Projekt ustawy o sądownictwie
Cytat:Te trzy osoby są obywatelami jak wszyscy inni. O jakiej władzy dyktatorskiej mowa?To normalne, że Sąd może karać, żadna to dyktatura. Tym bardziej, że Sąd nie będzie brał się z powietrza.
Cytat:A dlaczego te osoby mają mieć szczególne traktowanie?

Gdyż spełniają bardzo ważne funkcje publiczne i mają bezpośredni wpływ na działanie naszego państwa, głowa państwa nie może być skazana na więzienie pod byle pretekstem tylko dlatego że sędzia tak sobie zamarzył, bo powiedzmy zyskał ambicje polityczne. Sąd BĘDZIE brał się z powietrza gdyż będzie otwartym komitetem do którego każdy (a raczej pawie każdy) może dołączyć.

Cytat: Poza tym, tą decyzją komplikujesz nam życie (bo skoro stary Sąd likwidujemy, to Prezesa trzeba wybrać od nowa).

Jakiego prezesa?

Cytat:To lepiej chyba było pozostać przy formule poprzedniego Sądu Najwyższego.
Ona średnio będzie się uzupełniała z nową formułą sądu ludowego.

Cytat:Yyyyyy... chodzi o oskarżyciela publicznego, tak? Bo jak tak, to jestem prokuratorem generalnym od początku mojej prezesury w Policji.

Ale teraz to będzie pełnoprawne i uwzględnione również w ustawie o sądownictwie.

Miałem dłuższe odpowiedzi ale przez crash mi sie skasowały i drugi raz nie chce mi się ich pisać.
[i]Maria von Primisz
[Obrazek: DGS1nKB.png]
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Projekt ustawy o sądownictwie - przez MvP - 14.03.2014, 19:01:39

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości