Pakt Swarzewski-Smirnoff
(11.08.2014, 11:34:54)Conducator Swarzewski link napisał(a): Za to zdecydowanie obiektywnie szkodliwe jest obrażania kraju sojuszniczego (tak, Brodria przez te wszystkie miesiące była sojusznikiem, zgodnie z traktatem) i jego władze.
Aczkolwiek jestem negatywnie nastawiony do włażenia na cudze fora i obrażania kogokolwiek to jednak zdanie o "kraju sojuszniczym" jest chyba "z Ksieżyca", szczególnie, że mowa o jakiś "miesiącach".

Faktycznie przyjaźń i jakiś sojusz to był aktualny tylko bardzo krótko... do chwili gdy sam Andrzeju ujawniłeś "zakulisowe" rozmowy ich przywódcy (obecnie funkcjonującego w formie klona) oraz od chwili reakcji na ten fakt, zarówno w FB, jak i ich negatywnym działaniu wobec RB na forum międzynarodowym v-świata. Od tego czasu trudno mówić o "przyjaźni", co najwyżej się tolerowaliśmy, a i to niechętnie oraz przy dużym udziale Twojej woli by utrzymać z FB jakieś stosunki. Od pewnego i wcale niekrótkiego czasu jest to państwo nam po prostu "nieprzyjazne"... zawieranie więc z nim jakichkolwiek traktatów czy utrzymywanie stosunków dyplomatycznych raczej niczemu dobremu nie służy.

Nie twierdzę, że należy ich obrażać, czy że należy tam włazić jakimiś klonami i robić "oborę" - bo jestem temu przeciwny (i nie popieram takich metod, ani ich nigdy nie stosowałem), ale twierdzę że najlepszą metodą jest po prostu ignorowanie, nie utrzymywanie stosunków dyplomatycznych itd.

(11.08.2014, 11:45:03)Fiodor Dostojewski link napisał(a): Ja cały czas nie rozumiem skąd bierze się to wielkie oburzenie mieszkańców Republiki Bialeńskiej.
To proponuję się zapoznać z całością wypowiedzi w tej sprawie oraz z historią stosunków FB i RB.

(11.08.2014, 11:45:03)Fiodor Dostojewski link napisał(a): Które punkty niniejszego
Mam jeszcze pytanie do przeciwników naprawy stosunków brodryjsko-bialeńskich, jakie Panowi widzą zagrożenie w budowaniu i utrzymywaniu pozytywnych relacji pomiędzy naszymi krajami?
Nie wiem jak inni - ale ja mam całkowity brak zaufania co do działań FB, co moim zdaniem wyklucza współpracę i dobre stosunki.

Bez urazy, ale metoda polegająca na "uśmiercaniu" i klonowaniu osób, które sobie zarobiły na negatywną opinię w RB (i chyba nie tylko u nas, bo to zbyt mały powód by się "uśmiercać" i ośmieszać działaniem za pomocą klona), a które dalej kierują FB "z tylnego fotela" - jakoś nie wydaje mi się najlepszą dla utrzymywania "pozytywnych stosunków".

Co niby zmieniło się FB - bym mógł sądzić, że jest to teraz kraj budzący zaufanie?
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości