Małe exposé
Szanowny Lordzie von Haller,

Cytat:Swego czasu, ranking regionów był niezwykle pozytywnie odbierany w Bialenii, zaś chęć jego reaktywacji została zgłoszona podczas zebrania przedstawicieli regionalnych na Kongresie Regionów w Lahazydii. Cóż w nim jest takiego absurdalnego? Naturalnie nie jest to cel sam w sobie, raczej narzedzie, służące do jego realizacji. Nie rozumiem, dlaczego miałby on być absurdalnym pomysłem?

To, że Ci zgłaszający lubią liczyć źdźbła trawy na trawniku zamiast porobić na tej trawie coś konstruktywnego, to jest problem tych zgłaszających owy projekt. Chce Pan naprawdę wiedzieć dlaczego ten projekt jest absurdalny? Myślałem, że Pan wie, tylko się zgrywa, ale skoro Pan faktycznie nie wie, to niech mi Pan powie komu ma służyć ten ranking i specjalny przelicznik ludzkiej aktywności? Według mnie będzie on służył tylko ministerstwu, aby się szczyciło statystyką. Ma być dynamizm, a nie statyczność...

Ja mogę się tylko wypowiadać za siebie, ale dla mnie nie liczą się punkty za aktywność, bo dla mnie to jest poniżające, że ktoś będzie cenił sobie wyżej prowincję, w której coś zostało zrobione, a drugą nie, bo nie ma tylu ludzi i coś nie zostało zrobione... To tak jakby mi Pan chciał dawać 50zł za wstanie z łóżka... Albo bardziej obrazujący przykład, że tamten człowiek ma kapelusz, a ten stojący przede mną go nie ma i teraz mamy problem jak zmusić tego, co nie ma kapelusza do jego posiadania... Dla mnie ten projekt ministerstwa ma za zadanie zrównać wszystkie regiony na co nie ma, choć raczej powinienem powiedzieć, że nie będzie mojej zgody, bo ja chciałbym mieć jedną prowincję, która jest bardzo zadbana, a druga, która jest w totalnej ruinie. Jak ludzie zobaczą różnice, to będą zmotywowani do zrobienia czegoś, a jak ktoś dąży do tego, aby wszystko wyglądało tak samo, to mi po prostu ręce opadają.

Zresztą, dziewczyny są też mniej lub bardziej urodziwe według mojego gustu i według projektu ministerstwa poszczególne kobiety miały by dostać poszczególne punkty za biust, oczy, usta, nogi itd. ?

Cytat:Proszę doczytać ostatni akapit. Oczywiście jestem otwarty na wszelkie inicjatywy, propozycje narracji. Nie ograniczajmy się tylko do krytyki...

Szanowny Lordzie von Haller, jak Pan wyjdzie z tego ministerstwa, to Panu się głowa także otworzy na narracje, bo na razie, to Pana interesuje tylko ranking. Smile

Cytat:Dla celów czysto statystycznych oraz dla ujednolicenia (często nieaktualnych) list w regionach. Że o ustawowym obowiązku nie wspomnę.

Jak Wam ktoś zniesie te ustawki, to skończycie zaprzątać sobie tym głowę i zajmiecie się czystą działalnością na rzecz Bialenii i tutejszego społeczeństwa. Smile

Sam Pan potwierdził moje słowa, że ten projekt ma się przysłużyć tylko statystyce...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Małe exposé - przez Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.02.2016, 00:21:27

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości