Pakt Swarzewski-Smirnoff
Cytat:Interesem Narodu jest wolność Bialeńczyków poza granicami kraju.
Hmmmm... Niech będzie.

Cytat:Interesem Narodu są dobre stosunki z bliskim nam krajem. Brodria się zmieniła.
Tak, na gorsze. Kloning "zmarłych" zatacza coraz szersze kręgi (w tym utrzymywanie kompletnej fikcji, jak przy Grutinie), a o bezprawne zbanowanie coraz łatwiej.

Cytat:Panowie Smirnoff i Dostojewski szanują dominującą pozycją Bialenii na Nordacie i naszą zdecydowanie większą aktywność.
Tak, zgadza się. Akurat te dwie osoby (i Pana Sabatowskiego także) szanuję - ale Brodryjczyków jest jakby więcej, i ta reszta moje zaufanie utraciła ostatecznie swoimi ostatnimi akcjami.

Cytat:Z resztą zgodnie z programem wyborczym FOR-ND, a więc także i lorda Kamińskiego!
Jak już wspominałem, to dla mnie żaden kompromis.

Cytat:Za to zdecydowanie obiektywnie szkodliwe jest obrażania kraju sojuszniczego (tak, Brodria przez te wszystkie miesiące była sojusznikiem, zgodnie z traktatem) i jego władze. Nie sądzisz?
Obiektywnie szkodliwe jest to, co się dzieje w Brodrii.

Cytat:Które punkty niniejszego porozumienia budzą kontrowersje?
Pierwszy i trzeci.

Cytat:Mam jeszcze pytanie do przeciwników naprawy stosunków brodryjsko-bialeńskich, jakie Panowi widzą zagrożenie w budowaniu i utrzymywaniu pozytywnych relacji pomiędzy naszymi krajami?
To nie ma sensu, choćby ta rozsądna część brodryjskiego społeczeństwa nie wiem jak się starała, to reszta te wysiłki zepsuje swoimi akcjami. Po kryzysie w kwietniu próbowaliśmy odbudować dobre relacje, a teraz stało się dokładnie to samo co wtedy, i to nawet w szerszej wersji. Kolejna próba jest według mnie bezcelowa, przynajmniej dopóki z tylnego fotela dalej państwem kieruje Grutin. Tolerować samo swoje istnienie możemy natomiast jak najbardziej - innej możliwości na kompromis nie widzę.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: