11.08.2014, 10:49:03
(11.08.2014, 10:38:24)Conducator Swarzewski link napisał(a): ... i przywrócenie konta ministrowi Hewretowi.
A to bardzo ciekawe, bo ja wyczytałem, że Minister Hewret wręcz "nie uznał" tego traktatu... nie wiem czy nie doszło do "uszczęśliwiania na siłę".
(11.08.2014, 10:38:24)Conducator Swarzewski link napisał(a): Apeluję o nieodrzucanie weta.A ja wręcz przeciwnie - apeluje do Kolegów Posłów o odrzucenie weta. I to nawet już nie, że względu na sam powód tego weta (choć i on jest ważny), ale ze względu na pewną zasadę, że weto powinno być stosowane w sposób wyważony i w sytuacjach gdy nie istnieje zgodność poglądów i gdy jakaś kwestia przechodzi minimalną większością np. przy nieobecności części posłów co może świadczyć o tym, że decyzja Parlamentu może być niekoniecznie zgodna w wolą wybierającego do narodu. Ale nie wtedy gdy decyzja przechodzi bez głosu sprzeciwu. Chodzi o pewną zasadę, aby instytucja prezydenckiego weta nie była nadużywana.
(11.08.2014, 10:43:25)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Władza wykonawcza powinna być wystarczająco silna i nie chwiejna.Problem w tym, że to weto bynajmniej nie zaistniało w sytuacji "chwiejności" (co byłoby uzasadnione) - a wprost przeciwnie, w sytuacji gdy w głosowaniu nie było głosu sprzeciwu.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.