzie zagłosuje na nich.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Odpowiedz
Wyniki sondażu (w prawdzie jeszcze nie ostateczne) są takie, jak się spodziewałem. Smile SmileSmile
Potwierdza to, że rząd prowadzi politykę zagraniczną zgodnie z oczekiwaniami Ludu. Smile SmileSmile W prawdzie oczekiwania skromne, ale takie jakie są, takie są realizowane. Smile SmileSmile
N.N
Odpowiedz
A teraz nie licząc Brodrii, jaki kraj wygrałby sondaż?
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Chyba NUPIA. I taki kurs polityki chyba robimy. Smile SmileSmile
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Cytat:A teraz nie licząc Brodrii, jaki kraj wygrałby sondaż?
Trzeba będzie nowy sondaż zrobić. Smile SmileSmile
N.N
Odpowiedz
Dlaczego ja tak w głębi duszy czułem, że idzie nam coś za łatwo...?

Nie trzeba nowego sondażu zakładać, wystarczy w tym usunąć ankietę i wstawić ją jeszcze raz. :wink: :wink::wink:
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
W tej chwili warto byłoby iść w stronę współpracy z Siedmiogrodem, ZSKHiW oraz z Aryunem.

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Rzeczywiście brakuje mi tutaj Siedmiogrodu. :wink: :wink::wink: Jest to państwo, z którym będziemy mogli w przyszłości pomyśleć nad wieloma wspólnymi inicjatywami.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Gdyby jeszcze SRS istniało, to można by było utworzyć "Święte Przymierze" 5 mikronacji. :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:

Odpowiedz
Mam nadzieje, że niczego nie preferujesz? Big Grin Big GrinBig Grin Jeśli kiedykolwiek SRS miałoby się odrodzić, to w tworze typu Bastion Union. Zresztą i tak raczej bym się tam nie zaangażował. Tongue TongueTongue
Odpowiedz
Takie "Święte Przymierze" miałoby rzeczywisty sens tylko w konwencji Bastion Union. Wtedy rzeczywiście byłoby to ciekawe i przynosiło obopólne wielkie korzyści.
N.N
Odpowiedz
Dlaczego tylko ja zagłosowałem na Sarmacje? Big Grin Big GrinBig Grin
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz
Czo Wy ten stary sondaż odkopujecie?
N.N
Odpowiedz
W takim razie trzeba nowy sondaż zrobić. :wink: :wink::wink:
Odpowiedz
Cytat:Rzeczywiście brakuje mi tutaj Siedmiogrodu.
Lol, przeczytaj datę powstania sondażu. Tongue TongueTongue

Cytat:W takim razie trzeba nowy sondaż zrobić. :wink: :wink::wink:
Cytat:Nie trzeba nowego sondażu zakładać, wystarczy w tym usunąć ankietę i wstawić ją jeszcze raz. :wink: :wink::wink:
Odpowiedz
Nic nie będzie usuwane. Nowy sondaż trzeba zrobić, a ten zostawić na pamiątkę.
N.N
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: