31.01.2014, 11:45:33
Cytat:[quote author="Lehrabia"]Niestety, ludzie nie przyjmują lenn. Ale skoro mamy teraz prowincje i chyba najwięcej miejscowości w mikroświecie, to aktywizacja musi nastąpić. Sam jestem akurat w trakcie skrobania kilku opisów.Świetnie. Myślę, że w regionach będzie główna rola MSW w przyszłej kadencji.
Cytat:Powinniśmy wpierw spytać kolegów z usuniętego forum o pomysł Santańsko-Brugijskiego Kraju Narodowo-Terytorialnego, a potem poszukać chętnych do spisywania wraz z nami Karty Mikronauty - to byłby pretekst do nawiązania dobrych relacji.Tutaj nasza polityka będzie spójna. Też jestem takiego zdania, gdyż nie ma możliwości nawiązania korzystnych innych relacji w sposób inny niż w konkretnym celu. Nie oszukujmy się, nie jesteśmy partnerem równorzędnym dla Sarmacji, Al Rajnu, Dremlandu, a nawet ZSKHiW. Ale możemy być, jeśli stworzymy ku temu korzystne podłoże.
Cytat:Nie widzę powodu, żeby robić to ot tak. Prędzej poprę pomysł o ustawowym określeniu "realnej mikronacyjności" przez RB.No i na podstawie ustawy określanie państwowości.[/quote]
Sarmacja dzisiaj leży niziutko. Ja sądzę, że nie powinniśmy ułatwiać im "podniesienia się". Sarmacja chciała i tworzy mikroświat w którym nawet demokratyzm to iluzja. Gospodarka jak się okazało też. I teraz Republika Bialeńska pamietna upokorzeń ma teraz ich uznawać? Nie wspomnę o tej lawinie nieprzychylnych komentarzy pod naszym adresem rzuconym na IRC -u. Widzi Pan prezydent tutaj jaki oni mają stosunek do naszej państwowości. Wyciągnięcie reki do tego "kolosa na glinianych nogach" będzie dla niego zachętą ewentualna do wysyłania agentur.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
(-) Jan Kaniewski