Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej
(01.01.2015, 16:54:27)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Ja bym dał na 40 BLN za żywność i 20 dla komunikacji. Dlatego, że na wyżywienie przeciętny człowiek w nieistniejącym realu też wydaje znacznie więcej niż na komunikację.
Z tym nieistniejącym realem to akurat bywa różnie... ale to bez znaczenia. Osobiście nie jestem takim przeciwnikiem inflacji (nadmierne działania antyinflacyjne zabijają rozwój gospodarczy) jak Janek, a więc nie widzę problemu w tych 80 czy nawet 100 BLN wzrostu puli bialenów za każdego obywatela miesięcznie.

W takim razie zgłaszam taki projekt nowelizacji:

Cytat:
[Obrazek: ya7Wecs.png]

USTAWA O ZMIANIE USTAWY O GOSPODARCE REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

01 styczeń 2015 r.

Artykuł 1. Zmienia się brzmienie Artykułu 5 ust. 1 Ustawy o gospodarce RB:

Artykuł 5.

1/ Kwotowe

a/ 40 środków wymiany miesięcznie na żywność (firma obrotu żywnością) – pobierane od każdego obywatela.

b/ 20 środków wymiany miesięcznie na kolejowy transport wewnętrzny (kolej) – pobierane od każdego obywatela.

c/ 20 środków wymiany miesięcznie na lotniczy transport wewnętrzny (linie lotnicze) – pobierane od każdego obywatela.

d/ 10 środków wymiany miesięcznie dla linii lotniczych za każde obywatelstwo w innej mikronacji (komunikacja w tym państwem) – pobierane od każdego obywatela, posiadającego inne niż bialeńskie obywatelstwo.

Artykuł 2.

Zmiany ustawy wchodzą w życie z dniem ogłoszenia.

Nie wiem czy głosujemy obie wersje czy Primisz/Primoszowa wycofa swoją, skoro moja jest zgodną z żądaniem Tomasza?
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Wiadomości w tym wątku
Ustawa o Gospodarce Republiki Bialeńskiej - przez MvP - 31.12.2014, 18:36:28

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości