Małe exposé
Cytat:Gdybym był zarządcą jakiegoś regionu, nigdy bym nie pozwolił wejść przedstawicielom Ministerstwa Rozwoju Regionalnego na moje terytorium z tak absurdalnym projektem.

Swego czasu, ranking regionów był niezwykle pozytywnie odbierany w Bialenii, zaś chęć jego reaktywacji została zgłoszona podczas zebrania przedstawicieli regionalnych na Kongresie Regionów w Lahazydii. Cóż w nim jest takiego absurdalnego? Naturalnie nie jest to cel sam w sobie, raczej narzedzie, służące do jego realizacji. Nie rozumiem, dlaczego miałby on być absurdalnym pomysłem?

Cytat:A tak pokrótce odnosząc się do tego expose, to chciałbym zaznaczyć, że w przyszłości będę wnosił o zamknięcie Ministerstwa Rozwoju Regionalnego, ponieważ według mnie urzędnicy w nim zasiadający zaprzątają sobie głowę pierdołami w postaci jakiegoś rankingu niżeli faktyczną narracją razem z jednostkami wchodzącymi w te społeczeństwo.

Proszę doczytać ostatni akapit. Oczywiście jestem otwarty na wszelkie inicjatywy, propozycje narracji. Nie ograniczajmy się tylko do krytyki...

Cytat:Ponadto, nie rozumiem po co ministerstwo chce prowadzić ewidencję mieszkańców? Przecież widać, kto jest aktywny, a kto nie... Na co mi kolejna lista?

Dla celów czysto statystycznych oraz dla ujednolicenia (często nieaktualnych) list w regionach. Że o ustawowym obowiązku nie wspomnę.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Małe exposé - przez Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.02.2016, 00:21:27

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości