Odejście
Drodzy Obywatele!

Decyzja którą podjąłem nie jest efektem krótkiego przemyślenia lecz dłuższej analizy. Tutaj wobec Was wszystkich chcę zrzec się zarówno piastowanego urzędu ministra promocji jak i obywatelstwa Republiki Bialeńskiej. Walka o powrót do ideowych korzeni którą przez Front Odnowy Rewolucji chcieliśmy stoczyć po wygranych wyborach nie widocznego kierunku. Czy nie przesadziliśmy z przesadną ostrożnością przed odejściami i nie wzięliśmy się za faktyczną odpowiedzialność poprzez spełnianie warunków postawionego programu? Normalnym powinno być jeśli zwycięskie ugrupowanie bierze się za wykonywanie programu, który posiada. A przyjęcie takiej pozycji, że nie - nie będziemy drażnić prosarmatów jest błędem z punktu widzenia programu z którym szliśmy do wyborów i uciekaniem od odpowiedzialności za rządzenie. Jeśli jesteśmy demokratyczną mikronacją to nie powinno dziwić, że zwycięskie ugrupowanie realizuje program a raczej powinniśmy ubolewać, że nie spełnia tego, co obiecało. Opozycja więc powinna być w ten sposób spokojna, że są demokratyczne procedury zmiany. A w sposób, który opisałem jest haniebny gdyż właśnie stawia nas w kręgu fasadowości gdzie jest zmiana dla zmiany szkoda tylko, że nie prawdziwej zmiany. I to nie jest zarzut wobec tylko i wyłącznie tego rządu. To wszystko zmusza do gorzkiej refleksji i tego, co dzisiaj czynię czyli rezygnacji.

Żegnam, Jan Kaniewski
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Odejście - przez Jan Kaniewski - 03.07.2014, 11:27:58

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości