11.08.2014, 21:11:06
Cytat:Nie wiem jaka jest sytuacja w Republice Palmowej, ale jeśli jest to kraj aktywny- to jak najbardziej możemy do nich "uderzyć".Nie są mocno aktywni (choć spełniają warunki do uznawania ich), ale jako nasz poprzednik na nieoficjalnym stanowisku "tygrysa mikroświata" mają spore poważanie zagraniczne. Ale emotikona nie znalazła się w moje wypowiedzi przypadkowo.
Cytat:Lepiej pół roku gadać o rzekomym ustalaniu traktatu z Dreamlandem, który najwyraźniej nie ma na to ochoty? Lepiej gadać o traktach, których się nie ma (vide: wypowiedzi Brodriaka vel Michalskiego w Brodrii) i rozmowach, których się nie przeprowadziło?Patrzmy w górę.
Cytat:Moim zdaniem nie tędy droga. ZSKHiW jest nami zainteresowane, podobnie jak Brodria. I warto z tymi państwami współpracować. Wiadomo, że np. z ZSKHiW nie stworzymy wspólnej gospodarki. Ale przecież nie musimy, współpraca może opierać się na czymś zupełnie innym.Tyle się mówi o interesie Bialenii - moim zdaniem w interes narodowy wlicza się też dobry wizerunek za granicą. Współpraca z tymi państwami w obecnej formie raczej nam go nie poprawi.
Cytat:Zamiast ironizować, przedstaw swoją wizję polityki zagranicznej. Bo jak dotąd nie zobaczyłem takiej ze strony środowiska antybrodryjskiego.Jak napisałem już wyżej - patrzmy w górę. Góra nie chce się dogadywać? Ich strata. Patrząc w dół daleko nie zajedziemy. Taka Rotria sama w końcu do nas przyszła.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.