Bezterminowy urlop - K. Razorblade'a
(01.02.2015, 11:39:58)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Odpowiem Tobie Kaniewski (choć na urlopie jestem), bo jak zwykle piszesz te swoje "górnolotne" bzdety - samemu nie robiąc nic... nawet jak trzeba było forum przenosić to byłeś tak "zarobiony", że musiałem Twój (wówczas) BIW przenosić... bo oczywiście czasu nie miałeś.

Chcesz aby armia zapewniła "bezpieczeństwo informatyczne"... no cóż zrobiłem w tej materii ile potrafiłem. Od dawna deklarowałem, że mogę ten serwer i domenę utrzymać, a nawet zapłacić za lepszą usługę, bo te 100 czy 200zł nigdy nie było dla mnie problemem... to są drobne w skali wydatków domowych i nie tylko.

Wystarczyło podać numer konta lub nawet byłem w stanie wysłać konkretnej osobie (jak nie ma konta) tę kwotę przekazem pocztowym. Jakoś nie wzbudziło to zainteresowania, choć parokrotnie to proponowałem.

Teraz miałem na siebie wziąć domenę i serwer....plus opłaty oczywiście. Odpowiedziałem, że nie sprawy - ale nie znam się na tym (kompletnie nie moja specjalność - jakby ktoś chciał broń sobie kupić to nie ma sprawy... wiem jak, jaką, gdzie, za ile, jak załatwić formalności i jak sprawdzić stan techniczny oraz co polecić, naprawić zepsutą, nauczyć się posługiwać etc. - ale informatyka, to nie moja "działka", jak potrzebuję to wynajmuję specjalistę). Zaproponowałem, kontakt telefoniczny... czyli siadam do kompa, wchodzę gdzie trzeba, a dotychczasowy admin/właściciel domeny mnie przez telefon prowadzi co po kolei zrobić i gdzie. Problem byłby rozwiązany... No, też nie pasuje... widać, ktoś nawet numer telefonu w tajemnicy chce utrzymać (choć ja swój podałem od razu).

No to wyczerpałem swoje możliwości... mogłem ponosić koszty, mogłem to przeprowadzić pod kierunkiem osoby znającej się na rzeczy - ale taka droga jak widać nie pasuje. Nie będę wynajmował informatyka (co zwyklę robię gdy potrzebuje coś takiego załatwić w sprawach, które prowadzę zarobkowo), tylko w celach zabawowych.

No ale teraz Kaniewski ma okazję przestać bredzić i wreszcie coś zrobić poza marudzeniem. Możesz zobie teraz stworzyć Armię, zapewniająco Ci bezpieczeństwo informatyczne z odpowiednim przywódcą tej Armii. To się możesz wykazać i wreszcie coś dla RB zrobić, poza gadaniem frazesów. Do dzieła... Nie będę już Wam w tym przeszkadzał.

PS. Przepraszam za błędy i styl... z telefonu w robocie "nadaję".

Sam pisałeś o swoich inicjatywach, które okazywały się niewypałem...

Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: Bo nie były użyteczne. I tą twoją krytykę  Razor już w pewnym momencie można śmiało nazwać hejtem. Po prostu czepialstwo. Nic więcej.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Bezterminowy urlop - K. Razorblade'a - przez Ronon Dex - 31.01.2015, 12:11:37

Użytkownicy przeglądający ten wątek: