Traktat Republika Palmowa-Republika Bialeńska
(22.08.2014, 12:23:37)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): [quote author=MvP link=topic=1541.msg14908#msg14908 date=1408702790]
[quote author=Tomasz Rabotowicz link=topic=1541.msg14905#msg14905 date=1408702519]
[quote author=MvP link=topic=1541.msg14904#msg14904 date=1408702331]
Upomnienie dla posła Tomasza Rabotowicza i pana Montiniego za naruszenie porządku obrad i złamanie regulaminu parlamentu. 
Każe przy tym kandydata Montiniego grzywną w wysokości 100św. (niechcem ale muszem), a posłowi Rabotowiczowi pragnie przypomnieć poprawkę do regulaminu parmalmentu z 27 marca
Cytat:o zmianie Regulaminu Parlamentu

Art 1.
Dodaje się ust. 3 art. 5 w następującym brzmieniu:
"Parlament nie podlega kontroli Policji Krajowej. Posłowie nie mogą zostać ukarani za złamanie prawa krajowego w Parlamencie przez organ inny niż Sąd."
Art. 2
Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.
I poinformować że następne naruszenie będzie surowo karane.
Chciałbym zauważyć iż nie karałem posła a tylko wyprowadziłem obywatela który zakłócał porządek obrad. Po za tym nie ukarałem nikogo lecz go wyprowadziłem.
[/quote]

A czy wyprowadzenie na siłę z budynku w demokratycznym kraju dokonane bez wyraźnego polecenia jedynej siły decyzyjnej w tym budynku nie jest przypadkiem ukaraniem i to samowolnym?
[/quote]
Ale to nie było siłowe wyprowadzenie lecz miły policjant wskazał obywatelowi który pomylił budynki drogę do domu. ^^
[/quote]

A ja tylko miło wskazałem, miłemu policjantowi regulamin parlamentu i wszyscy jesteśmy hepi. ^^ Prawda?
[i]Maria von Primisz
[Obrazek: DGS1nKB.png]
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości