Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia
Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!

ZA kandydaturą mojego Syna.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Odpowiedz
@"Akrypa Rabotowicz von Primisz"
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz
Jako że już dawno przegłosowane, nie musimy czekać na Akrypę.
Parę kadencji temu @"Paolo Carlo de Medici y Zep" wprowadził fabularyzację głosowań. Myślę, że warto do tego wrócić.

Cytat:Wyniki głosowania nad kandydaturą Posła Taddeo Lorenza de Medici y Zepa na Marszałka Zgromadzenia Ludowego przeprowadzonego w dn. 17-20 sierpnia 2017 r.:

Głosowało 4 posłów (80% składu Zgromadzenia Ludowego);

ZA kandydaturą opowiedziało się 3 Posłów (60%),

PRZECIW kandydaturze nie zagłosował żaden Poseł (0%),

WSTRZYMAŁ SIĘ OD GŁOSU 1 Poseł (20%).

Ogłaszam, iż Zgromadzenie Ludowe wyraziło zgodę na powołanie na stanowisko Marszałka Zgromadzenia Ludowego Posła Taddeo Lorenza de Medici y Zepa.

Stukam trzy razy laską marszałkowską.

Zamykam posiedzenie Zgromadzenia Ludowego w sprawie wyboru Marszałka Zgromadzenia Ludowego.
Odpowiedz
Przeciw. ;_;
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz
Cytat:
[Obrazek: 2w5TC.png]

Szanowny Panie Marszałku,

Po dogłębnej analizie Kodeksu Prawa Kanonicznego, prawa zwyczajowego w tym zakresie, a także upomnieniu przez ojca duchownego uznałem, iż sprawowanie przez kardynała mandatu poselskiego nie przystoi stanowi duchownemu  (Kan. 40 - § 1 KPK). W związku z tym zrzekam się mandatu parlamentarzysty VI kadencji Zgromadzenia Ludowego.

[Obrazek: ?url=funkyimg.com%2Fi%2F2wvHA.png]

Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
(29.08.2017, 22:01:22)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): iż sprawowanie przez kardynała mandatu poselskiego nie przystoi stanowi duchownemu

A co z przykładem kardynała Richelieu?
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Moje zdanie znasz, ale rezygnację przyjąć muszę.
Odpowiedz
(29.08.2017, 22:02:19)Hewret Faradobus napisał(a):
(29.08.2017, 22:01:22)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): iż sprawowanie przez kardynała mandatu poselskiego nie przystoi stanowi duchownemu
A co z przykładem kardynała Richelieu?

Był on kardynałem świeckim - honorowym. Wink Ale nie będziecie żałować, w sumie jako Parlamentarzysta nie zrobiłem za dużo dobrego dla Bialenii. Jestem za sztywny i nie pasuje do jej klimatu. Jedynie do uniwersytetu, na szczęście godzi się duchownym być wykładowcami (patrz KUL, Akademia Ojca Dyrektora w Toruniu itp.).
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
Wiem, że nie przystoi tak merytorycznych komentarzy pisać w dziale zamrażarki, ale po prostu żal się powstrzymywać, tak więc:
xDDDDDDD Rotria kek.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(30.08.2017, 04:12:35)Maciej Kamiński napisał(a): Wiem, że nie przystoi tak merytorycznych komentarzy pisać w dziale zamrażarki, ale po prostu żal się powstrzymywać, tak więc:
xDDDDDDD Rotria kek.
Ale Rotrie to ty szanuj.
Ja, że smutkiem przyjmuje rezygnację posła. :C
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz
Witam Posła @"Gaudius van der Cathair" i proszę o złożenie przysięgi. Wink
Odpowiedz
Bug 
Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej.
[Obrazek: XKCp683.png]
Odpowiedz
W związku z przeciągającym się brakiem czasu, muszę zrezygnować z wymagającej nieco większej aktywności funkcji Marszałka Zgromadzenia Ludowego, za co bardzo przepraszam. Pozostanę szeregowym Posłem. Wicemarszałka prosiłbym o przeprowadzenie wyboru nowego przewodniczącego Zgromadzenia.

Z kwestii, które trzeba ogarnąć:
1) wrzucić przegłosowaną zmianę Regulaminu, bo nie mogę się w nowym Biuletynie połapać,
2) wyciągnąć ewentualne konsekwencje za opuszczanie głosowań i debat - tutaj mam na myśli @"Gaudius van der Cathair" i @"Akrypa Rabotowicz von Primisz".
Odpowiedz
No to jedziemy, kochani. Jacyś chętni? Czekam do piątku wieczorem.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Zapał w narodzie najwyraźniej wygasł do absolutnego zera. No cóż... Poradzimy sobie z tym.
Odpowiedz
Jeżeli można. Chętnie się zgłoszę.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Odpowiedz
Kiedy jedyny chętny nie jest Posłem... Sad

Może wprowadzimy nowelkę, że Marszałek nie musi być parlamentarzystą? Wtedy nie miałby po prostu prawa głosu.
Odpowiedz
Jeżeli ktoś ją wyszykuje... Kiedyś już mieliśmy Marszałka-seniora, który nie miał mandatu.

Zbliża się chyba też termin kolejnych wyborów, prawda?
Odpowiedz
Totalnie nudna kadencja.

Niechże ktoś jakąś secesję ogłosi. Będzie coś się chociaż działo.
Odpowiedz
Proszę wszystkim posłów Zgromadzenia Ludowego VII, ażeby złożyli przysięgę.

Ślubuję uroczyście, jako członek Parlamentu, według najlepszego mego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, stać na straży praw demokratycznych i czynić wszystko, w miarę swoich sił i uzdolnień, dla umocnienia niepodległości i pomyślnego rozwoju Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Bóg!
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości