11.08.2014, 12:56:55
(11.08.2014, 12:26:29)Conducator Swarzewski link napisał(a):Cytat:Temu nie przeczę. A Grutinowi po prostu już nie wierzę.Pan Grutin także popiera obecną ekipę. Jeszcze wczoraj mówił o poparciu dla Fiodora Dostojewskiego.
Po pierwsze zgadzam się z Maciejem - moje zaufanie do Grutina jest zerowe, nie tak dawno i tutaj nas nawiedzał w postaci kolejnego klona (zatajając swoją tożsamość) zakładającego kolejne państwo. Jego dotychczasowe działania jeszcze jako Grutina nijak nie pozwalają mieć ani trochę zaufania do jego osoby.
Po drugie - skoro rzekomo nie żadnych wpływów, nie kieruje FB "z tylnego fotela" to jakie znaczenie ma to kogo popiera? Skoro ma to chyba jednak z tym "brakiem wpływu" nie jest do końca tak.
(11.08.2014, 12:07:20)Fiodor Dostojewski link napisał(a):Cytat:Co niby zmieniło się FB - bym mógł sądzić, że jest to teraz kraj budzący zaufanie?Niestety nie mogę się z Panem zgodzić. Pełnię władzy wykonawczej Federacji Brodryjskiej posiada tylko i wyłącznie tymczasowy rząd, składający się z Przewodniczących Komisji Spraw Zewnętrznych (moja skromna osoba) i Spraw Wewnętrznych (Kazimierz Sabatowski) oraz Prezydent Federacji JE Dmitrij Smirnoff.
Obecnie jak już wielokrotnie podkreślałem Zgromadzenie Narodowe prowadzi prace mające na celu odbudowę kraju. Właśnie jednym z punktów tejże renowacji miało być ukrócenie niepotrzebnego sporu z Republiką Bialeńską.
Zaufanie nie polega na wierze w deklaracje, a na doświadczeniach - te mam w stosunku do FB jak najgorsze (i to pomimo, że wcześniej nie byłej przeciwnikiem Waszego kraju, a momentami wprost przeciwnie) i same deklaracje (nawet wzniosłe) tego nie zmienią. Dlatego uważam ten pakt za przedwczesny i osobiście go "nie uznaję" (nawet jeżeli w konsekwencji będę musiał odejść ze wszystkich stanowisk państwowych w RB), przynajmniej dopóki jakieś fakty nie będą świadczyły o zmianie nastawienia i postępowania FB.
(11.08.2014, 12:36:57)Fiodor Dostojewski link napisał(a): Moim zdaniem kloning oznacza działanie w jednym kraju w tym samym czasie pod kilkoma postaciami.A nazwijcie sobie to jak chcecie - ale ogłoszenie swojej śmierci (czyli odejścia z v-świata), a za chwilę "zmartwychwstania" pod inną postacią (z przemową na własnym pogrzebie) i zaprzeczaniu swojej poprzedniej tożsamości jest (poza tym, że jest żałosne) działaniem "mało ciekawym" i nie budzącym zaufania do danej osoby oraz co ważniejsze państwa, które to toleruje. I jeszcze udaje, że nie dostrzega... bo zaprzeczać już chyba przestało?
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

) i Spraw Wewnętrznych (Kazimierz Sabatowski) oraz Prezydent Federacji JE Dmitrij Smirnoff.