Małe exposé
Cytat:Tym razem nasza kooperacja nie musi się skończyć wyrokiem sądu, czyż nie?

Nie rozumiem o czym Waszmość prawi do mnie... Chyba mnie Szanowny Lord z kimś myli.  :])

Cytat:Co do statystyki, czy raczej kwestii infromacyjnych, chodzi mi oczywiście o zachowanie pewnej formy ładu, tak by każdy miał wgląd do aktualnej listy mieszkańców regionów. Ale jest to oczywiście kwestia drugorzędna, to tylko kolejne narzedzie, nie rozciągałbym tej statystyki na pracę całego ministerstwa, byłoby to wielkie uproszczenie.

A niejakiemu funkcjonariuszowi publicznemu o imieniu Maciej znudziło się uzupełnianie ewidencji ludności? Poza tym, niech mi Pan powie tak z ciekawości, czy Pan woli człowieka na liście czy w terenie (w sensie na forum)? Bo nie zawsze to co jest na papierze, to jest w rzeczywistości.

Cytat:Piękne hasła brzmią wyjątkowo dumnie i górnolotnie, walka z biurokracją, ocena ministerstwa po kilku dniach od powołania. Oczywiście, ustawy, nadmierna biurokacja, to źródła wszystkiego zła, rozplemiającego się w Bialenii. Wybornie. Ja oczywiście jakimiś zasługami licytował się nie będę, nie mam w tym absolutnie żadnego interesu, ale mogę zapewnić, że w miarę swoich sił, organiczonych także realowo, o czym zdążyłem napisać, będę się starał usilnie realizować także "trzeci akapit", będacy per se celem pracy ministerstwa.

Niech się Szanowny Lord tak nie unosi i nie chwali, co tam Lord trzyma w swojej teczuszce, bo ja urzędnikom po prostu nie wierzę od tak. Nadal nie rozumiem po co, Szanownemu Panu, ministerstwo o niezwykle chlubnej nazwie, aby mógł Szanowny Lord robić owe czynności wyrażone w akapicie trzecim... Bez ministerstwa też Szanowny Pan będzie mógł to robić, tylko nie jako urzędas, ale jako normalny obywatel tego kraju. Smile

Cytat:Miło, że raczyliście przychylić się do mojej porśby konsultacyjnej. Skupiając się na atakach - może i słuszynych, za wszelką krytykę, o ile jest ona konstruktywna, jestem wdzięczny - zapomniał pan o właściwym celu, czyli o inicjatywach, które pańskim zdaniem winny być podjęte w ramach "otwarcia się na narrację", czy budowy aktywizacji fabulranej.

A czego Szanowny Lord się spodziewał? Że będę Szanownego Ministra głaskał po główce, że wydobył z siebie nic nieznaczący bełkot w moją stronę? Zero konkretów żeś mi przedstawił, Panie, a już mam wierzyć na słowo? To właśnie urzędnik tego ministerstwa używa wobec mnie pięknych słówek o fabularyzacji i aktywizacji... Ile można gadać o tym? Podaj się Pan do dymisji i wyjdź do ludzi. Jak Pan to zrobisz, to postawię Panu flachę w pobliskiej karczmie. Smile

Cytat:Jeśli okaże się, że tak będzie, to go zaniechamy, ale doświadczenie ostatnich organizacji tego rankingu pokazuje, że "marchewka", pewna forma wyróżnienia, może być zachętą do dalszej aktywności i budowania "zadbanej prownicji". Absolutnie nie rozumiem, kto chce tu kogoś zrównywać?

Panie, statystyka dąży do pokazania zmian zestawionych do czasu. Ja należę do osób szczęśliwych i nie będę chciał oglądać jak ministerstwo, które Pan reprezentuje coś liczy... Jak Panu się tak bardzo nudzi, to niech Pan patrzy w zegar i sobie liczy minuty, godziny, dni... Motywacją do dalszej aktywności jest to, że inna jednostka danym projektem się zainteresuje, na niego odpisze, zainspiruje innych do udzielania się w różny sposób, a ten Wasz ministerialny ranking ma służyć tylko statystyce, liczbom - niczemu więcej!

Poprzez porównania zrównacie wszystko! Jestem ciekaw, dlaczego model sarmacki ministerstwo bialeńskie wykorzystuje w Bialenii?

Ponadto, marchewka ma być BODŹCEM zachęcającym do pójścia w poszczególnym kierunku, a nie WYRÓŻNIENIEM, tak jak Szanowny Lord wspomniał. I to nie ten ranking jest bodźcem, tylko konkretna aktywność, która ciągnie innych na stragan, aby coś kupić, sprzedać bądź tylko popatrzeć...

Zatem, mam uprzejmą prośbę - skończmy pieprzyć trzy po trzy o jakiś rankingach, marcheweczkach i moich barwnych metaforach, tylko twórz Pan interakcje międzyludzkie w tym kraju - albo ze mną albo z kimś innym bez mierzenia mi butów czy tam mierzenia na oko czyjegoś biustu. Big Grin

Także, ino mi ciąg z tego ministerstwa! Big Grin
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Małe exposé - przez Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.02.2016, 00:21:27

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości