13.12.2014, 22:06:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.12.2014, 22:07:04 przez AndrzejSwarzewski.)
W trakcie kampanii prezydenckiej panował boom rodu von Vincisów. W związku z tamtą sytuacją obiecałem stworzenie ustawy o rodach i konsultacje z bialeńskimi rodami. Jako, że chciałbym zrealizować swój postulat, prezentuję mój projekt ustawy i zachęcam obywateli do dyskusji, zwłaszcza członków rodu von Vincis i odnogi carskiej tego rodu- Dostojewskich.
Co Ekscelencje sądzą na ten temat?
Cytat:
USTAWA O RODACH
[align=center]xx grudnia 2014 r.
Artykuł 1.
1. Jako ród rozumie się grupę społeczną opartą na wspólnych konotacjach rodzinnych oraz wspólnych tradycjach.
2. Ród, aby być uznany przez prawo bialeńskie, musi opierać się na:
a) Co najmniej jednym związku małżeńskim,
b) Co najmniej jednej relacji rodzicielskiej.
Artykuł 2.
Ród ma prawo do:
1. Obrony dobrego imienia,
2. Dziedziczenia majątku członka rodu w przypadku śmierci bez sporządzenia testamentu,
3. Posiadania wspólnego tytułu szlacheckiego, równego z tytułem szlacheckim oficjalnej głowy rodu. Wówczas członkowie rodu posiadający obywatelstwo bialeńskie mogą używać wspólnego tytułu, z każdorazowym zaznaczeniem swej relacji z głową rodziny, np. baron-małżonek.
4. Posiadania oficjalnego miasta rodowego, będącego siedzibą rodu. Wówczas władzę w mieście sprawuje głowa rodu lub wyznaczony przez nią członek rodu.
Artykuł 3.
Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.
(-) xxx
Co Ekscelencje sądzą na ten temat?
N.N

![[Obrazek: ya7Wecs.png]](http://i.imgur.com/ya7Wecs.png)