Mam nadzieję...
(13.12.2014, 16:22:47)AndrzejSwarzewski link napisał(a): wyszedł dobrze na poparciu mnie, ale Brodria jak najbardziej. Kraj ten po wielu miesiącach wyrwał się z klątwy yoyonacyjności, a jego obywatele wreszcie są bezpieczni.
I wreszcie od czasów walki o hegemonię na Nordacie ( jak sam Pan pisał w swojej pracy ) Brodria dostała się w strefę Bialeńskich wpływów - chyba nikt temu nie zaprzeczy. To tylko opinia, Panie Swarzewski, a sformułował Pan ją jak fakt. Tu trzeba dowodów, nawet statystyk.
(13.12.2014, 17:02:44)Ivan Kazakov link napisał(a): [quote author=Kazimierz Sabatowski link=topic=2247.msg22937#msg22937 date=1418414179]
Może ja wam opowiem o tej RON, bo widzę że Pan Hewret nie jest skory do przemawiania. Mam to zrobić?
Bez owijania w bawełnę - mów pan.
[/quote]
Szczerze? Sprawa jest tak błaha, że nie ma nawet specjalnie o czym pisać. Po prostu - Pana Fiodora/Adama poznałem na stronie zadane.pl gdzie udzielałem pomocy z historii. To on powiedział mi o mikronacjach. Pierwszą jego i moją mikronacją była RON. Wtedy Pan Adam ( tam Zawilichowski ) otrzymał tytuł podskarbiego, a ja kanclerza tak jak realnie Zamoyski. Niestety, nie miałem wielkiego zapału i doświadczenia, przez co niezbyt wywiązałem się z powierzonych mi na tym stanowisku obowiązków. Biorąc jednak pod uwagę kryzys aktywności, który nękał RON w tamtym czasie, nie było to nic strasznego. Sądzę więc, że Pan Hewret robi przysłowiowe "z igły widły".
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Mam nadzieję... - przez Kazimierz Sabatowski - 11.12.2014, 21:58:33

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości