Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego
Wasza Carska Mość!
Jaśnie Wielmożni Panowie!

Jest mi niezmiernie miło powitać wszystkich na obradach pierwszego w historii Kongresu Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego. Pierwszorzędnym celem, dla którego pozwoliłem sobie zwołać niniejsze gremium były sprawy stricte formalne - Statut, Kodeks Honorowy. Kolejna kwestia to zagadnienie dalszej działalności Stronnictwa - wyznaczenie długodystansowych celów, ale także przygotowanie konkretnego planu restauracji monarchii. Naturalnie wymagać to będzie spisania (w nieco bardziej konkretnej formie) programu Stronnictwa. Mam nadzieję, że uda się Nam przeprowadzić dyskusję podług planu, który opublikowałem w mojej enuncjacji.

Cytat:1/ Oficjalne rozpoczęcie obrad - przemówienie Prezesa
2/ Zaopiniowanie wniosku o przyjęcie do Stronnictwa, który złożyć raczył Jaśnie Oświecony Kniaź Andrzej Swarzewski
3/ Debata nad przyjęciem Statutu Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - wnioski, dyskusja oraz głosowanie
4/ Debata nad przyjęciem Kodeksu Honorowego Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - wnioski, dyskusja, głosowanie
5/ Działania Stronnictwa - dyskusja, opinia członków o dotychczasowych działaniach oraz przedstawienie planów na przyszłość
6/ Miejsce na składanie wolnych wniosków

Z przyczyn wiadomych zrezygnujemy z punktu drugiego. Proszę tedy o potwierdzenie swej obecności oraz składanie propozycji odnośnie pozycji w przyszłym Statucie.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - przez Alberto Carlos de Médici y Zep - 25.02.2015, 18:51:40

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości