Świeżość i doświadczenie- prezentacja kandydatury AS
Cytat:W programie nie napomknął Pan nic o sojuszu na rzecz rozwoju. Czu oznacza to, uwzględniając również Pańską znikomą w nim aktywność, że Bielenia za pańskich rządów opuści sojusz lub przynajmniej go bardzo zaniedba?
Byłem wielkim zwolennikiem Sojuszu, jednakże obecnie jego sytuacja jest niewesoła. Jeśli będzie taka możliwość, to będę dążył do jego uratowania. Jeśli jednak nie, to po prostu warto będzie skupić się na relacjach dwustronnych z Królestwem Hasselandu oraz- w razie wyrażenia takiej woli przez drugą stronę- z Królestwem Surmenii planującym wyjście z Sojuszu.
Cytat:Jaki będzie miał pan stosunek do ewentualnych ściślejszych więzów (unia/federacja) z innymi państwami?
Wszystko oczywiście zależ od sytuacji. Ogólnie rzecz biorąc, jestem zwolennikiem integracji międzynarodowej. Moim marzeniem jest wspólne forum dla wszystkich mikronacji oraz powiązane systemy informatyczne i gospodarcze. Jednakże w chwili obecnej jest to utopia i będę realizował interes Republiki Bialeńskiej.
Będę dążył do bliskich stosunków z państwami sojuszniczymi oraz podpisania nowych traktatów sojuszniczych, aczkolwiek w kwestii tak poważnej jak konfederacja, nie będę się śpieszył. Co nie znaczy, że nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania. Po prostu wszystko należy robić z głową, bo "bez głowy" już się zjednoczyliśmy z Siedmiogrodem i każdy wie, co z tego wyszło. Wink
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości