22.01.2015, 19:41:46
(22.01.2015, 18:45:52)Jan Kaniewski link napisał(a): Przede wszystkim w samej podstawie ten system musi mieć dobrowolność. Powiesz Krzysztofie, że i ten ma, bo nie każdy musi działać w gospodarce. Zgoda, bo nikt nikogo nie da rady zmusić. Ale mi chodzi o to, że obecne zależności są nazbyt sztywne i przy podejściu takim, że jeśli już "wchodzisz" w gospodarkę to musisz bezwzględnie się temu podporządkować to znaczy, że taka osoba już poważnie się zastanowi zanim podejmie działalność.Wybacz, ale to jest drugie najdłuższe pustosłowie, jakie czytałem i zrozumiałem.
Możesz mówić różne rzeczy, w różnej formie, tak samo jak ja i wszyscy inni. To co z pewnością z mojej strony zostało przedstawione jako dobrowolne rozwiązanie, które jest proste. Jeśli można cokolwiek zrobić dla gospodarki to właśnie dobrowolnością, a nie narzucaniem zachowań.
Ameryki tym nie odkrywasz. Ale jeżeli to jest kluczowy problem, to po prostu muszę zadać nieco głupie pytanie - po coś w takim razie pisał milion ustaw regulujących o wiele drobniejsze i głupsze rzeczy, a pomijający najważniejsze? I czemu to się nie sprawdziło?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.