Debata przedwyborcza - marzec 2014
Cytat:Nie jesteśmy traktowani poważnie zagranicą, są kraje, które myślą, że mogą nami pomiatać. Dopóki nie udowodnimy, że tak nie jest, rozwijając się wewnętrznie i tworząc swoją siłę, myślę, że nie mamy mocy sprawczej do utworzenia Karty Mikronauty.
I tutaj się w pełni zgadzam - może i się za bardzo nie znam na mikronacji, ale wg mnie dwa czynniki decydują o powodzeniu na "arenie międzynarodowej":

1/ Stabilność i trwanie bez upadku przez przynajmniej pół roku (bo pewnikiem v-państw, które się tworzą na fali jakiegoś pomysłu i po paru miesiącach upadają jest sporo).

2/ Rozwój wewnętrzny, rozbudowa elementów państwa do takiego poziomu by było to widoczne i faktycznie przypominało stabilne i sensownie zbudowane państwo, z takich elementów z jakich państwo powinno się składać.

Czyli moim osobistym zdaniem - podstawą (na dziś i na następne pewnie 2-3 kadencje) jest rozwój wewnętrzny, a nie "polityka zagraniczna", która na razie raczej ma mniejsze znaczenie niż "polityka wewnętrzna".

W każdym razie dla mnie celem na kolejną kadencję jest dalszy rozwój infrastruktury państwa.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości