Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji.
Drodzy Obywatele!

Dzisiaj Republika pokazała czym jest idea uczciwej gry i konkurencji, która pozwala budować Demokrację. Wiele przeszłam, nim po ponad rocznej przerwie powróciłam do Pałacu. Co za mną, odcinam grubą kreską, by w zgodzie budować lepszą przyszłość.  Wiele się mówiło ostatnim czasem o kryzysie Bialenii, który wynikał głównie z niesnasek pomiędzy Bialeńczykami a Hasselandczykami. Nie zamierzam jednak partycypować w tym konflikcie, a działać na rzecz jego zażegnania. Jednakowoż w moim państwie, każdy będzie musiał nauczyć się gdzie jego miejsce w szeregu, a ja nie zawaham się użyć w tym celu narzędzi ostatecznych.
Urząd Prezydenta to obraz Majestatu Republiki, dlatego na czas prezydentury postanawiam się wyłączyć z często bezdennych i bezsensownych dyskusji, które mogą podważać godność Prezydenta. Obiecuję natomiast szczerą i owocną pracę na rzecz Kraju. Jak wiadomo zaczniemy od organizacji zaniedbanych przez poprzednią władzę Obchodów IV Rocznicy 21 Marca, potem Mundial. Będę też w początkowej fazie prezydentury prowadzić rozmowy konkordatowe z Rotrią w celu chrztu naszego Państwa.

W tej podniosłej chwili pragnę również ogłosić skład mojego Rządu:

Wiceprezydent - Severino Castiglioni

Minister Spraw Wewnętrznych, Administracji  i Sportu - Andrzej Swarzewski

Minister Stosunków Międzynarodowych - Akrypa Rabotowicz von Primsz

Minister Spraw Wojskowych - Tomasz Bagrat - Dostojewski

Minister Wojny i Taktyk Obronnych - Jan Lubomirski

Minister Oświaty i Kultury - Frederik Hufflepuff

Minister Propagandy i Rzecznik Rządu - Fiodor Swirydiuk

Prywatny Sekretarz, Minister ds. Aleksandryjskich - Hugo Miramontes

Wiadomości w tym wątku
Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - przez Aleksandra Dostojewska - 18.03.2016, 23:32:55

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości