09.01.2015, 00:02:01
(08.01.2015, 15:10:25)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Proponuje kompromisowe 280 BLN.Nie będę się targował... mogę dać 200 BLN na żarcie i kolejne 200 BLN na energię (dla ZSE) - bo to i tak jest 9600 rocznie i nawet nie wiem czy budżet SZ RB to uciągnie.
(08.01.2015, 15:10:25)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Jeśli będzie to opcja ziemniaki-woda-chleb to jest w stanie zgodzić się na 220 BLN.Bez urazy, ale SZ RB to armia cywilizowana... kartoflami to można skarmiać świnie (albo te całe kuce - w sumie też kopytne jak świnie... tyle że nieparzystnokopytne, a nie jak sympatyczne i pożyteczne świnki parzystnokopytne
), bo "normalni ludzie" tego zapychacza kałduna nie jedzą. Ja rozumiem, że w nieistniejącym realu to było "cudowne rozwiązanie" na XVII-XVIII wieczny głód w Europie... ale to nie jest real, a i czasy inne (czyli daleko nam chyba do PRL-owskich "101 potraw z ziemniaka"). Raczej nie zamierzam skarmiać naszej armii tym zapychającym kałdun "świństwem".
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.